Hva er Instagram, og hvorfor bør du bruke det?

Hva heter denne trendy tingen Instagram som alle de kule barna ser ut til å være med på? Det har eksistert i noen år, og har i det stille tatt trekkraft hovedsakelig på grunn av en ny besettelse med mobilfotografering. Instagram er en app for sosiale nettverk for deling av bilder og videoer fra en smarttelefon.

Slik legger du inn på Instagram


En introduksjon til Instagram

I likhet med Facebook eller Twitter har alle som oppretter en Instagram-konto en profil og en nyhetsfeed.

Når du legger ut et bilde eller en video på Instagram, vises den på profilen din. Andre brukere som følger deg, ser innleggene dine i feeden deres. På samme måte ser du innlegg fra andre brukere du følger.

Instagram er som en forenklet versjon av Facebook, med vekt på mobilbruk og visuell deling. Som andre sosiale nettverk, samhandler du med andre brukere på Instagram ved å følge dem, bli fulgt av dem, kommentere, like, tagge og private meldinger. Du kan også lagre bildene du ser på Instagram.

Fordi det er så mye å vite om Instagram, er det en liste over nyttige artikler som hjelper deg å navigere på den sosiale medieplattformen. Ultimate Guide to Instagram hjelper deg med å avdekke de mest skjulte triksene på plattformen og hjelpe deg med å få kontakt med andre på forskjellige måter.

For å bruke denne veiledningen, åpne koblingene i navigasjonsruten. Den er delt inn i åtte seksjoner. Hver seksjon inneholder artikler fylt med tips og triks.

Grinvalds / iStock / Getty Images Plus


Enheter som fungerer med Instagram

Instagram er tilgjengelig gratis på iOS-enheter, som iPhone og iPad, samt Android-enheter, som telefoner og nettbrett fra Google, Samsung og andre.

Det er også tilgjengelig på nettet fra en datamaskin. Å laste opp bilder og videoer, og dele eksisterende innhold med andre Instagram-brukere, er imidlertid bare mulig fra mobilappen.

Opprett en konto på Instagram

Før du kan bruke appen, ber Instagram deg om å opprette en gratis konto. Du kan registrere deg med din eksisterende Facebook-konto eller via e-post. Alt du trenger er et brukernavn og passord. Du kan når som helst endre Instagram-e-postadressen din.

Du kan bli spurt om du vil følge venner som er på Instagram i Facebook-nettverket ditt. Du kan gjøre dette med en gang eller hoppe gjennom prosessen og komme tilbake til det senere.

Det er en god ide å tilpasse profilen din ved å legge til navnet ditt, et bilde, en kort biografi og en nettsidekobling hvis du har en når du først kommer på Instagram. Når du følger folk og ser etter folk som følger deg tilbake, vil de vite hvem du er og hva du handler om.


Bruk Instagram som et sosialt nettverk

På Instagram er hovedintensjonen å dele og finne de beste bildene og videoene. Hver brukerprofil har tilhengere og følgende antall, som representerer hvor mange personer de følger og hvor mange andre brukere som følger dem.

Hver brukerprofil har en knapp du kan trykke på for å følge dem. Hvis en bruker har sin profil satt til privat, må de først godkjenne forespørselen din.

Når profilen din blir opprettet og satt til offentlig, kan alle finne og se profilen din, sammen med bildene og videoene dine. Sett profilen din til privat hvis du bare vil at tilhengerne du godkjenner, skal se innleggene dine.

Å samhandle på innlegg er morsomt og enkelt. Dobbeltklikk på et innlegg for å like det, eller legg til en kommentar nederst. Du kan også klikke på pilknappen for å dele den med noen som bruker Instagram Direct.

Hvis du vil finne eller legge til flere venner eller interessante kontoer å følge, bruker du søkefanen (markert med forstørrelsesglassikonet) for å bla gjennom skreddersydde innlegg som er anbefalt for deg. Du kan også bruke søkeikonet nederst for å lete etter bestemte brukere eller hashtags.


Bruk filtre og rediger Instagram-innleggene dine

Instagram har kommet langt siden oppstarten når det gjelder innleggsalternativer. Da den ble lansert i 2010, kunne brukerne bare legge ut bilder via appen og legge til filtre uten ekstra redigeringsfunksjoner.

I dag kan du legge ut innlegg via appen eller fra eksisterende bilder eller videoer på enheten din. Du kan også legge ut bilder og videoer med opptil ett helt minutt lengde, og du har flere ekstra filteralternativer pluss muligheten til å tilpasse og redigere.

Når du trykker på den midterste Instagram-fanen, kan du velge bilde- eller videofanen for å fortelle appen om du vil legge ut et bilde eller ta en video. Hvis du ikke vil fange den gjennom appen, bruker du Bibliotek for å velge noe du lagret.

Instagram har 40 filtre du kan bruke på bilder og videoer. Noen ekstra fotoredigeringsalternativer lar deg rette ut bildet, justere ting som lysstyrke og varme og overleggsfarge. For videoer kan du deaktivere lyd, velge en omslagsramme, og hvis du bruker iOS-appen, kan du trimme videoer. Eller prøv Instagram Reels for å lage 15 sekunders videoklipp.

Del dine Instagram-innlegg

Etter at du har brukt et valgfritt filter og gjort noen endringer, blir du ført til en fane der du kan fylle ut en billedtekst, merke andre brukere til den, merke den til en geografisk beliggenhet og samtidig legge den ut til dine andre sosiale nettverk.

Når den er publisert, kan tilhengerne dine se det og samhandle med det i feeds. Du kan slette et innlegg eller redigere innleggsdetaljene etter at du har publisert det ved å trykke på de tre punktene øverst.

Du kan konfigurere Instagram-kontoen din slik at bilder legges ut på Facebook, Twitter eller Tumblr. Hvis disse delingskonfigurasjonene er uthevet, i motsetning til å forbli grå og inaktive, blir Instagram-bildene dine automatisk lagt ut på dine sosiale nettverk etter at du har valgt Del. Hvis du ikke vil at bildet ditt skal deles på et bestemt sosialt nettverk, kan du trykke på ett slik at det er grått og sett til Av.

Se og publiser Instagram-historier

Instagram har en historiefunksjon, som er en sekundær feed som vises øverst i hovedfeeden din. Den inneholder fotobobler av brukerne du følger.

Trykk på en boble for å se brukerens historie eller historiene de publiserte det siste døgnet. Hvis du er kjent med Snapchat, vil du kanskje legge merke til hvor lik Instagram Stories-funksjonen den er.

For å publisere historien, trykk på bildeboblen din fra hovedstrømmen eller sveip til høyre på en hvilken som helst fane for å få tilgang til kamerafanen Stories.

Hva er forskjellen mellom Instagram-historier og Snapchat-historier?


Legg igjen en kommentar