Populære flysimulatorer for Linux

Hvis du alltid ønsket å fly, men ble holdt tilbake av kostnadene og risikoen ved å fly ekte fly, kan det være lurt å prøve en av flysimulatorene som er tilgjengelige for Linux-systemer. Gitt dagens høytytende stasjonære og bærbare datamaskiner og widescreen-skjermer med høy oppløsning, kan du oppleve noen av spenningene ved å fly ditt eget fly fra hjemmets eller kontorets sikkerhet. Flysimulatorer lar deg velge fra et bredt spekter av fly, fra liten turboprop til store flyfly og fly til mange steder på jorden, og mange flyplasser i forskjellige byer.


X-Plane

Hva vi liker

 • Leder innen sjangeren.

 • Tilgjengelig på Steam.

 • Demo tilgjengelig.

 • Ekstremt detaljert simulering.

Det vi ikke liker

 • Noe kostbar.

 • Krever en rimelig kraftig datamaskin.

X-Plane er en av de mest avanserte programvarepakkene for flysimulator for personlige datamaskiner og inkluderer et komplett landskap av planetene Jorden og Mars. X-Plane skaper en realistisk flymodell ved å beregne kreftene som virker på hver del av flyet. Dette inkluderer turbulens, bakkeeffekt og nedtrekkssimuleringer. Selv været er realistisk simulert ved hjelp av værdata lastet ned i bestemte intervaller.

Terrenget er modellert i henhold til dataene fra Shuttle Radar Topography Mission, og miljøet animeres ved hjelp av veitrafikksimuleringer. X-Plane 11 inkluderer mer enn 25,000 flyplasser. Effektivitetsforbedringer har redusert minnebruk og økt lastehastighet. Flere flymodeller er lagt til, og verktøyet for å bygge dine egne fly er forbedret.

Programvaren er tilgjengelig for rundt $ 60 og kommer på åtte DVDer, som inkluderer alle nødvendige data.

Et gratis og åpen kildekode-alternativ til X-Plane er FlightGear, som har vært under utvikling i ti år og har kommet langt. Det er en svært realistisk flysimulator for bruk på vanlige PC-er. Den er utviklet på Linux, men er også tilgjengelig for de fleste andre vanlige plattformer. Det brede spekteret av fly og terreng, og de realistiske simuleringene av flyets oppførsel og miljøet, inkludert sol, måne og jord, gjør det både morsomt og instruksivt.

Kjøp X-Plane


Flight

Hva vi liker

 • Helt åpen kildekode og gratis.

 • Utviklet i årevis med ekstreme detaljer.

 • Konfigurerbar med mye tilpasning.

 • Åpent og tilgjengelig for modding.

Det vi ikke liker

 • Mer teknisk av natur.

 • Krever litt konfigurasjon.

FlightGears simuleringsmotor og gjengivelse av 3D-grafikk er så avanserte at systemet brukes til alle slags prosjekter, for eksempel et system for å analysere svingningsproblemer i jetfly, eller som et visualiseringsverktøy for ubemannede luftfartøyer. En FlightGear-basert simulering ble brukt som en del av TV-showet Justice for å gi illustrasjoner i en flyulykkeetterforskning.

Last ned FlightGear


JSBSimJSBSim implementerer en flydynamikkmodell (FDM), som brukes til å simulere de fysiske kreftene som beveger fly, raketter og andre flyobjekter. Slike krefter inkluderer alle kontrollmekanismer som brukes på objektet, så vel som naturlige fenomener. Som sådan er denne ikke en full flysimulator, bare den matematiske kjernen til en. Programvaren lar deg konfigurere flykontrollsystemet, aerodynamikken, fremdriften og landingsutstyret ved hjelp av XML-baserte konfigurasjonsfiler. Det kan simulere roterende jordeffekter, som coriolis og sentrifugalkrefter. Data kan sendes ut på skjermen, filer eller stikkontakter.

Last ned JSBSim

Legg igjen en kommentar