Hvordan bruke Google Assistant på iPhone

Få tilgang til Google Assistant på iPhone ved å si "Hei Siri, Hei Google." Google Assistant på en iPhone kan være et praktisk alternativ til Siri, spesielt når Siri sier: “OK. Jeg fant noe på nettet for ... “som svar på spørsmålet ditt.

Instruksjonene i denne artikkelen fungerer for iOS 12 og nyere.

Før vi dykker inn, må du kontrollere at Siri er aktivert på telefonen din. (I de fleste tilfeller er Siri på som standard, men hvis du trenger å aktivere det åpent innstillinger > Siri & Søk > vri deretter på Lytt etter “Hey Siri” glidebryteren på.)


Installer og installer Google Assistant-appen

  1. For å installere Google Assistant-appen, åpne App Store på iPhone, trykk på Søk nederst til høyre, skriv inn Google Assistant, trykk på det blå Søk knappen, og trykk deretter på ved siden av appen for å installere den. Du må kanskje bekrefte nedlastingen din enten med et dobbeltklikk på sideknappen eller ved å autentisere med Touch ID.

  2. Trykk på Google Assistant app for å åpne den. Hvis du har logget på en annen Google-app på iPhone, kan du se muligheten til å fortsette med den kontoen. Hvis ikke, logger du på Google Assistant med en Google-konto.

  3. Du får et varsel om at Google Partners samarbeider med assistenten din. Dette alternativet tillater Google Assistant-appen å samhandle med tilkoblede applikasjoner. Hvis du er enig, velg Fortsett.

  4. Deretter ser du en forespørsel om å la assistenten sende deg varsler. Du kan velge enten Allow or Ikke tillat. Aktiver eller deaktiver denne glidebryteren, avhengig av e-postinnstillingen din.

  5. Google Assistant vil da be om tilgang til mikrofonen, slik at systemet kan gjenkjenne dine talte forespørsler. Velge OK for å tillate tilgang. (Hvis du velger Ikke tillat, vil du begrense assistenten til å svare på tastede forespørsler.)

Assistenten vil både vise og snakke noen få eksempler på forespørsler. På dette tidspunktet er assistenten aktiv og konfigurert på telefonen din. Bruk assistenten ved å trykke på appen for å åpne den, på hvilket tidspunkt assistenten begynner å lytte.

Trykk på din Google-kontoikon i Google Assistant-appen for å konfigurere flere innstillinger. Tilpass i Google Assistant-appen Personlig informasjon (skriv inn hjemmeadressene eller arbeidsadressene dine), velg Assistent alternativer (f.eks. velg en annen assistentstemme), konfigurer Tjenester (for eksempel administrere en handleliste eller spesifisere musikktjenester), eller legg til flere Google Hjem enheter.


Legg til Siri for å aktivere 'Hei Siri, Hei Google'

Deretter aktiverer du en Siri-snarveisfrase som lar deg åpne Google Assistant-appen med den frasen.

Det er to måter å legge til dette uttrykket. En måte å legge til uttrykket er å trykke på innboksen ikonet nederst til høyre i Google Assistant-appen, og trykk deretter på Legg til Siri knappen som vises. Dette trinnet åpner et skjermbilde som lar deg velge frasen. Trykk på Skriv uttrykk knappen, og skriv deretter inn Hei Google (eller, hvis du foretrekker det, Ok Google), og trykk deretter på Ferdig.

Den andre metoden er å åpne innstillinger > Siri & Søk > Alle snarveier. Denne tilnærmingen viser alle Siri-snarveier som er tilgjengelige fra alle de installerte appene dine. Trykk på Hei Google, og trykk deretter på Skriv uttrykk knappen, og skriv deretter inn enten Hei Google or Ok Google, og trykk deretter på Ferdig.

Du ser Siri-snarveien du opprettet på en skjerm sammen med alle dine andre aktive Siri-snarveier.

Når du har lagt til denne snarveien, sier du "Hei Siri" etterfulgt av setningen du skrev. For eksempel, "Hei Siri, Ok Google" utløser Siri-snarveien din. Siri viser OK, bedt om på iPhone-skjermen, og åpner deretter Google Assistant-appen.


Hva du kan spørre Google Assistant på iPhone

Trykk enten på i Google Assistant mikrofonikon for å snakke med appen eller trykke på tastaturikon og skriv inn spørsmålet ditt. Når du starter appen med en muntlig "Hei Siri, Ok Google" -kommando, lytter assistenten som standard til forespørselen din.

Trykk på på nederst til venstre kompassikon for å se og søke gjennom mulige Google Assistant-handlinger. Eller du kan bare spør assistenten: "Hva kan Google-assistent gjøre?" for en lang liste over handlinger å utforske.

Google Assistant fungerer også med alle Google Home-enheter du har konfigurert. Fra Assistent-appen kan du kontrollere bestemte enheter, eller konfigurere rutiner for å utløse flere handlinger samtidig med en enkelt kommando. Åpne andre Google-apper, for eksempel Gmail, Google Kalender og Google Maps, fra Google Assistant - forutsatt at disse appene ligger på iPhone. Be assistenten snakke de siste nyhetene eller været, utføre grunnleggende beregninger eller spille musikk.

Selvfølgelig utmerker Google Assistant seg ved å utføre Google-søk med stemmen. Så sportsresultater, oppskrifter, nærliggende restauranter, butikker eller et hvilket som helst søk du vanligvis skriver, kan i stedet søkes med en muntlig forespørsel.


Legg igjen en kommentar