Hvordan skaffer jeg ut en CD eller DVD fra min Mac?

Det er en stund siden Apple har tilbudt Mac-maskiner med innebygde optiske stasjoner som kan bruke en CD eller DVD. De siste modellene var Mac Pro 2012 fra 2012 og ikke-Retina 15-tommers MacBook Pro fra midten av året.

Maritsa Patrinos / Web

Apple fjernet først den optiske stasjonen i 2008 MacBook Air, og innen utgangen av 2013 var alle innebygde optiske stasjoner borte fra Mac-serien. Det betyr ikke at det ikke er etterspørsel etter optiske stasjoner eller CDer eller DVDer som brukes i dem. Derfor er eksterne optiske stasjoner en populær periferiutstyr for mange Mac-brukere.

Enten du har en eldre Mac som har en innebygd optisk stasjon eller en ekstern stasjon, kan du løse ut en CD eller DVD på flere måter.


De 7 vanligste måtene å løse ut en CD eller DVD

Macen, i motsetning til de fleste Windows-PCer, har ikke en ekstern utløserknapp på CD / DVD-stasjonen. I stedet brukte Apple muligheten til optiske stasjoner til å svare på en åpen eller lukk kommando sendt over stasjonens elektriske grensesnitt. Ved å bruke åpne og lukkekommandoer, tilbyr Mac flere alternativer for å løse ut en CD eller DVD.

  • Noen Apple-tastaturer har en utløsertast, vanligvis plassert øverst til høyre på tastaturet. trykk Løs ut tasten for å løse ut CD eller DVD fra stasjonen.
  • På et hvilket som helst tastatur, inkludert de som opprinnelig var designet for bruk med en Windows-PC, holder du nede F12 tasten til CDen eller DVDen blir kastet ut av stasjonen. Dette kan ta flere sekunder.
  • Finn skrivebordsikonet for CD eller DVD. Klikk og hold inne icon og dra den til søpla. Du vil legge merke til at søppelikonet endres til et utkast-symbol når CD- eller DVD-ikonet er plassert over søpla.
  • En av de raskeste måtene å løse ut en CD eller DVD er å høyreklikke på CD-en skrivebordsikon og velg Løs ut fra pop-up menyen.
  • Noen applikasjoner, for eksempel Diskverktøy, har en utløserkommando i en meny eller verktøylinje. Start applikasjonen og bruk utløserkommandoen til å løse ut CDen eller DVDen.
  • Bruke Løs ut menyapplet i Mac-menylinjen. Hvis du ikke ser en, kan du legge til et menylinjeelement for å løse ut en CD eller DVD.
  • Når alt annet mislykkes, klikker du og holder nede mus eller styreflateknappen mens du starter Macen på nytt.

Utkaststriks som er spesifikke for eksterne optiske stasjoner

Eksterne optiske stasjoner svarer vanligvis på de syv metodene for å løse ut en CD eller DVD på en Mac, men de har også noen få triks.

  • De fleste eksterne optiske stasjoner har en utløserknapp innebygd på forsiden av stasjonsvesken. Hvis du trykker på utløserknappen, åpnes enhetsskuffen eller det optiske mediet blir kastet ut hvis det er en enhet for plassering av spor.
  • Det ser ut til at noen eksterne optiske stasjoner mangler en åpenbar utløserknapp, men hvis du ser nøye etter, ser du et lite hull foran på saken som er stort nok til å sette en rettet binders inn i den. Skyv binders inn i utløsningshullet til du føler motstand, og skyv det litt lenger for å åpne CD / DVD-skuffen på den optiske stasjonen.

Mac-en din kan overstyre funksjonen til den eksterne utløserknappen hvis den mener at den optiske platen er i bruk. Du kan omgå dette problemet ved først å avslutte appen som bruker den optiske stasjonen og deretter bruke den eksterne utløserknappen.

Hvis den eksterne optiske stasjonen fremdeles ikke vil løse ut platen, må du slå av Mac-en og prøve å bruke stasjonens utløserknapp. Etter at platen er kastet ut, kan du starte Macen på nytt.


Hvis alt annet mislykkes

Eksterne optiske stasjoner er vanligvis laget av standard optiske stasjoner montert i et eksternt tilfelle. Stasjonen kan vanligvis fjernes fra saken. Når du fjerner det, kan stasjonsbrettet avsløre utløsningshullet som ble dekket av kabinettet. Deretter kan du bruke binders metoden.

Går til Ekstremer

Når ingenting ser ut til å fungere, kan det være på tide å bryte ut en skrutrekker. Du kan tvinge skuffen på en skuffbasert optisk stasjon åpen ved hjelp av en nysgjerrig enhet. Dette er hvordan:

  1. Slå av den eksterne optiske stasjonen og koble den fra Mac-en.

  2. Sett den flate skrutrekkerspissen inn i leppen mellom skuffen og stasjonen.

  3. Løft skuffen forsiktig opp. Du kan føle motstand og høre lyden av gir som beveger seg i stasjonen. Utfør dette trinnet sakte. Brute force bør ikke kreves.

  4. Fjern det optiske mediet når skuffen åpnes.

  5. Lukk skuffen når oppgaven er fullført.


Legg igjen en kommentar