Slik løser du det når den eksterne stasjonen ikke vises på Mac

Å legge til mer lagringsplass på en Mac kan koste en ganske krone, så mange henvender seg til den mer kostnadseffektive løsningen: en ekstern harddisk. Det oppstår imidlertid problemer når den eksterne stasjonen ikke vises på din Mac. Mesteparten av tiden vises stasjonen i listen over enheter innen få sekunder etter at den er koblet til USB-porten. Hvis ikke, kan du løse problemet slik at den eksterne stasjonen din vises.


Hvorfor gjenkjenner ikke din Mac en ekstern harddisk?

Det er flere grunner til at en ekstern stasjon ikke vises på Mac-en, og flertallet er ikke katastrofalt. En av de enkleste forklaringene er at USB-kabelen ikke er koblet til Mac-en, stasjonen eller begge deler. En annen grunn kan være at USB-porten du bruker ikke lenger er funksjonell.

Du kan også ha en defekt USB-kabel. I noen tilfeller kan problemet løses med ingenting mer enn en rask omstart av systemet. Du kan imidlertid også ha en defekt ekstern stasjon - et problem som sannsynligvis vil kreve å bytte ut harddisken.


Hvordan fikse en ekstern stasjon som ikke vises på Mac

Hvis du har koblet en ekstern stasjon til Mac-datamaskinen din, og den ikke vises som et tilgjengelig alternativ, er det noen få ting du kan prøve å få stasjonen til å vises og få tilgang til den.

  1. Tilbakestill NVRAM. Noen ganger kan det oppstå en feil i Mac-ens random access-minne som fører til at en ekstern stasjon ikke vises når den er koblet til. Å tilbakestille NVRAM kan bidra til å utelukke en tilfeldig feil og potensielt spare deg for mye hodepine.

    Det kan hende du må endre noen få innstillinger, for eksempel lyd, tidssoneinformasjon og skjermoppløsning etter at du har tilbakestilt NVRAM. Ingen større innstillinger skal påvirkes, men sørg for at tidssonen din er riktig etter at du har tilbakestilt. Unnlatelse av å gjøre det kan påvirke måten filer lagres og organiseres på.

  2. Bruk Diskverktøy til å se etter stasjonen. Hvis tilbakestilling av NVRAM ikke virket, er Diskverktøy neste trinn du bør prøve.

    En av de kraftigste funksjonene til Diskverktøyet er FirstAid-verktøyet, som lar deg reparere skadede eller ikke-funksjonelle stasjoner. Hvis den eksterne stasjonen vises, men ikke lar deg lese eller skrive fra den, gir FirstAid deg muligheten til å lagre data som er lagret på stasjonen.

  3. Forsikre deg om at stasjonen er kompatibel med macOS. Ikke alle eksterne stasjoner er designet for å fungere med Mac. Windows-stasjoner er formatert som NTFS, mens de fleste Mac-stasjoner er formatert som FAT32.

    Nylige oppdateringer til macOS har gjort det slik at de fleste eksterne stasjoner kan leses, men du kan ikke skrive til dem uten ekstra programvare. Imidlertid, hvis en stasjon er formatert for et annet system, vises den kanskje ikke på macOS. I dette tilfellet må du omformatere stasjonen.

  4. Hvis stasjonen ikke vises i diskverktøyet etter alle de foregående trinnene, er det en sjanse for at selve stasjonen er feil. I dette tilfellet, søk profesjonell assistanse for å reparere eller gjenopprette dataene på stasjonen.


Legg igjen en kommentar