Øk Mac-ytelsen din ved å fjerne påloggingselementer

Oppstartselementer, også kjent som påloggingselementer, er applikasjoner, verktøy og hjelpere som kjører automatisk under oppstart eller påloggingsprosessen til en Mac. I mange tilfeller legger applikasjonsinstallatører til påloggingselementer som en app kan trenge. I andre tilfeller legger installatørene til påloggingselementer fordi de antar at du vil kjøre appen deres hver gang du starter Mac-en. Du kan også angi at mapper og dokumenter skal åpnes automatisk når du logger på Mac-en.

Alle elementene i systeminnstillingene for påloggingselementer er satt til å åpne automatisk. Hvis du ikke bruker dem, bruker innloggingselementer ressurser ved å spise CPU-sykluser, reservere minne for deres bruk eller kjøre bakgrunnsprosesser som du kanskje ikke bruker.

Informasjon om at denne artikkelen gjelder for følgende operativsystemer: macOS Catalina (10.15) gjennom OS X Lion (10.7).


Vise påloggingselementene dine

For å se hvilke elementer som kjøres automatisk på din Mac ved oppstart eller pålogging, kan du se innstillingene for brukerkontoen din.

  1. Start systeminnstillinger ved å klikke på system~~POS=TRUNC ikonet i Dock eller velge system~~POS=TRUNC fra Apple-menyen.

  2. I vinduet Systemvalg klikker du på Brukere og grupper ikonet.

  3. I innstillingsruten Brukere og grupper velger du kontoen din i brukerkontoer oppført i venstre panel.

  4. Klikk på påloggings~~POS=TRUNC kategorien for å se programmene eller andre elementer som for øyeblikket er satt til å starte når du logger på.

Noen oppføringer kan være for applikasjoner som du ikke lenger bruker eller ikke vil starte. De er enkle å identifisere. Betydningen av andre oppføringer er kanskje ikke like åpenbar, så du bør være forsiktig når du fjerner dem.


Hvilke gjenstander skal du fjerne?

De enkleste påloggingselementene å velge for eliminering er de som tilhører applikasjoner du ikke lenger trenger. Du kan fjerne dem eller andre hjelpere som er tilknyttet dem. Hvis du ser en oppføring for en skriver eller annen periferiutstyr du ikke lenger bruker, kan du også føle deg komfortabel med å fjerne den. For eksempel har du kanskje brukt en Microsoft-mus tidligere, men har siden endret seg til en Apple Magic Mouse. Hvis det er tilfelle, trenger du ikke MicrosoftMouseHelper-programmet som ble installert da du først plugget inn Microsoft Mouse.

Hvis du fjerner et element fra listen over påloggingselementer, fjernes ikke programmet fra din Mac. det forhindrer bare at applikasjonen starter automatisk når du logger på. Dette gjør det enkelt å gjenopprette et påloggingselement hvis du skulle finne ut at du trenger det.


Før du fjerner et påloggingselement

Det er bedre å være trygg enn beklager. Du gjenkjenner navnet på en app, mappe eller dokument uten problemer, men noen av hjelpefilene er vanskeligere å identifisere. Det er mulig for deg å fjerne noe du senere innser at du trenger. Før du fjerner et påloggingselement, noter navnet og plasseringen på Mac-en. For eksempel:

  1. Skriv ned navnet på appen eller varen.

  2. Høyreklikk appen eller element i listen over påloggingselementer.

  3. Plukke ut Vis i Finder fra pop-up menyen.

  4. Noter hvor varen befinner seg i Finder.


Hvordan fjerne et element fra kategorien Påloggingselementer

Slik fjerner du et element fra kategorien Påloggingselementer i Systemvalg:

  1. Klikk på låse i nedre venstre hjørne av påloggingselementvinduet for å låse opp skjermen for endringer. Skriv inn administratorpassordet ditt når du blir bedt om å gjøre det.

  2. Velg et element ved å klikke på dets navn i påloggings~~POS=TRUNC ruten.

  3. Klikk på minustegn ( - ) for å fjerne varen.

Gjenopprette et påloggingselement

I de fleste tilfeller kan du bruke en enkel tilnærming til å gjenopprette et oppstartselement til kategorien Påloggingselementer. (Du husket å skrive ned navnet og stedet tidligere, ikke sant?)

påloggings~~POS=TRUNC fanen, klikk på pluss tegn (+), skriv inn administratorlegitimasjonen din, og naviger til elementet. Klikk Legg for å sette den tilbake i listen over påloggingselementer.

Det er det. Nå som du vet hvordan du gjenoppretter et påloggingselement, kan du trygt beskjære listen over påloggingselementer for å lage en bedre Mac.


Legg igjen en kommentar