Slik løser du Dbghelp.dll mangler eller ikke er funnet feil

Dbghelp.dll feil kan være tegn på problemer med Windows-registeret, et problem med datavirus eller malware, eller til og med maskinvarefeil. Det er flere forskjellige måter som dbghelp.dll feil kan vises på datamaskinen din:

  • Dbghelp.dll ikke funnet
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi dbghelp.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
  • Programmet kan ikke starte fordi dbghelp.dll mangler på datamaskinen din.
  • Kan ikke finne [PATH] dbghelp.dll.
  • Filen dbghelp.dll mangler.
  • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: dbghelp.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Microsoft-operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Årsaker til Dbghelp.dll ikke funnet feil

Dbghelp.dll feil er forårsaket av fjerning eller korrupsjon av dbghelp DLL-filen. Dbghelp.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Ikke last ned en dbghelp.dll-fil fra et DLL-nedlastingsnettsted. Hvis du trenger en kopi av dbghelp.dll, skaff den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Slik løser du Dbghelp.dll feil

Prøv disse trinnene i rekkefølge til problemet er løst:

Du må kanskje starte Windows i sikkermodus hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av dbghelp.dll-feilen.

  1. Gjenopprett papirkurven

    Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet dbghelp.dll, kan du kanskje gjenopprette den slettede filen fra papirkurven. Hvis du allerede har tømt papirkurven, kan du bruke programvare for datagjenoppretting til å gjenopprette den slettede filen.

    Bare gjenopprett en slettet dbghelp.dll-fil hvis du er sikker på at du har slettet den selv.

  2. Installer programmet som bruker Dbghelp.dll-filen på nytt

    Hvis dbghelp.dll-feilen oppstår når du bruker et bestemt program, bør installasjonen av programvaren erstattes av filen på nytt.

    Hvis du er programvareutvikler, kan du få den nyeste versjonen av dbghelp.dll fra Microsofts Debug Help Library.

  3. Kjør filkontrollen

    Bruk SFC / Scannow System File Checker-kommandoen for å erstatte en manglende eller ødelagt kopi av dbghelp.dll-filen. Hvis denne DLL-filen er levert av Microsoft, bør verktøyet for systemfilkontroll gjenopprette den.

  4. Windows Update

    Mange servicepakker og andre oppdateringer oppdaterer DLL-filene på datamaskinen din, så se etter og installer Windows-oppdateringer. Dbghelp.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.

  5. Kjør en virus / skadelig programvare skanning av hele systemet

    Noen fiendtlige programmer maskerer seg som DLL-filer, så skann datamaskinen din for skadelig programvare for å se om feilen skyldes et virus.

  6. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer

    Hvis du mistenker at dbghelp.dll-feilen var forårsaket av nylige endringer i en viktig fil eller konfigurasjon, bruk Windows System Restore for å gjenopprette Windows-PCen.

  7. Oppdater maskinvaredrivere

    Oppdater drivere for maskinvareenheter som kan være relatert til dbghelp.dll. Hvis du for eksempel ser feilen "dbghelp.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  8. Rull tilbake driverne

    Hvis dbghelp.dll-feilene begynte etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhet, kan du rulle enhetsdriverne tilbake til en eldre versjon.

  9. Reparer installasjonen av Windows

    Å utføre en Windows Startup Repair eller repareinstallasjon bør gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

  10. Rengjør Windows-registeret

    Bruk en registerrens for å reparere dbghelp.dll relaterte problemer i registret. Dette kan fjerne ugyldige dbghelp.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

  11. Utfør en ren installasjon av Windows

    Som en siste utvei, en ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av operativsystemet.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon.

  12. Test og bytt ut maskinvaren

    Noen maskinvareproblemer kan forårsake dbghelp.dll feil. Bruk et gratis minnetestverktøy eller et testprogram for harddisken for å se om problemet er relatert til systemminnet eller andre tekniske problemer.

    Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du minne eller bytter ut harddisken så snart som mulig. Hvis du ikke er interessert i å løse dette problemet selv, kan du ta PC-en til en profesjonell datamaskinreparasjonstjeneste.

    Web / Maritsa Patrinos


Legg igjen en kommentar