Slik flytter du Windows PC-data til din Mac manuelt

Fra og med OS X Lion har Macen inkludert en migrasjonsassistent som kan arbeide med Windows-baserte PC-er for å flytte brukerdata til Mac. I motsetning til Macs Migration Assistant, kan den Windows-baserte versjonen ikke flytte applikasjoner fra PC-en til Mac-en. Det kan flytte e-post, kontakter, kalendere og de fleste brukerfiler.

Med mindre Mac-en din kjører Lion (OS X 10.7.x) eller nyere, vil du ikke kunne bruke Migration Assistant til å overføre informasjon fra PC-en. Du har imidlertid noen andre alternativer for å flytte Windows-dataene dine til din nye Mac. Selv med Windows Migration Assistant, kan du oppdage at noen få filer du trenger ikke gjorde overføringen. Uansett er det en god ide å vite hvordan du kan flytte Windows-data manuelt.


Bruk en ekstern harddisk, en Flash-stasjon eller annet flyttbart medium

Hvis du har en ekstern harddisk som kobles til PC-en din ved hjelp av et USB-grensesnitt, kan du bruke den som destinasjon for å kopiere alle ønskede dokumenter, musikk, videoer og andre data fra PC-en.

Når du har kopiert filene til den eksterne harddisken, kobler du fra stasjonen, flytter den til Mac-en, og kobler den til ved hjelp av Mac-enhetens USB-port. Når du har slått den på, vises den eksterne harddisken på Mac Desktop eller i et Finder-vindu. Du kan deretter dra og slippe filene fra stasjonen til Mac.

Du kan erstatte en USB-flash-stasjon for den eksterne harddisken, forutsatt at flash-stasjonen er stor nok til å holde alle dataene dine.

Mac-en din kan lese og skrive data til de fleste Windows-formater, inkludert FAT, FAT32 og exFAT. Når det gjelder NTFS, kan Macen bare lese data fra NTFS-formaterte stasjoner; når du kopierer filer til din Mac, bør dette ikke være et problem. Hvis du trenger å la Mac-en din skrive data til en NTFS-stasjon, kan du bruke en tredjepartsapp, for eksempel Paragon NTFS for Mac eller Tuxera NTFS for Mac.


CDer og DVDer

Du kan også bruke PCens CD- eller DVD-brenner til å brenne dataene til optiske medier fordi Mac-en din kan lese CDer eller DVDer du brenner på PC-en; igjen, det er bare å dra og slippe filer, fra CDer eller DVDer til Mac. Hvis Mac-en din ikke har en optisk CD / DVD-stasjon, kan du bruke en ekstern USB-basert optisk stasjon. Apple selger en, men du kan finne dem for ganske mye mindre hvis du ikke bryr deg om å ikke se en Apple-logo på stasjonen.

Bruk en nettverkstilkobling

Hvis både PCen og den nye Mac-en din kobles til det samme lokale nettverket, kan du bruke nettverket til å montere PC-stasjonen på Mac-skrivebordet, og deretter dra og slippe filene fra den ene maskinen til den andre.

  1. Åpne Windows-maskinen på Windows-maskinen kontroll Panel app ved å skrive navnet i søkefeltet.

  2. Klikk Nettverk og Internett.

  3. Plukke ut Nettverks- og delingssenter.

  4. I venstre rute klikker du Endre avanserte delingsinnstillinger.

  5. Klikk på alternativknappene ved siden av Slå på nettverksfunn og Slå på fildeling og skriverdeling.

  6. Klikk lagre endringer.

  7. Åpne et Finder-vindu på Mac og velg Koble til server fra Finder Go menyen.

    Hurtigtasten er Kommando + K.

  8. Klikk på Søk knapp.

  9. Hvis PC-en din ikke vises i Bla gjennom-vinduet, skriver du inn adressen i følgende format:

    smb: // PCnavn / PCSharename

    PC-navnet er navnet på PC-en, og PCSharename er navnet på det delte stasjonsvolumet på PC-en.

  10. Klikk Koble til som.

  11. Klikk Koble.

  12. Skriv inn PCens arbeidsgruppenavn, brukernavnet som får tilgang til det delte volumet, og passordet og klikk Koble.

  13. Det delte volumet skal vises. Velg volumet eller en hvilken som helst undermappe i volumet du vil ha tilgang til, som deretter skal vises på Mac-skrivebordet. Bruk standard dra-og-slipp-prosess for å kopiere filer og mapper fra PC-en til Mac-en.


Skybasert deling

Hvis PC-en din allerede bruker skybasert deling, for eksempel tjenestene som tilbys av DropBox, Google Drive, Microsoft OneDrive eller til og med Apples iCloud, kan det være lett å få tilgang til datamaskinens data. Installer Mac-versjonen av skytjenesten, eller i tilfelle iCloud, installer Windows-versjonen av iCloud på din PC.

Når du har installert riktig skytjeneste, kan du laste ned dokumentene til din Mac akkurat som du har gjort med PCen.

Post

Avhengig av e-postleverandøren din og metoden den bruker for lagring og levering av e-post, kan det være så enkelt som å opprette riktig konto i Macs Mail-app for å få alle e-postene dine tilgjengelige. Hvis du bruker et nettbasert e-postsystem, bør du kunne starte Safari-nettleseren og koble til det eksisterende e-postsystemet.

  • Hvis du bruker en IMAP-basert e-postkonto, kan du opprette en ny IMAP-konto med Mail-appen. du bør finne alle e-postene dine tilgjengelige med en gang.
  • Hvis du bruker en POP-konto, kan du fortsatt hente noen eller alle e-postene dine. det avhenger av hvor lenge e-postleverandøren lagrer meldinger på serverne sine. Noen e-postservere sletter e-post i løpet av få dager etter at de er lastet ned, og andre sletter dem aldri i det hele tatt. De aller fleste e-postservere har retningslinjer som fjerner e-postmeldinger et sted mellom disse to ytterpunktene.

Du kan alltid prøve å konfigurere e-postkontoer og se om e-postmeldingene er tilgjengelige før du bekymrer deg for å overføre dem til din nye Mac.


Legg igjen en kommentar