Slik bruker du Charms Bar i Windows 8

Charms-linjen i Windows 8 og 8.1 tilsvarer Start-menyen i andre versjoner av Windows uten appene. Det gir rask tilgang til systemets innstillinger og andre viktige verktøy. Siden apper i Windows 8 kan blades som fliser på startskjermen, er det ikke behov for en egen app-meny.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Windows 8 og 8.1.


Slik får du tilgang til Charms Bar i Windows 8

Charms-linjen er en universell verktøylinje i Windows 8-operativsystemet som er tilgjengelig fra hvor som helst, uansett hva du gjør eller hvilket program du kjører. For å få tilgang til Charms-linjen, flytt musepekeren til nederst til høyre eller øverst til høyre på skjermen. Charms-linjen skal vises på høyre side.

Sveip fra høyre kant mot berøringsskjermene for å få opp Charms-linjen. Du kan også bruke hurtigtasten Windows nøkkel + C.


Hvordan bruke Windows Charms Bar

Det er fem alternativer tilgjengelig i Windows 8 Charms-linjen. La oss se nærmere på hvert av disse elementene.

Søke sjarmen

Velg Søk sjarm for å søke etter filer på datamaskinen eller på nettet uten å måtte åpne en nettleser. Når du skriver inn et spørsmål, vil Windows 8 tilby forslag om autofullføring for å hjelpe deg med å finne det du leter etter. Du har muligheten til å søke i innstillinger, filereller Overalt.

Del sjarmen

Fildeling er innebygd i Windows 8-grensesnittet. Standard delingsmetode er e-post, men hvis du installerer Windows 8-apper for Twitter, Facebook og andre sosiale medier, kan du laste opp filer til disse plattformene fra skrivebordet. Alt du trenger å gjøre er å åpne Charms-linjen, velge Dele, og velg tjenesten du vil dele med.

Start-sjarmen

De Start sjarm tar deg til Windows 8-startskjermen, hvor du finner fliser som representerer alle appene som er installert på PCen. Det ligner på startskjermene på andre berøringsenheter.

Fliser kan være statiske eller dynamiske. Med dynamiske fliser (også kalt live fliser) vil du kunne forhåndsvise informasjon om den tilknyttede applikasjonen. For eksempel vil en aksjemarkedsapp vise den siste markedsinformasjonen på Start-skjermen i sanntid. Det samme gjelder e-post, meldinger, spill og andre apper som bruker denne funksjonen.

Enhetene sjarm

Velg Enheter sjarm for å få tilgang til informasjon og innstillinger for tilkoblede enheter som skrivere og projektorer. Det er tre alternativer:

  • Spille: Strøm lydfiler fra datamaskinen din til en annen enhet.
  • Skrive ut: Send dokumenter til en skriver.
  • Projektor: Projiser skjermen med en projektor.

Innstillinger-sjarmen

Velg innstillinger sjarm for raskt å kontrollere PCens volum, skjermens lysstyrke og mer. Du kan også se varslene dine og få tilgang til nettverks-, språk- og strøminnstillingene. Velg for å få tilgang til flere innstillinger Endre PC-innstillinger på bunnen.


Legg igjen en kommentar