Hvordan legge til Bluetooth på datamaskinen

Bluetooth brukes av mange enheter, for eksempel hodetelefoner og tastaturer. Mange datamaskiner har det også, men hvis din ikke har det, kan du legge det til via en Bluetooth-dongle / adapter. Heldigvis er oppsettet ganske greit.

Har datamaskinen din allerede Bluetooth? Du bør spørre deg selv om dette før du følger trinnene nedenfor, fordi de innebærer å kjøpe en Bluetooth-dongle. Lær hvordan du konfigurerer Bluetooth-enheter og ser hva du skal gjøre når Bluetooth ikke fungerer i Windows 10. Det er mulig at Bluetooth allerede er tilgjengelig på datamaskinen din, men å legge til en enhet bare ikke fungerer.

Denne veiledningen er relevant for datamaskiner som kjører Windows 10, 8 og 7.


Finn en Bluetooth-adapter

David Montgomery / Getty Images 

Å få en Bluetooth-adapter til PC-en din er den enkleste måten å legge til Bluetooth-funksjonalitet på en stasjonær eller bærbar PC. Du trenger ikke å bekymre deg for å åpne datamaskinen, installere et Bluetooth-kort eller noe sånt.

Bluetooth-dongler bruker USB, så de kobles til utsiden av datamaskinen din via en åpen USB-port. De er billige, kompakte og enkle å finne på steder som Amazon, Newegg, Best Buy, etc.

Generelt sett vil du skaffe deg den raskeste Bluetooth-senderen din PC støtter. For de fleste moderne PC-er betyr det en USB 3.0-adapter. Men hvis du ser på PC-ens USB-porter og de har sorte plastinnlegg, er de sannsynligvis USB 2.0. Hvis de er blå eller merket SS (for SuperSpeed), er de USB 3.0. Dette betyr noe mens USB 3.0-enheter fungerer i USB 2.0-porter, vil de ikke fungere så raskt som når de er koblet til USB 3.0-porter.


Installer Bluetooth-adapteren på datamaskinen

I de fleste tilfeller kan du bare koble Bluetooth-adapteren til datamaskinen din for å la Windows installere den nødvendige driveren automatisk. Men hvis det ikke virker, prøv et driveroppdateringsverktøy eller besøk produsentens nettsted for spesifikke installasjonsanvisninger.

Hver av de fire Bluetooth-adapterne vi prøvde, installerte alene.

Koble en enhet til Bluetooth-adapteren

Nå som du har koblet en Bluetooth-adapter til datamaskinen din, er det på tide å koble en enhet med den.

For Windows 10, gå til innstillinger > Enheter > Legg til Bluetooth eller annen enhet > Bluetooth. Windows 8 og Windows 7 brukere bør gå inn i Kontrollpanel for å finne Maskinvare og lyd > Enheter og skrivere > Legg til en enhet.

Du må kanskje fullføre sammenkoblingsprosessen ved å skrive inn en kode på begge enhetene.

Lær hvordan du konfigurerer en Bluetooth-enhet for trinnvise instruksjoner, eller se disse spesifikke instruksjonene for tilkobling av Bluetooth-hodetelefoner, bruk av Bluetooth-høyttalere med datamaskinen eller sammenkobling av en Bluetooth-mus.


Bruke Bluetooth med andre enheter

Bluetooth er ikke begrenset til bare datamaskiner. Du kan også legge til Bluetooth på en TV og få Bluetooth i bilen din.

Legg igjen en kommentar