Slik knytter du Android-telefonen din gratis

Å jobbe og holde kontakten mens du er på farten har blitt mer tilgjengelig, med gratis Wi-Fi og utsalgssteder å koble til på mange kaffebarer. Men gratis Wi-Fi er ofte treg og utsatt for sikkerhetstrusler. Mens du kan kjøpe et mobilt hotspot, for eksempel en MiFi-enhet, for å få internettilgang mens du er på farten, kan du spare penger ved å dele smarttelefontilkoblingen din med en bærbar datamaskin, nettbrett eller en annen enhet.

Veibeskrivelsen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Sjekk serviceavtalen

Det første trinnet er å sjekke operatørens vilkår når det gjelder internettdeling. Noen krever en tilleggsplan, mens andre kan blokkere denne funksjonen helt. Verizon inkluderer for eksempel gratis tethering på målte planer og noen ubegrensede planer. Hastighetene varierer imidlertid, og eldre ubegrensede planer krever en tilleggsplan. I noen tilfeller kan du komme deg rundt disse begrensningene. Her er noen måter å binde Android-smarttelefonen gratis på. 


Sjekk innstillingene dine

For å finne ut om tethering hvis det er innebygd i smarttelefonen din:

  1. Gå til innstillinger > Nettverk og Internett.

    Se etter variasjoner som tethering, Mobile Hotspot og Tethering og bærbart hotspot.

  2. Pek Hotspot og tethering

  3. Dersom USB-tetting, Wi-Fi Hotspoteller Bluetooth-tetting alternativene mangler eller er nedtonet, kan det hende at din operatør eller plan ikke tilbyr denne funksjonaliteten.

Innebygd internettdeling

Om en USB-tetting, Wi-Fi Hotspoteller Bluetooth-tetting alternativet er tilgjengelig, kan du koble telefonen uten ekstra kostnad.

  1. Avhengig av enhet, har du ett av to alternativer.

    • Pek Wi-Fi Hotspot, plukke ut Hotspot-navn, og skriv inn et navn på det nye sone.
    • Skru på Wi-Fi Hotspot vippebryter, velg Konfigurer Wi-Fi-sone, og velg Nettverksnavn.
  2. Pek Sikkerhet Og velg WPA2 PSK.

  3. Pek Hotspot-passord for å legge til eller oppdatere passordet.

  4. Skru på Wi-Fi Hotspot vippebryter for å aktivere det nye Wi-Fi-hotspotet.

  5. Koble til hotspot som på andre Wi-Fi-nettverk.

Alternativt kan du dele tilkoblingen din via Bluetooth. Først kobler du de to enhetene over Bluetooth. Slå deretter på Bluetooth-bryteren. Til slutt, koble enhetene dine med en USB-kabel, og slå deretter på USB-deling.


Bruk en app

Hvis operatøren din blokkerer deling, kan du prøve en tredjepartsapp. For eksempel er PdaNet + en gratis mobilapp med en ledsagende stasjonær app som deler en smarttelefonforbindelse via Bluetooth, USB eller Wi-Fi. Du kan kanskje ikke laste ned appen direkte hvis du har AT&T eller Sprint, men appprodusenten tilbyr en vei rundt det. Det er noen få andre mulige begrensninger som er beskrevet i Google Play-oppføringen for appen.

Rot smarttelefonen

Måten å få mest mulig ut av Android-smarttelefonen din er å rote den. Gratis og ubegrenset internettdeling er en av de mange fordelene ved å heie en smarttelefon. Å rote en telefon kan annullere garantien eller gjøre den ubrukelig (den blir muret). Men i de fleste tilfeller oppveier det gode det dårlige. Når smarttelefonen din er forankret, har du ingen begrensninger på apper (for eksempel Wi-Fi Tethering-appen fra OpenGarden) som du kan laste ned.

Typer av deling

Det er tre måter å dele en Android-smarttelefons internettforbindelse på: USB, Bluetooth og Wi-Fi. Generelt er Bluetooth tregest og tillater deling med en enhet om gangen. En USB-tilkobling er raskere, pluss at den bærbare datamaskinen lader smarttelefonen samtidig. Endelig er Wi-Fi-deling rask og støtter deling med flere enheter, men det tømmer batteriet, og du trenger en vegglader eller et bærbart batteri.

Når du er ferdig med deling, slår du den av i innstillingene. Slå av tilkoblingen du ikke bruker aktivt, for eksempel Wi-Fi og Bluetooth, som vil spare batterilevetid. Tethering bruker også data, så det er ikke ideelt hvis du trenger å koble til i flere timer. Nettdeling er best i scenarier der du vil være online i en time eller så, og en alternativ sikker tilkobling er ikke tilgjengelig. Hvis du trenger å koble telefonen til datatilkoblingen til den bærbare datamaskinen, kan du sjekke ut artikkelen vår om å sette opp en omvendt tether.


Legg igjen en kommentar