Slik deaktiverer du Windows-brannmuren i Windows

Windows-brannmuren er designet for å forhindre uautoriserte brukere i å få tilgang til filer og ressurser på datamaskinen din. En brannmur er et must-have hvis du er bekymret for datamaskinens sikkerhet.

Dessverre er Windows-brannmuren langt fra perfekt og kan noen ganger forårsake mer skade enn godt, spesielt hvis det er et annet brannmurprogram installert.

Ikke deaktiver Windows-brannmuren med mindre du har en god grunn, men hvis du har et annet sikkerhetsprogram som utfører de samme funksjonene, er du velkommen.

Theresa Chiechi / Web

Tid kreves: Det er enkelt å deaktivere Windows-brannmuren og tar vanligvis mindre enn 10 minutter

Det er separate instruksjoner nedenfor for Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP. Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilke trinn du skal følge.


Deaktiver brannmuren i Windows 10, 8 og 7

Trinnene for å slå av Windows-brannmuren i Windows 7 og nyere versjoner av Windows er i utgangspunktet identiske.

Skjermbildene i denne delen gjelder bare Windows 10. Skjermen din vil se litt annerledes ut hvis du bruker Windows 8 eller Windows 7.

  1. Åpne Kontrollpanel.

    Du kan gjøre dette på flere måter, men den enkleste metoden er gjennom strømbrukermenyen eller Start-menyen i Windows 7.

  2. Plukke ut System og sikkerhet.

    Denne lenken er bare synlig hvis du har alternativet "Vis av:" satt til "Kategori". Hvis du ser på kontrollpanelapplettene i ikonvisning, er det bare å hoppe ned til neste trinn.

  3. Velg Windows-brannmur.

    Avhengig av hvordan datamaskinen din er konfigurert, kan den i stedet kalles Windows Defender-brannmur. I så fall må du behandle alle forekomster av "Windows-brannmur" nedenfor som om det står "Windows Defender-brannmur."

  4. Plukke ut Slå Windows Firewall på eller av på venstre side av skjermen.

    En veldig rask måte å komme til denne skjermen er via kontroll brannmur.cpl kommandolinjekommandoen, som du kan utføre i ledeteksten eller dialogboksen Kjør.

  5. Velg boblen ved siden av Slå av Windows-brannmur (ikke anbefalt).

    Du kan deaktivere Windows-brannmuren bare for private nettverk, bare for offentlige nettverk eller for begge deler. For å deaktivere Windows-brannmuren for begge nettverkstyper, må du sørge for å velge Slå av Windows-brannmur (ikke anbefalt) i både den private og den offentlige delen.

  6. Plukke ut OK for å lagre endringene.

Nå som Windows-brannmuren er deaktivert, gjentar du trinnene som forårsaket problemet ditt for å se om deaktivering av dette alternativet har løst problemet.


Deaktiver brannmuren i Windows Vista

Windows-brannmuren kan slås av i Windows Vista via Kontrollpanel, på samme måte som det gjøres i andre versjoner av Windows.

  1. Åpne Kontrollpanel ved å velge kontroll Panel fra Start-menyen.

  2. Velg Sikkerhet fra kategorilisten.

    Hvis du er i "Klassisk visning" av Kontrollpanel, er det bare å hoppe ned til neste trinn.

  3. Plukke ut Windows-brannmur.

  4. Velg Slå Windows Firewall på eller av på venstre side av vinduet.

    Hvis et brukerkontokontrollvindu dukker opp, kan du klikke og trykke på det ved å enten skrive inn et administratorpassord eller velge Fortsett.

    Hvis du trenger å få tilgang til dette vinduet igjen raskere i fremtiden, kan du bruke kontroll brannmur.cpl kommandoen i dialogboksen Kjør.

  5. Åpne general kategorien og velg boblen ved siden av Av (anbefales ikke).

  6. Plukke ut OK å bruke endringene.


Deaktiver brannmuren i Windows XP

Veibeskrivelse for å slå av Windows XP-brannmuren er betydelig annerledes enn den er i nyere versjoner av Windows, men det er fortsatt ganske enkelt.

  1. Åpne Kontrollpanel ved å velge Start og deretter kontroll Panel.

  2. Plukke ut Nettverk og Internett-tilkoblinger.

    Hvis du ser på "Klassisk visning" av Kontrollpanel, åpner du Nettverkstilkoblinger og hopp til trinn 4.

  3. Velg Nettverkstilkoblinger under eller velg et ikon på kontrollpanelet seksjon.

  4. Høyreklikk eller trykk og hold på nettverkstilkoblingen, og velg Eiendommer.

    Hvis du har en "høyhastighets" internettforbindelse som kabel eller DSL, eller er i et nettverk av noe slag, vil nettverkstilkoblingen din sannsynligvis få tittelen Lokal tilkobling.

  5. Åpne Avansert Fanen og velg innstillinger.

  6. Velg Av (anbefales ikke) radioknapp.

    Windows-brannmurinnstillinger kan også åpnes med en enkel snarvei via dialogboksen Kjør eller ledeteksten. Bare skriv inn denne kommandoen: kontroll brannmur.cpl.

  7. Plukke ut OK i dette vinduet og deretter OK igjen i vinduet Egenskaper for nettverkstilkoblingen. Du kan også lukke vinduet Nettverkstilkoblinger.


Legg igjen en kommentar