Hvordan kopiere DVDer til Mac-en din ved hjelp av håndbrems

Kopiering av DVDer til Mac-en din ved hjelp av HandBrake kan være en god idé av mange grunner. Du kan lage kopier av potensielt brukte DVD-er, og holde originalen fri for skader. En annen god grunn er å konvertere en DVD til et annet format for visning på andre enheter. Kopiering av DVD er relativt enkelt, men du trenger litt programvare for å gjøre prosessen mulig.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder macOS 10.13 og nyere.


Hva du trenger for å kopiere DVDer

  • VLC: Dette er en mediespiller med åpen kildekode som kan spille av mange forskjellige typer lyd- og videofilformater, inkludert DVD. VLC er annerledes enn DVD-spilleren som Apple følger med Mac-en din, fordi den kan overføre DVD-data til andre applikasjoner. DVD-spilleren som følger med en Mac er først og fremst bare for visning av DVDer, ikke for å trekke ut videodataene. Du kan laste ned VLC fra utviklerens nettsted.
  • Håndbremsen: Et annet program med åpen kildekode, HandBrake, er en transkoder som kan konvertere lyd og video fra ett format til et annet. Dette gjør det til et ganske godt valg for å konvertere DVDer til et format som er bedre egnet for bruk på din iPod, iPhone, AppleTV eller iPad, eller bare for å lagre videoen på din Mac. Du kan laste ned HandBrake fra utviklerens nettsted. En ting å merke seg om HandBrake-nedlastingen: Den nåværende 64-bitersversjonen vil fungere på OS X fra versjon 10.7 og opp til de nyere versjonene av macOS. Hvis du bruker en eldre versjon av OS X, kan du sjekke arkivdelen på nedlastingssiden for 32-biters versjoner av appen.

Installer programvaren

HandBrake trenger VLC-applikasjonen, så sørg for å installere den først. For å installere VLC og HandBrake, dra ikonet for hvert program (ett om gangen) til ditt applikasjoner mappe.

Kopier DVDer til din Mac: Konfigurere preferanser for håndbremser

Nå som VLC og Handbrake er installert på din Mac, er det på tide å konfigurere HandBrake til å rippe og konvertere din første DVD.

  1. Sett inn en DVD du vil kopiere til din Mac. Hvis DVD-spilleren starter automatisk, avslutter du programmet.

  2. Start håndbremsen, ligger ved applikasjoner.

  3. Håndbremsen viser et rullegardinliste der du blir spurt hvilken Enhet skal åpnes. Velg DVD fra listen i sidefeltet, og velg deretter Åpen.

  4. HandBrake støtter ikke ripping av kopibeskyttet media som mange DVD-er bruker. Hvis DVD-en ikke er kopibeskyttet, kan du få håndbremsen til å skanne mediet.

  5. HandBrake vil bruke litt tid på å analysere DVDen du valgte. Når det er gjort, vil det vise DVD-navnet som kilde i hovedvinduet.

  6. Plukke ut Preferanser fra Håndbremsen meny.

  7. Plukke ut general i Preferanser vinduet.

  8. aktiver Vis forhåndsinnstilt skuff og velg Open Source in Kildevalg.

  9. Ved siden av Når ferdig, plukke ut Varselvindu og aktiver Spill av systemvarslingslyd.

  10. Hvis du planlegger å lagre DVDer til bruk på iPod eller iPhone, eller i iTunes, ved siden av Utdatafiler, muliggjøre Bruk Auto Naming og ved siden av Standard MP4-utvidelse velg mp4. Hvis du derimot bruker forskjellige utdataformater fra tid til annen Auto.

    Alle andre innstillinger i HandBrakes preferanser kan være i standardbetingelsene.

  11. Lukk Preferanser vinduet.

Med de ovennevnte endringene i HandBrakes preferanser gjort, er du klar til å begynne å bruke HandBrake til å rippe og konvertere videoer fra forskjellige kilder, inkludert DVDer.


Kopier DVDer til din Mac: Konfigurer håndbremsen til å kopiere en DVD

Du kan konfigurere håndbremsen til å kopiere kildemateriale til mange forskjellige typer formater, inkludert å opprette filer for å spille på iPod, iPhone eller Apple TV og i iTunes. Før du starter kopieringsprosessen, må du fortelle HandBrake hva målet vil være og finjustere noen innstillinger for å gi de beste resultatene.

Konfigurer kilde og destinasjon

Vi skal konfigurere HandBrake til å lage en fil vi kan spille av på en Mac, enten med VLC mediespiller eller fra iTunes. Hvis du ønsker å lage kopier til iPod, iPhone eller AppleTV, er prosessen veldig lik. Du trenger bare å endre forhåndsinnstillingene for håndbremsen for målenheten.

  1. Hvis du ikke allerede har gjort det, setter du inn DVDen du vil kopiere til Mac-en, og starter HandBrake.

  2. HandBrake viser et rullegardinark som spør om hvilket volum som skal åpnes. Velg DVD fra listen, og velg deretter Åpen.

  3. Håndbremsens hovedvindu vises. Etter at HandBrake har brukt noen øyeblikk på å analysere den valgte DVD-en, vil DVD-navnet vises som kilde i hovedbremsens hovedvindu.

  4. Velg Tittel å kopiere. De Tittel rullegardinmenyen fylles ut med DVDens lengste tittel; dette er vanligvis DVD-tittelen. HandBrake kan bare lage en kopi av en enkelt tittel på en DVD.

    Du kan kjøre HandBrake flere ganger hvis du vil ha alle DVD-titlene.

  5. Velg en Mål. Dette er filen som blir opprettet når kopien er laget. Du kan bruke det foreslåtte filnavnet, eller bruke Søk for å velge et annet sted for å lagre destinasjonsfilen og opprette et nytt navn.

Ikke endre filtypen, som sannsynligvis vil være .m4v. Denne filtypen vil sikre at du kan bruke den resulterende kopien i iTunes, eller direkte på din Mac, ved hjelp av VLC mediespiller eller Apples QuickTime Player.


Konfigurer håndbremsens utgang ved hjelp av forhåndsinnstillinger

HandBrake leveres med et stort antall forhåndsinnstillinger som gjør konvertering av video til populære formater til en enkel prosess for å velge riktig forhåndsinnstilling. Forhåndsinnstillinger kan også være et utgangspunkt for å tilpasse konverteringsprosessen etter dine spesifikke behov.

  1. Hvis den forhåndsinnstilte skuffen ikke er synlig på siden av Håndbremsens hovedvindu, velger du Bytt forhåndsinnstillinger plassert øverst til høyre i vinduet Håndbrems.

  2. Den forhåndsinnstilte skuffen vil liste opp alle tilgjengelige forhåndsinnstillinger, gruppert under to overskrifter: Enheter og Regelmessig. Om nødvendig utvider du hvert gruppenavn for å avsløre de tilknyttede forhåndsinnstillingene.

  3. Å kopiere en DVD for bruk på din Mac eller hvis du er usikker på hva Enhet for å bruke, velg Universell.

Hold markøren over en forhåndsinnstilling for å se en liste over enheter som forhåndsinnstillingen kan brukes med.

Når du har valgt forhåndsinnstillingen du vil bruke, er du klar til å lage en kopi av DVDen.

Kopier DVDer til din Mac: Starte håndbrems

Med HandBrake konfigurert med kilde- og destinasjonsinformasjonen og en forhåndsinnstilling valgt, er du klar til å begynne å lage kopien av DVD-en.

Alt som gjenstår å gjøre er å velge Start nær øverst til venstre i håndbremsevinduet. Når en kopi eller konvertering starter, vil HandBrake vise en fremdriftslinje nederst i vinduet sammen med et estimat på gjenværende tid å fullføre. HandBrake legger fremdriftslinjen til sin dock ikonet, slik at du enkelt kan skjule håndbremsevinduet og fortsette arbeidet ditt mens du av og til stjeler et blikk på fremdriften håndbremsen gjør.

HandBrake er en applikasjon med flere tråder, noe som betyr at den støtter flere prosessorer og kjerner. Hvis du ønsker å se hvordan HandBrake bruker Mac-prosessorer til fullstendig bruk, start Aktivitetsmonitor, ligger ved Go > verktøy. Når Aktivitetsmonitor er åpen, velger du CPU. Når HandBrake utfører en konvertering, bør du se all CPU-en din i bruk.


Legg igjen en kommentar