Slik løser du D3dx9_25.dll mangler eller ikke funnet feil

Det finnes en rekke forskjellige måter som d3dx9_25.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Noen av de vanligste d3dx9_25.dll feilmeldingene inkluderer:

 • D3DX9_25.DLL ikke funnet
 • Kan ikke finne d3dx9_25.dll
 • Det dynamiske koblingsbiblioteket d3dx9_25.dll ble ikke funnet i den angitte banen [PATH]
 • Filen d3dx9_25.dll mangler
 • D3DX9_25.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_25.DLL og prøv igjen
 • D3dx9_25.dll ikke funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette
 • Feil ved initialisering av programmet fordi filen d3dx9_25.dll ikke ble funnet
 • Programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_25.dll ikke ble funnet

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Microsoft-operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Årsak til D3dx9_25.dll feil

Alle problemer med d3dx9_25.dll er forårsaket av problemer med Microsoft DirectX. D3dx9_25.dll-filen er en av mange filer som utgjør DirectX-programvaresamlingen. D3dx9_25.dll feil vises vanligvis når et program startes.

Siden de fleste Windows-baserte spill bruker DirectX, vises ofte d3dx9_25.dll-feil når du prøver å starte et PC-spill. Noen ganger vil d3dx9_25.dll-feil vises etter at et spill er lastet, men rett før spillet faktisk starter. I andre applikasjoner kan det oppstå en d3dx9_25.dll-feil før visse avanserte grafikkfunksjoner startes.

Noen spill som har vært kjent for å generere d3dx9_25.dll-feil inkluderer Heroes of Might and Magic, Battlefield, Age of Empires 3, Fable: The Lost Chapters, Zoo Tycoon 2 og Rise of Nations.

Ikke last ned d3dx9_25.dll fra et nettsted for nedlasting av DLL. Hvis du trenger en kopi av d3dx9_25.dll, skaff den fra den opprinnelige, legitime kilden.


Slik løser du D3dx9_25.dll feil

Hvis omstart av datamaskinen ikke løser problemet, kan du prøve disse løsningene i rekkefølge til problemet er løst:

 1. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Oppgradering av DirectX til den nyeste versjonen løser de fleste d3dx9_25.dll feil. Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å endre versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows. Den erstatter eventuelle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 2. Installer versjonen av DirectX som fulgte med programmet. Se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Hvis et program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ofte inkludere en installerbar kopi av DirectX på installasjonsplaten. Noen ganger fungerer DirectX-versjonen som er inkludert på platen bedre med programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 3. Installer programmet på nytt. Å installere programvaren på nytt bør erstatte den manglende eller ødelagte d3dx9_25.dll-filen.

 4. Gjenopprett de manglende DirectX-filene. Du kan gjenopprette manglende DirectX DLL-filer ved å trekke dem ut individuelt fra DirectX-pakken.

 5. Oppdater skjermkortdriverne. Utdaterte eller ødelagte drivere kan noen ganger forårsake DirectX-problemer, så prøv å oppdatere driverne for skjermkortet.

 6. Test og bytt ut maskinvaren. Bruk et gratis testprogram for harddisken for å se etter maskinvarerelaterte DLL-feil. Hvis det oppdages et problem, bytter du ut maskinvarekomponenten så snart som mulig, eller tar PCen til en profesjonell datamaskinreparasjonstjeneste.


Legg igjen en kommentar