Hvordan fikse en ødelagt USB-stasjon ved hjelp av Linux

Hvis du oppretter en Linux USB-stasjon og stasjonen blir ubrukelig, kan du formatere USB-stasjonen ved hjelp av fdisk-verktøyet i Linux slik at du kan kopiere filer til den og bruke den som du vanligvis gjør. Fdisk-verktøyet ligner på diskpart-verktøyet i Windows. Etter at du har formatert USB-stasjonen på nytt, kan den brukes på ethvert system som leser FAT32-partisjoner.

Disse prosedyrene sletter alt på USB-stasjonen. Sikkerhetskopier filene på stasjonen før du formaterer den på nytt.


Årsaker til ødelagte USB-stasjoner

En ødelagt stasjon oppstår hyppigst på grunn av enten direkte maskinvareskade - i så fall vil ingen programvarefiks gjenopprette den - eller korrupsjon av filsystemet. Ofte oppstår filsystemproblemer ved å trekke stasjonen fra datamaskinen før den er ferdig med en lese / skrive-transaksjon.

bluehill75 | Getty Images


Hvordan fikse en ødelagt USB-stasjon

I de fleste tilfeller må en ødelagt USB-stasjon formateres på nytt.

  1. Sjekk stasjonen for skader. En skadet stasjon, selv om du kan gjenopprette noen data, skal ikke brukes. Det kan for eksempel skade USB-porten på datamaskinen.

  2. Bestem om stasjonen skal monteres. Sett inn stasjonen for å se om datamaskinen gjenkjenner USB-stasjonen. Hvis stasjonen ikke monteres automatisk, viser en shell-kommando som hwinfo eller lsblk aktive enheter. Hvis disken ikke er oppført, gjenkjenner Linux den ikke. Hvis den er oppført, men ikke automatisk montert, bruker du kommandoen mount.

  3. Evaluer verdien av innholdet på stasjonen. Hvis det er uerstattelig, kan det hende du har hell med et diskgjenopprettingsverktøy, men for skadet maskinvare er denne prosessen hit-or-miss.

  4. Opprett en ny partisjon. Kjør et diskformatverktøy som fdisk eller cfdisk for å opprette en ny partisjon. Denne prosessen ødelegger dataene på disken og oppretter filsystemet på nytt.


Legg igjen en kommentar