Hvordan få tekstmeldinger på din Mac

Mac-datamaskiner kan fungere hånd i hånd med iPhone. Har du noen gang savnet en viktig tekstmelding mens du var dypt inne i arbeidet ditt? I så fall er det enkelt å motta tekstmeldinger på din Mac, slik at du kan være sikker på at det aldri skjer igjen.

Denne veiledningen er for alle Mac-modeller, inkludert MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac og iMac Pro-modeller som kjører macOS Catalina (10.15) gjennom OS X El Capitan (10.11) og for iPhones med iOS 13, iOS 12 og iOS 11 .


Forstå forskjellen mellom tekstmeldinger og iMessages

iMessages er Apples unike meldingstjeneste som sender meldinger via en internettforbindelse. iMessages sendes og mottas via Apples Messages-app, som kommer som standard på alle iPhones og Mac-maskiner. iMessages kan bare sendes mellom Apple-enheter. Andre meldinger sendes som SMS-meldinger eller tekstmeldinger og kan sendes til alle enheter, inkludert Android.

Typer iMessages

Ved hjelp av Meldinger-appen kan du motta både SMS- og MMS-meldinger, samt meldinger fra alle Apple-enheter. Ved hjelp av Message-appen kan du sende bilder ved å dra og slippe dem i tekstfeltet. Du kan også sende emoji, filer og talememoer ved hjelp av skjermgrensesnittet.

Innenfor Meldinger-appen er blå tekstbobler meldinger som sendes mellom Apple-enheter ved hjelp av iMessages. Grønne tekstbobler er SMS- eller MMS-meldinger som sendes mellom Apple-enheter og Android-enheter.


Hvordan få tekstmeldinger på din Mac

Du må gjøre et lite oppsettarbeid før du mottar tekstmeldinger på din Mac.

  1. Logg på Mac og iPhone med samme Apple ID. Slik sendes og mottas meldinger mellom begge enhetene.

    Trykk på for å se hvilken Apple-ID enhetene dine bruker innstillinger, og trykk deretter på Apple-ID på iPhone. Bla for å se hvilke enheter som er logget inn på hvilken Apple-ID.

  2. Åpne på iPhone innstillinger.

  3. Rull ned og trykk meldinger.

  4. Pek Videresending av tekstmelding og bytt bryteren til på-posisjonen for Mac-en du vil motta tekstmeldingene på.

    Har du en iPad? Det er her du kan velge å motta tekstmeldinger på den enheten også. Bare bytt på alle enhetene du vil bruke til å motta meldinger.

  5. Åpne Meldinger-appen på din Mac og klikk meldinger > Preferanser i menylinjen Meldinger.

  6. Klikk på iMessage ikonet øverst på innstillingsskjermen.

  7. Klikk Aktiver denne kontoen for å motta tekstmeldinger ved hjelp av Apple ID.

  8. Sett et hake foran telefonnummeret og e-postadressene du vil bruke til meldinger.

    Nå har du synkronisert tekstmeldingene dine til iPhone og Mac.

Bruker du en Android med en Mac? Dessverre fungerer Messages-appen bare med iPhones ved hjelp av iMessage-kryptering. Du kan imidlertid motta og sende meldinger ved hjelp av Android Messages.


Hvordan feilsøke når du ikke mottar tekstmeldinger på din Mac

Hvis du har problemer med å motta meldinger på din Mac, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene:

  1. Tilbakestill meldinger appen ved å lukke den og deretter starte den på nytt.

  2. Start Mac-en på nytt. For å starte på nytt, klikk på eple ikon> Restart.

  3. SIgn deg ut av Meldinger-appen og logg deretter på igjen med Apple-ID-en din. Åpne for å gjøre dette meldinger og klikk Preferanser > iMessage > Logg av.

  4. Åpen meldinger og klikk Preferanser > iMessage > Aktiver denne kontoen for å sikre at Aktiver denne kontoen er merket av i Innstillinger for meldinger-appen.

  5. Bekreft at du er koblet til internett. Meldinger kan ikke mottas uten en god internettforbindelse. Prøv å koble fra og koble til Internett fra Mac-en på nytt.

  6. Mottar du fortsatt ikke tekstmeldinger? Macen din kan være på grunn av en sjekk på Apple Genius Bar. Planlegg en avtale for hjelp med feilsøking av Meldinger-appen på din Mac.


Legg igjen en kommentar