Hvordan lade Fitbit

Enten om Fitbit-klokken din varer i en dag eller en uke, må du til slutt lade batteriet. Dette er en enkel oppgave og krever bare noen få trinn.

Her er alt du trenger å vite om hvordan du lader en Fitbit, inkludert hvilket utstyr du trenger og hvor lang tid prosessen vil ta.


Hvor lang tid tar det å lade en Fitbit?

En typisk Fitbit-enhet lades fullstendig på to timer eller mindre. I de fleste tilfeller kan imidlertid en full oppladning fullføres på kortere tid. Noen sporere, for eksempel Fitbit One, kan lade fullstendig på under 30 minutter.

Uansett hvilken Fitbit-modell du har, er det best å sjekke batteristatusikonet for å få et inntrykk av hvor lang tid ladeprosessen vil ta.

Fordi mange Fitbit-modeller har en batterilevetid som kan vare i flere dager, trenger du vanligvis ikke å lade en tracker helt før du kan bruke den. Hvis du har det travelt, bør en halv oppladning være mer enn nok til å vare de neste 24 timene.


Slik bruker du en Fitbit-ladekabel og holder

Alle Fitbit-modeller krever enten en ladekabel eller et ladestativ. Alle nye Fitbits kommer med påkrevd ladeutstyr, men hvis du kjøpte en Fitbit brukt, kan det hende du må kjøpe en ettermarkedslader.

Her er en liste over Fitbit-enhetene som krever ladekabel kontra et ladestativ:

  • Ladekabel: Fitbit Ace, Fitbit Alta, Fitbit Alta HR, Fitbit Charge, Fitbit Charge 2, Fitbit Charge 3, Fitbit Charge HR, Fitbit Flyer, Fitbit Ionic, og Fitbit Surge.
  • Ladestativ: Fitbit Blaze, Fitbit Flex, Fitbit Flex 2, Fitbit One, Fitbit Zip og Fitbit Versa.

Alle Fitbit-modeller lades via en USB-tilkobling. Den kan kobles til datamaskinens USB-spor for å lade, eller hvis du har en, en USB-stikkontakt.


Hvordan lade en Fitbit med en ladekabel

Hvis Fitbit-modellen din bare krever en ladekabel for å lade, er prosessen enkel.

  1. Finn riktig ladekabel for Fitbit-klokken din.
  2. Koble USB-enden til et USB-spor på datamaskinen, ladestasjonen eller den bærbare batteripakken.
  3. Koble den andre enden av ladekabelen til Fitbiten, vanligvis på baksiden av enheten. Sporet på Fitbit Flyer er skjult av en klaff på dekselet, mens ladekabelen for Fitbit Ionic kobles magnetisk til baksiden av klokken.
  4. Ladingen begynner automatisk, og et ladesymbol vises på Fitbit-skjermen. Bare vent til ladningen er fullført.

Hvordan lade en Fitbit med en ladestasjon

Flere Fitbit-modeller må plasseres i en spesiell ladestasjon. Disse modellene er vanligvis plassert i et armbånd eller en påklipsveske når de brukes.

  1. Fjern Fitbiten fra båndet eller vesken.
  2. Koble USB-enden av kabelen som kobles til ladestasjonen, til en USB-port.
  3. Plasser Fitbiten i ladestasjonen mens du sørger for å justere eventuelle gullkoblingsdeler på enheten til de i holderen. Enden av Versa ladestativ må klemmes sammen for at den skal kunne åpnes før Fitbit Versa kan plasseres i den.

    Skjermen på alle modeller skal være vendt oppover mot deg når den plasseres i en ladestasjon.

  4. Ladingen skal begynne automatisk. Skjermen på Fitbit skal lyse, og et ladeikon vises hvis ladingen har startet. Bare vent til ladningen er fullført.

Hva du skal gjøre når Fitbit ikke lades riktig

Hvis du har fulgt disse instruksjonene og Fitbit fremdeles ikke lades, er det noen feilsøkingstips du kan prøve.

  • Forsikre deg om at du bruker riktig ladekabel eller holder. Hvis du har eid flere Fitbit-modeller, har du kanskje hentet feil ladeutstyr.
  • Kontroller at datamaskinen er slått på. Hvis du har koblet USB-enden av kabelen til en bærbar datamaskin, må du sørge for at den er slått på, da den kanskje ikke lader Fitbiten hvis den er i hvilemodus.
  • Rengjør tilkoblingsendene på Fitbiten og kabelen eller holderen. Smuss og oljer kan påvirke tilkoblingen.
  • Er Fitbiten våt? Hvis du har brukt Fitbiten mens du svømmte, må du vente til den tørker før du prøver å lade den. Forsikre deg om at kabelen eller holderen også er tørr.
  • Er det kraft? Hvis du bruker en USB-port på en flyplass eller kafé, kan strømmen ha blitt slått av av personalet på grunn av et teknisk problem. Du kan kontrollere at den er aktiv ved å lade smarttelefonen eller andre elektroniske enheter.

Legg igjen en kommentar