Slik administrerer du flere Instagram-kontoer

Instagram er et populært sosialt nettverk for deling av bilder og videoer, men ikke alle bilder og videoer hører til samme konto. Hvis du vil holde deg til et tema og målrette deg mot bestemte følgere, kan du vurdere å opprette flere Instagram-kontoer.

Du kan bruke de ekstra Instagram-kontoene dine sammen med den opprinnelige - ved å enkelt bytte mellom dem. Dette betyr at du ikke trenger å logge av og logge på appen hver gang du vil ha tilgang til en annen konto.


Hvorfor opprette flere Instagram-kontoer?

Du vil kanskje ha flere Instagram-kontoer hvis:

  • Du vil holde din personlige konto privat mens du deler annet innhold offentlig.
  • Du har allerede en eksisterende personlig konto, men vil starte en for en bedrift eller et merke.
  • Du har innhold av en spesifikk interesse som du vil dele separat fra din personlige konto - for eksempel fotografering, sminkeopplæring, mote, tegning, fitness osv.

Å ha flere kontoer koblet til Instagram-appen din gjør det raskt og praktisk å bytte mellom dem slik at du kan sjekke dem regelmessig gjennom hele dagen. Alt som trengs er å bytte på et par instillinger.

Du kan legge opptil fem Instagram-kontoer til Instagram-appen din.


Hvordan lage en annen konto i Instagram-appen

Når du har lagt til en Instagram-konto i appen, forblir du alltid pålogget (til du logger av den manuelt).

Følgende instruksjoner kan følges for både Instagram iOS-appen og Instagram Android-appen. Bildene under er fra iOS-appen.

  1. Åpne Instagram-appen på mobilenheten din, og logg inn på en av kontoene dine om nødvendig.
  2. Naviger til profilen din ved å trykke på profilbilde ikonet i bunnmenyen.

  3. Trykk på meny ikonet øverst til høyre på profilen din.

  4. Pek innstillinger på bunnen.

  5. Bla ned til påloggingsdelen og trykk på Legg til konto.

  6. Nå har du to alternativer:
    1. Skriv inn påloggingsinformasjonen din for en eksisterende Instagram-konto og trykk på Logg Inn, Eller
    2. Hvis du bare har en konto og fortsatt trenger å opprette en ny, trykker du på Melde deg på nederst på skjermen og følg instruksjonene for å opprette den andre kontoen din.

    Når du er logget på den andre kontoen, bytter Instagram-appen automatisk til den. Ikke bekymre deg - du er fortsatt logget på den opprinnelige kontoen din.

    Hvis du bruker Instagram-appen på mer enn én mobilenhet, må du legge til kontoene dine på hver enhet separat. De blir ikke automatisk lagt til overalt hvis du legger dem til appen på bare én enhet.


Slik bytter du mellom flere Instagram-kontoer på appen

Nå som du har lagt til minst en ekstra konto i Instagram-appen din (slik at du har to eller flere), kan du lære hvordan du bytter mellom dem.

Følgende instruksjoner antar at du allerede har minst to kontoer koblet til Instagram-appen din.

  1. Naviger til profilen din ved å trykke på profilbilde ikonet i bunnmenyen.

  2. Du bør legge merke til nå at Instagram-logoen øverst er erstattet med brukernavnet ditt og en pil ned til venstre for den. Trykk på den.

  3. En meny med gjeldende konto du bruker vises øverst (sammen med detaljer som følgere) og den andre kontoen din under den. Trykk på den andre kontoen din for å automatisk bytte til den.

    Det er et alternativ å legge til flere kontoer fra denne menyen. Trykk på + Legg til konto for å legge til en annen. Husk at du bare kan legge til opptil fem kontoer.

  4. Når du vil bytte mellom kontoer, er det bare å gjenta trinn 1 til 3.

Slik bytter du mellom flere Instagram-kontoer på nettet

Du kan bytte mellom kontoer på Instagram.com i en nettleser som Google Chrome, som husker påloggingsinformasjonen din via informasjonskapsler.

  1. Naviger til Instagram.com i Chrome-nettleseren din.
  2. Hvis du ikke allerede er logget på en av kontoene dine, velger du Logg inn nederst og skriv inn dine detaljer, og klikk deretter på det blå Logg inn knapp.

  3. For å legge til / bytte til en annen konto, må du logge av. Velg Profil øverst til høyre for å gå til profilen din og deretter velge innstillinger ikonet (det ser ut som et tannhjul) og klikk Logg av.

  4. Hvis du bruker en nettleser med informasjonskapsler aktivert for Instagram-nettstedet (for eksempel Chrome), bør du legge merke til at Instagram-hovedinnloggingssiden har husket påloggingsinformasjonen din og nå viser profilbildet til din første konto med en knapp for å logge på.

    Du kan velge Fortsett som [brukernavn] knappen for å logge på eller alternativt velge Bytt konto for å logge inn på den andre.

    Hvis du velger å bytte konto, kan det hende at Instagram også husker påloggingsinformasjonen din for den kontoen, så alt du trenger å gjøre er å klikke på det blå Logg inn knapp.

  5. Gjenta trinn 3 og 4 når som helst du vil legge til / bytte til en annen konto.

Legger ut på flere Instagram-kontoer samtidig

Hvis du vil dele et innlegg på mer enn en av kontoene dine, kan du gjøre alt på en gang, slik at du ikke trenger å legge det ut manuelt for hver enkelt.

Når du kommer til bildeteksten og andre detaljer-fanen i et nytt innlegg, må du se etter Post til andre kontoer seksjon (under Legg til plassering seksjon). Her kan du vri på knappene eller Av for alle de andre kontoene du har koblet til.

Trykk på til vri på knappen  slik at det er blått hvis du vil legge ut på den kontoen. Eller la det være Av slik at det er grått hvis du ikke vil legge ut på den kontoen.

Hvis du slår på innlegg til flere kontoer, kan du kanskje ikke legge ut på sosiale nettverk (Facebook, Twitter, Tumblr). Dette er fordi Instagram-kontoen du legger ut til, må være tilknyttet andre sosiale nettverkskontoer.

Administrere varsler for flere Instagram-kontoer

Du kan slå varsler på eller av for hver konto, slik at du bare mottar varsler for de du vil ha.

Gå til profilen din, trykk på meny ikonet> innstillinger > Påminnelser for å tilpasse varslene dine. Du kan stoppe alle midlertidig hvis du vil eller motta dem for:

  • Innlegg, historier og kommentarer
  • Følger og følgere
  • Direktemeldinger
  • Live og IGTV
  • Fra Instagram

Husk å gjøre dette for hver konto du har hvis du vil motta spesifikke varsler for dem (eller slå dem av).

Logge av flere Instagram-kontoer

Du kan logge ut av de tilknyttede kontoene dine separat eller logge ut av alle kontoene samtidig. Dette vil koble dem fra appen, slik at de ikke lenger vises i listen over kontoer når du trykker på brukernavnet ditt i profilfanen.

Gå til profilen din, trykk på meny ikonet> innstillinger og bla ned til Pålogging. trykk på Logg av [brukernavn] for å logge av akkurat den kontoen eller velge Logg av alle kontoer for å logge av alle kontoene du har koblet til Instagram-appen.


Legg igjen en kommentar