Slik løser du feilkode 10 (denne enheten kan ikke starte)

Kode 10-feilen er en av flere Enhetsbehandling-feilkoder. Den genereres når Enhetsbehandling ikke kan starte maskinvareenheten, en situasjon som vanligvis er forårsaket av utdaterte eller ødelagte drivere.

En enhet kan også motta en kode 10-feil hvis en driver genererer en feil som Enhetsbehandling ikke forstår. Med andre ord kan en kode 10-feil noen ganger være en veldig generell melding som indikerer en slags uspesifisert driver- eller maskinvareproblem.

Kode 10-feilen kan gjelde for hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, selv om de fleste kode 10-feil vises på USB- og lydenheter.

Ethvert av Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 10 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.


Kode 10-feilen

Kode 10-feilen vil nesten alltid vises på følgende måte:

Denne enheten kan ikke starte. (Kode 10)

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som kode 10 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper. Se Slik viser du enhetens status i Enhetsbehandling for å få hjelp.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 10-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode eller programvarespesifikk feil, som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling.


Hvordan fikse en kode 10-feil

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

  Det er alltid sjansen for at feilkoden 10 du ser på en enhet, skyldes et midlertidig problem i Enhetsbehandling eller med maskinvaren. I så fall kan en omstart, som i mange situasjoner, fikse kode 10-feilen.

 2. Installerte du en enhet eller endret i Enhetsbehandling rett før kode 10-feilen dukket opp? I så fall er det mulig at endringen du gjorde forårsaket kode 10-feilen.

  Angre endringen hvis du kan, start PCen på nytt, og sjekk igjen for kode 10-feilen.

  Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger omfatte:

  • Fjerne eller konfigurere den nylig installerte enheten
  • Å rulle driveren tilbake til en versjon før oppdateringen
  • Bruker Systemgjenoppretting til å angre nylige Enhetsbehandling-relaterte endringer
  • Installer driverne for enheten på nytt. Å avinstallere og installere driverne på nytt for enheten er en sannsynlig løsning på en kode 10-feil.

  Hvis en USB-enhet genererer kode 10-feilen, må du avinstallere alle enheter under maskinvarekategorien Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling som en del av driverinstallasjonen på nytt. Dette inkluderer alle USB-masselagringsenheter, USB-vertskontroller og USB-rotnav.

  Å installere en driver på nytt, som i instruksjonene som er koblet til ovenfor, er ikke det samme som å bare oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren innebærer fullstendig fjerning av den installerte driveren, og deretter la Windows installere den fra nytt.

 3. Oppdater driverne for enheten. Det er også veldig mulig at installering av de nyeste driverne for enheten kan korrigere kode 10-feilen, selv om disse driverne tidligere var funksjonelle.

  Hvis dette fungerer, betyr det at de lagrede Windows-driverne du installerte tidligere, enten ble skadet eller utdaterte med et problem som de mer oppdaterte driverne korrigerte.

  Sørg for å se etter de nyeste driverne fra datamaskinen og produsenten av enheten (hvis aktuelt), siden den ene kan ha en nyere driver tilgjengelig enn den andre.

 4. Installer de siste Windows-oppdateringene. Microsoft slipper ofte oppdateringer for Windows, og noen datamaskiner har ikke de nyeste oppdateringspakkene installert, hvorav noen kan inneholde en løsning for kode 10-feilen.

 5. Slett UpperFilters og LowerFilters verdiene i registeret. To bestemte verdier i Windows-registeret kan bli ødelagt og forårsake kode 10-feilen.

  Selv om dette ikke er en veldig vanlig løsning på et kode 10-problem, er det for mange andre Enhetsbehandling-feilkoder. Ikke vær redd for å prøve dette hvis de tidligere ideene ikke har fungert.

 6. Prøv en eldre driverversjon, eller en for den forrige versjonen av Windows. Nesten alle produsenter fortsetter å tilby tidligere tilgjengelige drivere på sine nettsteder.

  Dette trikset fungerer ikke for å fikse kode 10-feil veldig ofte, og når det gjør det, betyr det sannsynligvis at den nyeste driveren fra produsenten har alvorlige problemer, men det er verdt et skudd før du prøver de neste trinnene.

  Prøv å bruke DriverHub for å installere en eldre driver hvis du ikke finner den på produsentens nettsted.

 7. Kjøp en drevet USB-hub hvis kode 10-feilen vises for en USB-enhet.

  De 6 beste USB-hubene i 2020

  Noen USB-enheter krever mer strøm enn USB-portene på datamaskinen din kan gi det. Koble disse enhetene til en strømdrevet USB-hub omgår problemet.

 8. Bytt ut maskinvaren. Et problem med selve maskinvarenheten kan forårsake kode 10-feilen, i så fall er det å bytte ut maskinvaren ditt neste logiske trinn.

  En annen mulighet, men ikke veldig sannsynlig, er at enheten ikke er kompatibel med din versjon av Windows. Du kan alltid sjekke Windows HCL for å være sikker.

 9. Hvis du er sikker på at et maskinvareproblem ikke forårsaker Code 10-feilen, kan du prøve en reparasjonsinstallasjon av Windows. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre det før du bytter ut maskinvaren, men du må kanskje prøve dem hvis du ikke har andre alternativer.

Gi oss beskjed hvis du har løst en kode 10-feil ved hjelp av en metode som vi ikke har ovenfor. Vi vil holde denne siden så nøyaktig som mulig.


Legg igjen en kommentar