Slik løser du D3dx9_27.dll mangler eller ikke er funnet feil

D3dx9_27.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

D3dx9_27.dll-filen er en av mange filer som utgjør DirectX. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill, vises d3dx9_27.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.


D3dx9_27.dll feil

Det er flere måter som d3dx9_27.dll relaterte feil kan vises i Windows-systemet. Noen av de vanligste d3dx9_27.dll feilmeldingene er oppført nedenfor.

 • Filen d3dx9_27.dll ble ikke funnet
 • Kan ikke finne d3dx9_27.dll
 • Det dynamiske koblingsbiblioteket d3dx9_27.dll ble ikke funnet i den angitte banen [PATH]
 • Filen d3dx9_27.dll mangler
 • D3DX9_27.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_27.DLL og prøv igjen
 • Feil ved initialisering av programmet fordi filen d3dx9_27.dll ikke ble funnet
 • Programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_27.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet

D3dx9_27.dll feil vises vanligvis når et programvare eller videospill startes. Imidlertid er det mer vanlig å se denne DLL-feilen med videospill, og noen ganger vil d3dx9_27.dll-feil vises etter at et spill er lastet, men rett før selve spillet begynner.

I ikke-spillprogrammer kan det oppstå en d3dx9_27.dll-feil før visse grafikkfunksjoner brukes.

Feilmeldingen d3dx9_27.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men igjen er det oftest videospill. Her er noen vanlige eksempler på spill som kan generere d3dx9_27.dll-feil: FEAR, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown, Zoo Tycoon 2, Fable: The Lost Chapters, Age of Empires III, Flight Simulator X, The Lord of the Rings: The Battle For Middle-Earth, The Godfather, og mer.

Det er viktig å være klar over konteksten der en DLL-feil oppstår, slik at du ikke følger irrelevante feilsøkingstrinn. For eksempel, hvis d3dx9_27 DLL-feilen din bare vises når du spiller Rainbow Six: Lockdown, er det ikke nødvendig å håndtere et annet spill som The Godfather.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_27.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dx9_27.dll feil

Ikke under noen omstendigheter, last ned d3dx9_27.dll DLL-filen individuelt fra noe DLL-nedlastingsside. Det er en rekke forskjellige grunner til at det aldri er en god ide å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene.

Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_27.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, slett det fra hvor du legger det og fortsett med følgende trinn.

 1. Start datamaskinen på nytt med mindre du allerede har gjort siden dette problemet startet.

  D3dx9_27.dll-feilen kan være et engangsproblem, og en enkel omstart kan fjerne det helt. Det er lite sannsynlig at dette løser problemet, men omstart er alltid et godt første trinn.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_27.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen, selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista og XP. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_27.dll-feilen du mottar, se etter en kopi av DirectX på spill- eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne inkludere en installerbar kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  I noen tilfeller vil DirectX-versjonen som er inkludert på platen, fungere bedre med programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_27.dll-filen, og en ominstallering kan løse problemet.

 5. Gjenopprett d3dx9_27.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis trinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_27.dll-problemet, kan du prøve å trekke ut d3dx9_27.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar