Slik låser du opp en iPhone uten Siri

Enten du har glemt passordet ditt, eller du ikke kan angi koden på telefonen på grunn av en skadet skjerm, går ikke alt håp tapt. Lær hvordan du låser opp iPhone uten Siri eller passord.

Hvis du låser opp en iPhone med disse metodene, kan du risikere å miste noen av eller alle dataene dine hvis du ikke har sikkerhetskopiert enheten til iTunes eller iCloud.


Tilgang og etikk: Er dette enheten din?

Før vi begynner, forstå at denne informasjonen er ment å hjelpe folk med å få tilgang til informasjon på sin egen enhet. Passord er en viktig iPhone-beskyttelse for å hindre andre i å få tilgang til vår private informasjon. Enda viktigere, å låse opp en mobil enhet gir tilgang til sosiale mediekontoer, e-postkontoer og meldingsapper som bare skal brukes av eieren.

Å låse opp andres telefon uten deres tillatelse kan også være ulovlig, avhengig av hvor du bor. Uansett mangel på juridiske forgreninger, er det en inntrenging av personvernet å låse opp andres enhet og er uetisk.


Slik låser du opp iPhone uten Siri eller passord ved hjelp av iTunes

Når du bruker iTunes for å låse opp telefonen din, sletter du passordet til enheten din, som også tørker ut dataene. For å bruke iTunes til å låse opp telefonen din, kan du bruke hvilken som helst datamaskin, inkludert en datamaskin som ikke er fra Mac, så lenge datamaskinen har den nyeste versjonen av iTunes.

Når du gjenoppretter enheten din ved hjelp av iTunes fra en sikkerhetskopi, må du imidlertid bruke en datamaskin du tidligere har brukt til å synkronisere telefonen. Ellers vil ikke dataene dine være der. 

  1. Bruk en datamaskin til å åpne iTunes på en Mac eller PC.

  2. Slå av enheten og start opp i gjenopprettingsmodus.

  3. På datamaskinen din ser du muligheten til å gjenopprette eller oppdatere i iTunes. Plukke ut Gjenopprette

  4. iTunes begynner å laste ned programvare for enheten din, som kan ta opptil 15 minutter.

  5. Hvis det har gått 15 minutter, og programvaren ikke har lastet ned til enheten, vil enheten automatisk gå ut av gjenopprettingsmodus. Gjenta trinnene ovenfor.

  6. Etter denne prosessen, bør iPhone gjenopprettes med informasjonen fra den siste sikkerhetskopien, men trenger ikke lenger passordet. Når prosessen er fullført, kan du konfigurere og bruke enheten.

    Apple gir deg muligheten til å konfigurere enheten til å slette seg selv etter ti påfølgende feil passordforsøk. Selv om dette er av som standard, kan du slå på dette ved å gå til innstillinger > Trykk på ID og passord. Du blir bedt om å oppgi passordet ditt for å komme inn i dette området. Trykk på på bunnen av skjermen Slett data veksle til On.


Hvordan låse opp iPhone uten Siri eller passord ved hjelp av Finn min iPhone

Finn min iPhone er ikke bare nyttig for å hjelpe deg med å finne en mistet enhet, men kan også brukes til å hjelpe deg med å få tilgang til en låst iPhone.

Ved å bruke Finn min iPhone slettes passordet ditt, og dessverre alle dataene dine. Når prosessen er fullført, kan du imidlertid bruke iTunes eller iCloud til å gjenopprette dataene dine.

  1. Bruk en annen enhet eller datamaskin til å gå til Finn min iPhone-side.

    Du trenger ikke å bruke en Apple-enhet for å åpne denne siden, bare en nettleser med en internettforbindelse.

  2. Logg på med iCloud-passordet ditt, som er Apple-ID-en som er tilknyttet enheten.

  3. Plukke ut Alle enheter øverst på midten av skjermen. Alle enhetene dine som er tilknyttet denne Apple-IDen, vises på skjermen. Velg enheten du prøver å låse opp.

  4. Plukke ut Slett iPhone for å slette alle dataene dine på enheten din, inkludert passordet ditt.

  5. Bruk iTunes eller iCloud for å gjenopprette dataene dine.


Lås opp iPhone etter å ha tastet inn feil passord for mange ganger

Hvis du eller noen andre har tastet inn feil passord for mange ganger, låses Apple-ID-en din automatisk som et sikkerhetsmål. Slik låser du opp Apple-IDen din.

Apples støtteside angir ikke antall forsøk, men sier: "Etter flere mislykkede forsøk på å låse opp kontoen din, forblir Apple-ID-en din låst, og du kan prøve igjen neste dag."

  1. Gå til iforgot.apple.com for å låse opp kontoen din med ditt eksisterende passord eller for å tilbakestille passordet. 

  2. Du kan bli bedt om å svare på noen sikkerhetsspørsmål for å bekrefte identiteten din.

  3. Hvis du har aktivert tofaktorautentisering, kan du bruke en pålitelig enhet eller et telefonnummer for å låse opp Apple-ID-en din.

Etter at iPhone er låst opp

Ved å følge en av metodene ovenfor vil iPhone låse opp og du kan angi et nytt passord. Du kan også gjenopprette iPhone ved hjelp av en eksisterende sikkerhetskopi fra iTunes eller iCloud.


Legg igjen en kommentar