Hvordan sikkerhetskopiere en iPhone uten iTunes

I mange år måtte du bruke iTunes til å sikkerhetskopiere iPhone. Men fra og med macOS Catalina (10.15), eksisterer iTunes ikke lenger. Så hvordan tar du sikkerhetskopi av iPhone? Det er en rekke alternativer for hvordan du sikkerhetskopierer iPhone uten iTunes. Les videre for å lære om hver enkelt.

Denne artikkelen gjelder iPhones som kjører iOS 12 og nyere, og Mac-er som bruker macOS Catalina (10.15) og nyere.

Westend61 / Getty Images


Hvordan sikkerhetskopiere iPhone i macOS Catalina

Siden iTunes ble pensjonert med MacOS Catalina (10.15), kan du forvente at Apple Music, programmet som erstattet det, er der du sikkerhetskopierer iPhone. Det er rimelig, men det er ikke riktig. I stedet, i macOS Catalina, sikkerhetskopierer du iPhone rett i Finder. Slik gjør du:

 1. Koble iPhone til Mac-en din ved hjelp av en USB-kabel og låse opp telefonen ..

  Du kan også synkronisere via Wi-Fi hvis du konfigurerer de riktige preferansene. Mer om det om et øyeblikk.

 2. Åpne et nytt Finder-vindu.

 3. Klikk på iPhone på venstre sidefelt i Finder-vinduet. Hvis du ikke ser det, utvider du steder seksjon.

  Hvis et vindu dukker opp, klikker du på Stol.

 4. IPhone-administrasjonsskjermen vises i Finder-vinduet. Denne skjermen lar deg kontrollere synkroniserings- og sikkerhetskopieringsinnstillingene for telefonen din. I sikkerhetskopierklikk Ta sikkerhetskopi av alle dataene på iPhone til denne Mac-en.

  Hvis du har en Apple Watch, må du sjekke Krypter lokal sikkerhetskopiering eske. Dette sikkerhetskopierer helse- og aktivitetsdataene dine. Uten å sjekke det, kan disse dataene gå tapt.

 5. Klikk Sikkerhetskopier nå.

Du kan også sikkerhetskopiere iPhone til Mac-en via Wi-Fi. For å konfigurere det alternativet, følg trinn 1-3 fra den siste delen. Merk av i ruten ved siden av iPhone-administrasjonsskjermen Vis denne iPhone når du er på Wi-Fi og klikk deretter Påfør. Fra nå av kan du synkronisere iPhone til Mac når begge enhetene er på samme Wi-Fi-nettverk.


Hvordan sikkerhetskopiere iPhone ved hjelp av iCloud

En annen måte å sikkerhetskopiere iPhone uten iTunes er å bruke iCloud. Med iCloud er alle sikkerhetskopiene dine trådløse og kan gjøres automatisk når iPhone er låst, koblet til Wi-Fi og koblet til en strømkilde. Slik konfigurerer du iPhone for å sikkerhetskopiere til iCloud:

 1. Forsikre deg om at du er logget på iCloud-kontoen din på iPhone. Du gjorde sannsynligvis dette når du konfigurerte iPhone, men det er bra å sjekke.

 2. Koble iPhone til Wi-Fi.

 3. Pek innstillinger.

 4. Trykk på navnet ditt øverst på innstillingsskjermen.

 5. Pek iCloud.

 6. Pek iCloud Backup.

 7. Flytt iCloud Backup glidebryteren til på / grønn.

 8. Du er ferdig. Din iPhone er satt til å sikkerhetskopiere dataene automatisk til iCloud når den er låst, koblet til Wi-Fi og koblet til strøm.

  Vil du sikkerhetskopiere umiddelbart? Trykk på Sikkerhetskopier nå for å kjøre en manuell iCloud-sikkerhetskopi. Ikke bekymre deg: Dette vil ikke forstyrre automatiske sikkerhetskopier.


Hvordan sikkerhetskopiere iPhone ved hjelp av tredjepartsprogrammer

Ikke interessert i å bruke Finder eller iCloud for iPhone-sikkerhetskopier uten iTunes? Det er tredjepartsprogrammer du kan bruke i stedet. Disse betalte programmene lar deg sikkerhetskopiere iPhone til en Mac eller PC. De legger også ofte til tilleggsfunksjoner som andre alternativ for sikkerhetskopiering ikke har, for eksempel å la deg gjenopprette slettede filer eller få tilgang til skjulte filer. Husk at du ikke trenger dem - Finder og iCloud-sikkerhetskopi er gode valg (og følger allerede med Mac-en).

Det er dusinvis av tredjeparts iPhone-sikkerhetskopieringsprogrammer, og vi har ikke vurdert dem alle, så vi har ingen anbefaling å bruke.

Legg igjen en kommentar