Hvordan jailbreak en Roku-enhet

Det er ikke mulig å virkelig jailbreake en Roku eller annen streaming-enhet. Likevel er det flere måter å streame media fra en annen enhet via Roku-en din for å se innhold utenfor Roku Channel Store.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for alle Roku-streamingenheter, inkludert Roku Streaming Sticks og Roku TV-er. Fremgangsmåten er den samme uansett produsent (TCL, Sharp, RCA, Philips, Insignia, Hitachi, Hisense, Element, etc.).

Sharp


Kan du jailbreak en Roku?

Jailbreaking er prosessen med å modifisere en enhet slik at en bruker kan omgå begrensninger som produsenten har lagt på enheten som normalt forhindrer installasjon av uautorisert programvare. Teknisk sett er Rokus jailbreak-bevis fordi disse enhetene kjører et lukket operativsystem som kun er tilgjengelig for godkjente utviklere. Det er imidlertid løsninger for å spille av innhold på en Roku-enhet som ikke tilbys gjennom Roku Channel Store. Disse alternativene inkluderer:

  • Skjermspeiling.
  • Skjermstøping.
  • Spille av innhold via lokalt nettverk eller USB.
  • Bruke Play On Roku-funksjonen via Roku Mobile App.

Roku bruker begrepene skjermspeiling og skjermstøping om hverandre, men disse begrepene er forskjellige. Hver funksjon vil bli diskutert separat.


Hva er Roku Screen Mirroring?

Hvis du har en Android-telefon eller Windows-PC (iOS-enheter støttes ikke) og en Roku, kan du bruke en funksjon som kalles skjermspeiling. På noen enheter kan dette alternativet bli referert til som Miracast, mens HTC inkluderer skjermspeiling via HTC Connect. Andre smarttelefonmerker og enheter kan bruke forskjellige vilkår. Ingen nettverkstilkobling er nødvendig siden enhetene dine kan kommunisere via Bluetooth.

Med skjermspeiling vises alt du ser på smarttelefonen din (inkludert streamingtjenester, apper, bilder, videoer, websider og annet innhold som ikke er tilgjengelig via Roku-plattformen) på TV-skjermen. Smarttelefonens menylinjer og statusikoner vises også på TV-en.

Mens du bruker skjermspeiling, kan du imidlertid ikke utføre andre oppgaver på telefonen. Hvis du trykker på et annet ikon, slutter innholdet å spille. Du må også bruke enheten du speiler fra for å administrere innholdet ditt. du kan ikke bruke en Roku-fjernkontroll mens du speiler.

Alle 4K Ultra HD Roku TV-er støtter skjermspeiling, men dette kan variere for 720p- og 1080p-modeller. Sjekk brukerhåndboken for detaljer.


Slik aktiverer du skjermspeiling på en Roku

Slik viser du skjermen på en PC eller telefon på en Roku-enhet:

  1. Aktiver skjermspeiling / Miracast-funksjonen på din Android-telefon eller Windows-PC fra de nødvendige innstillingene.

  2. Trykk på Hjem knapp på fjernkontrollen, og velg deretter innstillinger > system > Screen Mirroring.

  3. Screen Mirroring velger du fra følgende moduser:

    • prompt: Roku viser en melding på skjermen hver gang du starter speiling.
    • Alltid tillat: Skjermspeiling er aktivert når som helst det oppdages. Det er ingen spørsmål på skjermen.
    • Tillat aldri: Skjermspeiling er aldri tillatt med mindre du endrer denne innstillingen.
    • Skjermspeilingsenheter: Velg en av dem Tillatte enheter or Blokkerte enheter. Dersom Alltid tillat or Tillat aldri valg er valgt, kan du ikke bruke dette valget.

  4. Hvis du valgte promptSkjermspeilingsmodus -menyen, vises en ledelinje nederst på Roku-skjermen når det er på tide å koble til enheten. Plukke ut Allow og enheten kobles til Roku.

    Roku bruker begrepet rollebesetning, men i dette tilfellet refererer det til skjermspeiling.

Hvis du valgte Alltid tillat i Skjermspeilingsmodus menyen, speiler enheten automatisk.


Hva er Roku Screen Casting?

En annen måte å omgå Roku-jailbreaking-restriksjoner er å se innhold ved å caste. Denne funksjonen fungerer bare for utvalgte apper, men casting støttes på både Android og iOS.

Casting til en Roku-enhet fungerer ikke med KODI, Mobdro og mange innholdsplattformer. Hvis en smarttelefonapp er kompatibel med casting (YouTube og Netflix er to eksempler), er kastet ikonet vises øverst på smarttelefonskjermen.

Siden du bare kan kaste fra apper som har en tilsvarende Roku-kanal, er nytten av denne funksjonen begrenset for jailbreaking-formål. Likevel er skjermkasting direkte fra YouTube på en annen enhet ofte enklere enn å navigere i den opprinnelige YouTube-appen for Roku.


Hvordan cast til en Roku

Smarttelefonen din kan kreve at du setter opp eller installerer en ekstra app før casting kan brukes. Når enheten din er i stand til å caste:

  1. Forsikre deg om at enheten og Roku er på samme Wi-Fi-nettverk.

  2. Hvis den ikke allerede er installert, kan du legge til ønsket kanalapp på Roku-hjemmemenyen. Hvis du for eksempel vil caste fra YouTube, laster du ned YouTube-kanalen fra Roku Channel Store.

  3. Start appen du vil kaste fra på enheten din. Du trenger ikke å åpne den samsvarende streamingkanalen på Roku.

  4. Trykk på kastet ikonet fra appen (vises vanligvis i øvre høyre hjørne). Med noen apper, er kastet ikonet vises kanskje ikke før du begynner avspilling på enheten.

    Med casting viser bare det valgte innholdet på TV-skjermen din (enhetsmenylinjer og statusikoner er ikke synlige).

  5. Velg Roku fra listen over tilgjengelige enheter på telefonen eller nettbrettet.

Avspilling av det castede innholdet begynner. Casting av kanaler som støtter brukerprofiler (for eksempel Netflix) kan imidlertid kreve at du velger profilen din med Roku-fjernkontrollen før avspilling begynner.

Du kan utføre andre oppgaver på casting-enheten din. Innholdet fortsetter å spilles på Roku til du lukker appen.

Spill innhold lagret på en PC, medieserver eller USB

Et annet alternativ er å spille av innhold som er lagret på en PC eller medieserver på Roku gjennom hjemmenettverket. For å gjøre dette, sjekk for å se om Roku Media Player Appen er forhåndsinstallert på TV-en din. Hvis ikke, finn den i Roku Store og installer den.

Denne appen lar deg få tilgang til musikk, bilder og videoer fra PCer og mediaservere som er koblet til samme hjemmenettverk. Appen er også kompatibel med flere medieplattformer som PlayOn, Plex, Serviio, Tversity, Twonky og Windows Media Player.

For mer informasjon om kompatible digitale mediefilformater, se støttesiden for Roku Media Player.

Slik spiller du innhold ved hjelp av Roku Media Player-appen

For å vise medieinnhold fra andre enheter ved hjelp av Roku Media Player App:

  1. Valg av medietype velg medietype.

  2. Velg enheten som har innholdet du ønsker å spille.

  3. Finn innholdet du vil spille, og trykk på OK or Play / Pause på Roku-fjernkontrollen.

    Hvis innholdet er i et filformat som ikke støttes, vises det ikke på skjermen.

  4. Trykk på for å stoppe avspillingen tilbake på Roku-fjernkontrollen.

Bruke Roku TV USB-port

Roku TV inkluderer også en USB-port for å spille lagrede foto-, lyd- og videofiler fra en ekstern flash-USB-stasjon. For USB-avspilling, finn USB-inngangen på baksiden av Roku TV og sett inn USB-enheten.

Hvis Roku Media Player-appen ikke er installert, blir du bedt om å legge den til fra Roku Channel Store. Når Media Player er installert, blir du bedt om å starte USB-stasjonen på skjermen.

Roku Media Player-appen støtter stasjoner som er formatert med filsystemene FAT16, FAT32, NTFS, EXT2, EXT3 og HFS +.

Hva er spill på Roku?

I likhet med skjermspeiling og skjermstøping, lar Play On Roku-funksjonen deg vise og sende medier fra en smarttelefon til en Roku ved hjelp av Roku-mobilappen. Spill på Roku støtter følgende filformater:

  • Bilder: JPG og PNG.
  • video: MP4, MOV og M4V.
  • musikk: MP3 og M4A.

DRM-beskyttede mediefiler, for eksempel M4P-filer, støttes ikke.

Hvordan bruke Spill på Roku

For å bruke dette alternativet, last ned og installer Roku-appen på smarttelefonen eller nettbrettet. Åpne Roku-appen og trykk på Media nederst på skjermen, og velg deretter Koble og vent til mobilenheten din oppdager Roku. Når du er koblet til, blir du ført til mediebiblioteket ditt der du kan velge bilder, videoer eller musikk du vil dele på Roku.


Legg igjen en kommentar