Slik løser du det når Roku-fjernkontrollen ikke fungerer

Det er ikke så mange ting som kan gå galt med en Roku-fjernkontroll. Hvis Roku-fjernkontrollen sluttet å fungere, kan du gjennomføre denne feilsøkingstrinnet. Du bruker Roku TV-fjernkontrollen til å binge-se på kort tid.


Årsaker til at en Roku-fjernkontroll ikke fungerer

Det er mange grunner til at en Roku-fjernkontroll slutter å fungere, og noen er lettere å diagnostisere enn andre. Vanligvis er det på grunn av noe enkelt, som døde batterier eller et blokkert signal. Andre ganger kan problemet være med fjernkontrollen. Oftere enn ikke, avslører problemet bare seg med den tilsvarende løsningen.

Slik løser du det når Roku-fjernkontrollen ikke fungerer

Følg disse trinnene for å få Roku-fjernkontrollen til å fungere ordentlig igjen.

  1. Se etter et blokkert IR (infrarødt) signal. IR-fjernkontroller krever et direkte signal uten hindringer. Hvis det er gjenstander, vegger eller andre hindringer som blokkerer synslinjen mellom Roku og Roku-fjernkontrollen, vil ikke fjernkontrollen fungere. Hvis du ikke kan flytte hindringen, løfter du fjernkontrollen høyere for å få et tydelig signal og peker fjernkontrollen foran på spilleren.

  2. Kontroller batteriene. Svake eller utladede batterier kan gjøre at fjernkontrollen ikke fungerer som den skal. Fjern først batteriene, og sett deretter hvert batteri på plass igjen. Hvis fjernkontrollen ikke svarer, bytter du ut batteriene og prøver på nytt. Hvis den fremdeles ikke svarer, må du kanskje kjøpe en ny fjernkontroll eller laste ned Roku-appen fra Google Play Store eller App Store.

  3. Start Roku-fjernkontrollen og Roku-enheten på nytt. Fjern batteriene fra fjernkontrollen, og fjern deretter strømkabelen fra Roku-streamingenheten. Vent i 5 sekunder, og koble deretter strømmen til enheten igjen. Når Roku-logoen vises på startskjermen, setter du inn batteriene i fjernkontrollen. Vent i 30 sekunder for å se om fjernkontrollen oppretter en forbindelse med Roku-enheten på nytt.

  4. Koble Roku-fjernkontrollen på nytt. Gjenta sammenkoblingsprosessen. Følg instruksjonene for å sette opp fjernkontrollen for å gjenkjenne Roku-enheten og omvendt.

  5. Kontroller HDMI-tilkoblingen. Roku Streaming-pinner installeres i en TV fra HDMI-porten. Hvis enheten er koblet til HDMI-porten, kan du få forstyrrelser. For å avhjelpe dette trenger du en HDMI-utvidelse, som er tilgjengelig gratis fra Roku. Forsikre deg om at du har Roku-serienummeret ditt praktisk. Det skal være på et klistremerke på enheten.

    Du kan også flytte streaming-pinnen til en annen HDMI-port hvis TV-en har en til overs.

    Å flytte Roku-enheten til en annen HDMI-port kan bety at du må sette opp Roku igjen. Det kan imidlertid eliminere en defekt HDMI-port fra listen over potensielle problemer.

  6. Kontroller nettverkstilkoblingen. Avhengig av om du har en Roku-spiller eller en streaming-pinne, har Roku-enheten din minst en nettverkstilkobling. På Roku-spillere har de fleste både kablede og trådløse alternativer. Streaming-pinner har bare trådløs nettverkstilkobling.

  7. Last ned Roku-appen. Hvis du ikke får fjernkontrollen til å fungere i det hele tatt, kan du laste ned Roku-fjernappen fra Apple App Store eller Google Play Store. Appen har alle funksjonene til en Roku-fjernkontroll, pluss det gjør det lettere å legge inn et tekstsøk.


Roku erstatning fjernkontroll

Hvis fjernkontrollen er varm å ta på, må du slutte å bruke den umiddelbart. Plasser fjernkontrollen på en ikke-brennbar overflate for å kjøle seg ned. Når batteriet er avkjølt. Feilfunksjon eller lekker batterier kan føre til overoppheting og kan skade eller gjøre fjernkontrollen ubrukelig. Hvis dette er tilfelle, bytt ut fjernkontrollen. Du kan gå til Roku.com eller et nettsted som Amazon som selger lisensierte Roku-fjernkontroller og tredjepartskompatible fjernkontroller.

Legg igjen en kommentar