Konfigurer og bruk berørings-ID, iPhone fingeravtrykkskanner

I mange år betydde iPhone-sikkerhet å angi et grunnleggende passord og bruke Finn min iPhone til å spore en mistet eller stjålet telefon. Med iOS 7 tok Apple sikkerheten til et nytt nivå, med introduksjonen av Touch ID fingeravtrykkskanner.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iOS 7 eller nyere på iPhone 8 og iPhone 7-serien og iPhone 6s. Touch ID er også tilgjengelig for iPad mini 4 og 5, iPad Air 2 og 3, og 1. og 2. generasjon 12.9-tommers iPad Pro.


Hjem-knapp kreves

Touch ID er innebygd i Hjem-knappen og lar deg låse opp iOS-enheten din ved å trykke fingeren på knappen i stedet for å legge inn passordet ditt manuelt. Etter at du har konfigurert Touch ID, kan du glemme å skrive inn passordet ditt på nytt for hvert iTunes Store- eller App Store-kjøp. En fingeravtrykksskanning er alt du trenger.

Touch ID er ikke tilgjengelig på de nåværende iPhone- og iPad-enhetene, for eksempel iPhone 11, fordi disse enhetene ikke har en Hjem-knapp. Disse støtter Face ID i stedet.


Hvordan sette opp berørings-ID

Sette opp Touch ID på en kompatibel iPhone, iPad eller iPod touch er enkelt. Dette er hvordan:

  1. Trykk på innstillinger app på iPhone-startskjermen.

  2. Plukke ut Trykk på ID og passord og skriv deretter inn passordet ditt. Hvis du ikke har satt opp et passord for telefonen din, må du gjøre det før du kan konfigurere Touch ID.

  3. Pek Legg til et fingeravtrykk i Fingeravtrykk delen omtrent halvveis ned på skjermen.

  4. Trykk og løft fingeren på Hjem mens du holder iPhone som du gjør når du bruker den. Når telefonen har en klar skanning av sentrum av fingeren, flytter den til neste skjermbilde.

  5. Hold telefonen slik du vanligvis holder den når du låser den opp, og berør Hjem-knappen med kantene på fingeren i stedet for sentrum du skannet. Når telefonen godtar skanningen, går telefonen tilbake til skjermbildet Touch ID og passord.

  6. Flytt vippebryteren ved siden av et av de fire alternativene du kan kontrollere med Touch ID til På / grønn posisjon.

Du bør slå på Touch ID for iPhone Unlock-funksjonen, men det kan også være lurt å bruke den med andre aspekter av iPhone. Alternativene er:

  • iPhone Lås opp: Flytt denne vippebryteren til På / grønn for å aktivere å låse opp iPhone med Touch ID.
  • betal Apple: Flytt denne vippebryteren til På / grønn for å bruke fingeravtrykket ditt til å autorisere Apple Pay-kjøp på enheter som støtter Apple Pay.
  • iTunes og App Store: Når denne vippebryteren er På / grønn, kan du bruke fingeravtrykket til å angi passordet ditt når du kjøper fra iTunes Store og App Store-appene på enheten. Ikke mer å skrive inn passordet ditt.
  • Passord autofyll: Bruk Touch ID for automatisk å legge inn lagret informasjon, for eksempel navn eller kredittkortnummer, i et webskjema.

In Touch ID og passord-skjermen på, kan du også:

  • Endre navn på fingeravtrykk: Som standard heter fingeravtrykkene Finger 1, Finger 2 og så videre. Du kan endre disse navnene hvis du vil. Trykk på fingeravtrykknavnet du vil endre, trykk på X for å slette nåværende navn, og skriv deretter inn det nye navnet. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.
  • Slett et fingeravtrykk: Det er to måter å fjerne et fingeravtrykk på. Sveip fra høyre til venstre over fingeravtrykk og trykk på Delete eller trykk på fingeravtrykket, og trykk deretter på Slett fingeravtrykk.
  • Legg til et fingeravtrykk: Trykk på Legg til et fingeravtrykk menyen for å angi et nytt fingeravtrykk. Du kan skanne opptil fem fingre, som ikke alle trenger å være din. Hvis partneren din eller barna regelmessig bruke enheten, kan du skanne fingeravtrykk, også.

Tips for skanning av fingeravtrykk for berørings-ID

Gjør følgende for å få en god skanning av fingeravtrykket ditt:

  • Velg fingeren du vil skanne, avhengig av hvordan du pleier å holde iPhone når du tar den opp. Det gjør trolig fornuftig å bruke tommelen eller pekefingeren. Du kan legge til andre fingre senere, opp til maksimalt fem.
  • Legg den kjøttfulle puten på fingeren lett på Hjem-knappen, men ikke trykk på knappen, ellers annullerer telefonen skanningen.
  • Når enheten vibrerer, løft fingeren av Touch ID-skanneren og trykk den lett ned igjen.
  • Gjenta denne prosessen, hver gang du setter fingeren på skanneren på en litt annen måte eller i en litt annen vinkel. Jo mer fullstendig skanningen av fingeravtrykket ditt er, desto mer fleksibilitet har du i hvordan du holder fingeren når du bruker Touch ID senere. De røde strekene på fingeravtrykk på skjermen representerer din fremgang. Jo flere røde linjer du ser, jo bedre skanningen.
  • Når den første skanningen er fullført, ber iPhone deg om å skanne kantene på fingeren. Gjenta samme prosess som før, ved å bruke sidene, toppen og andre kanter av fingeren for å få den beste skanningen.

Hvordan bruke Touch ID

Etter at du har konfigurert Touch ID, er det enkelt å bruke.

For å låse opp iPhone ved hjelp av fingeravtrykk, slå den på og trykk deretter på Hjem-knappen med fingeren du skannet. La fingeren være på knappen uten å trykke på den til startskjermen låses opp.

For å bruke fingeravtrykket ditt som et passord for å kjøpe, bruk iTunes Store eller App Store-appene som vanlig. Når du trykker på Kjøp, Last nedeller Install knappene, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt eller bruke Touch ID. Plasser den skannede fingeren lett på Hjem-knappen - men ikke klikk på den - for å angi passordet ditt og aktivere nedlastingen.

Touch ID fungerer ikke? Her er hva du skal gjøre

Legg igjen en kommentar