Hva brukes en SFCACHE-fil til?

En fil med filtypen SFCACHE er en ReadyBoost Cache-fil som er opprettet på en kompatibel USB-enhet, som en flash-stasjon eller et SD-kort, som Windows bruker for ekstra minne. Det kalles vanligvis ReadyBoost.sfcache.

ReadyBoost er en funksjon i Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista der operativsystemet forbedrer systemytelsen ved å dedikere ubrukt maskinvareplass som virtuelt RAM - SFCACHE-filen inneholder dataene som er lagret i dette virtuelle RAM-rommet.

Mens fysisk RAM er den raskeste måten å få tilgang til data, er det enda raskere å bruke flashminne enn å få tilgang til de samme dataene på en harddisk, noe som er hele ideen bak ReadyBoost.


Hvordan åpne en SFCACHE-fil

SFCACHE-filer er en del av ReadyBoost-funksjonen og skal ikke åpnes, slettes eller flyttes. Hvis du vil fjerne SFCACHE-filen, deaktiverer du ReadyBoost på stasjonen.

Deaktivering av ReadyBoost og fjerning av SFCACHE-filen er så enkelt som høyreklikke (eller trykke og holde nede) enheten og velge Eiendommer. på ReadyBoost bare velge alternativet som heter Ikke bruk denne enheten. Hvis du ønsker å aktivere ReadyBoost, kan du også gjøre det fra samme sted - du har muligheten til å bruke hele enheten til virtuell RAM eller bare en del av den.

Ikke alle enhetene er raske nok til å støtte ReadyBoost. Du vil vite dette hvis du ser en Denne enheten kan ikke brukes til ReadyBoost-melding når du prøver å konfigurere den.

Hvis du vil bruke SFCACHE på enheten, må du sørge for at den har:

  • En total lagringskapasitet på minst 256 MB
  • Minst 64 KB ledig plass tilgjengelig
  • En tilgangstid på 1 ms eller mindre
  • Minst 2.5 MB / s gjennomstrømning for 4 kB lesetilgang
  • Minst 1.75 MB / s gjennomstrømning for 1 MB skrivetilgang

Det er en god innsats at den eneste bruken av SFCACHE-filer er med ReadyBoost, noe som betyr at det aldri er behov for å åpne filen. Imidlertid, hvis SFCACHE-filen ikke ser ut til å ha noe å gjøre med ReadyBoost, kan du prøve å bruke en gratis teksteditor for å åpne filen som en tekstfil. Du kan finne litt tekst i innholdet i filen som kan hjelpe deg med å identifisere hvilket program som ble brukt til å bygge din spesifikke SFCACHE-fil.


SFCACHE vs. CACHE-filer

SFCACHE-filer ligner CACHE-filer ved at de begge brukes til å lagre midlertidige data for gjentatt tilgang og forbedret ytelse.

Imidlertid er CACHE-filer mer et generelt navn og filtype for midlertidige filer som brukes i mange forskjellige programmer, og det er derfor det er trygt å fjerne dem.

SFCACHE-filer er reservert for et annet formål, fungerer mer som fysisk RAM og brukes utelukkende med ReadyBoost-funksjonen i Windows-operativsystemer.

Hvordan konvertere en SFCACHE-fil

De fleste filer kan konverteres til andre formater ved hjelp av en gratis filkonverterer, men det er ikke tilfelle for SFCACHE-filer. Siden SFCACHE-filer nettopp brukes som et arkiv for filer, kan du ikke konvertere dem til noe annet format.

Hvis filen din ikke har noe å gjøre med en ReadyBoost SFCACHE-fil, men du vet hvilket program som brukes til å åpne den, kan du prøve å lete etter en eksportmeny eller et alternativ under Fil> Lagre som-menyen, for å lagre SFCACHE-filen til et annet format.


Mer hjelp med SFCACHE Files & ReadyBoost

Vær oppmerksom på at sfc-kommandoen på ingen måte er relatert til SFCACHE-filer, så hvis du har å gjøre med systemfilkontrollen i Windows, har den ingenting å gjøre med ReadyBoost.

Tilsvarende, selv om "sfc" brukes i begge, har filer som ender med .SFC ingenting å gjøre med .SFCACHE-filer, men brukes i stedet av SuperNintendo ROM-filer, Motic Microscope Image-filer og Creatures Saved Game-filer.

Legg igjen en kommentar