Hvordan sjekke meldinger på Instagram

Hvis du vil sende en melding til noen på Instagram, trenger du ikke å kommentere et av innleggene deres. Det er enkelt å sende og motta private, direkte meldinger til en eller flere personer. Hvis du lurer på hvordan du kan få tilgang til Instagram Direct, hvor meldingene dine ligger, kan du gå til innboksen din, lese og svare på DM-er.

Facebook er i ferd med å slå sammen meldinger mellom Messenger, Instagram og WhatsApp. Denne artikkelen ser på hvordan du leser tradisjonelle direktemeldinger på Instagram, samt hva du kan forvente når det nye meldingssystemet er fullført.

Tim Robberts / Getty Images


Tradisjonell måte å sjekke meldinger på Instagram-appen

Du kan få tilgang til innboksen for direktemeldinger fra Instagram-hovedskjermen, der du ser din nåværende feed med innlegg fra folk og bedrifter du følger.

Hvis Facebook ikke har rullet ut sin nye meldingsappintegrasjon i ditt område, kan du finne og lese meldingene dine her:

  1. Åpne Instagram-appen på iOS- eller Android-enheten din, og logg på kontoen din, eller bytt til riktig konto, om nødvendig.
  2. Trykk på post ikonet øverst til høyre på skjermen for å gå til Instagram Direct-innboksen.

    Et tall vil da vises på e-postikonet øverst til høyre når du åpner appen. Tallet representerer hvor mange uleste meldinger du har.

  3. Innboksmeldingene dine er oppført fra siste til siste. Uleste meldinger vil ha en blå prikk på seg.

    Bruk søkefeltet øverst til å søke etter en melding fra en bestemt bruker eller for å søke etter et nøkkelord eller en setning.

  4. Trykk på en melding for å åpne samtaletråden, og bruk deretter tekstfeltet og medieknappene nederst for å svare.

    For å sende et raskt bilde- eller videosvar uten å åpne samtalen, trykk på rom til høyre for hver melding som er oppført i innboksen din.

  5. Trykk på Pil ikonet øverst til venstre for å gå ut av innboksen og gå tilbake til feeden din.

    Hvis du mottar en Instagram-melding fra noen du ikke følger, vises den som en forespørsel i innboksen din i stedet for en samtale. Hvis du godtar forespørselen, kan du svare uten å følge den andre brukeren. Hvis du avslår forespørselen, kan den andre brukeren ikke kontakte deg igjen med mindre du følger dem.


Hvordan sjekke Instagram-meldinger på skrivebordet

Du kan også sjekke direktemeldingene dine ved hjelp av Instagram i en nettleser.

  1. Gå til den offisielle Instagram-nettstedet og logg inn.
  2. Velg meldinger ikonet, som ser ut som et papirfly.

  3. Dine nåværende samtaler vises i venstre rute. Klikk på en samtale for å åpne den.

  4. Meldingen åpnes i høyre rute. Skriv inn meldingen i tekstboksen for å svare.

    Sammen med tekst kan du inkludere emoji ved å klikke på smiley ansikt ikonet. Inkluder bilder fra datamaskinen din med bilde ikonet på høyre side av tekstboksen. Klikk på hjerte ikonet for å sende et hjerteemoji øyeblikkelig.

    Hvis du har en Windows-PC, kan du laste ned den offisielle Instagram-appen fra Windows hvor du kan sende og motta direktemeldinger gjennom den, inkludert bilder, videoer og innlegg fra feeden din.


Hva du bør vite om den nye meldingsintegrasjonen

I følge en rapport i The Verge begynte Facebook i august 2020 å rulle ut et nytt meldingssystem, og slå sammen meldingsfunksjonaliteten til Instagram og Facebook, som begge eies av Facebook.

Mens Facebook tester denne funksjonen, kan Instagram-siden din hilse på deg med en skjerm som sier "Det er en ny måte å sende meldinger på Instagram" sammen med en Oppdater knapp. Når du oppdaterer, din papir-fly-stil Direktemeldinger ikonet endres til Facebook Messenger-logoen. I teorien kan du sende meldinger til Facebook-venner som ikke er på Instagram.

Nyheter om denne typen meldingsfusjon ble først rapportert i 2019, med kilder som Mobile Monkey som rapporterte at meldinger vil bli slått sammen mellom Instagram, Messenger og WhatsApp. Det spekuleres at Facebook gjør dette krysskommunikasjonsflyttet som en bekvemmelighet for brukere og bedrifter.

Hold øye med at disse funksjonene for kryssmeldinger vises i ditt område.


Legg igjen en kommentar