Hvordan lage Instagram-kontoen din privat

Så vil du gjøre Instagram-kontoen din privat? Godt trekk - spesielt hvis du legger ut innhold som du ikke ønsker å bli sett på av en bestemt person eller gruppe mennesker som kanskje leter etter deg på Instagram.

Nusha Ashjaee / Web

Disse instruksjonene gjelder Android- og iOS-operativsystemene.

Å gjøre profilen din privat er ganske enkelt. Her er trinnene for å få det gjort, som forklart ved hjelp av Instagram iPhone-appen:

  1. Trykk på profil ikonet nederst til høyre på skjermen, og trykk deretter på meny ikonet øverst til høyre.
  2. Velg innstillinger > Personvern.

    Web

  3. Velg Konto Personvern trykk deretter på knappen ved siden av Privat konto.

    Web

    Hvis det ikke er hele profilen din du vil gjøre privat, men bare noen få bilder, har du også muligheten til å skjule utvalgte bilder på Instagram-kontoen din. Alternativet er i foto menyen.

  4. Du har vellykket satt Instagram-profilen din til privat. (Det er ikke noe krav å lagre innstillings endringene dine.) Så lenge du har valgt alternativet Privat konto, er det bare brukerne som følger deg, pluss eventuelle nye brukere du godkjenner hvis de ber om å følge deg, som kan se din Instagram-innhold.

Spørsmål og svar om personvern på Instagram

Vi svarer på noen av de vanligste spørsmålene folk har om Instagram-personvernet:

  • Hva om jeg merker en bruker eller legger til en hashtag til et av Instagram-innleggene mine når profilen min er satt til privat? Kan folk fremdeles se det? Bare brukerne som følger deg vil kunne se det. Merking av andre brukere som ikke følger deg eller legger inn en hashtag i beskrivelsen, tilsidesetter ikke personvernet til innlegget. Det vil ikke være synlig for noen andre som ikke følger deg allerede.

  • Hva om jeg vil dele et Instagram-innlegg på andre sosiale nettverkssider når profilen min er satt til privat? Hvis du bestemmer deg for å dele et innlegg til Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr eller et annet sosialt nettverk, vil det være offentlig tilgjengelig å se som et frittstående innlegg. Alle som ser det, kan klikke på Instagram-perm lenken for å se det i sin helhet, men hvis de klikker på brukernavnet ditt for å se hele profilen din, vil de ikke kunne se det andre innholdet ditt med mindre de allerede følger deg.

  • Hvis noen bestemmer seg for å følge meg mens profilen min er privat, vil de kunne se innleggene mine? Ikke før du godkjenner dem. Når en bruker trykker på Følg-knappen på en bruker hvis profil er privat, sender den bare en følge forespørsel. Så hvis du får en følge forespørsel fra noen, vil de ikke kunne se noe av innholdet ditt før du manuelt godkjenner forespørselen om å følge deg.

  • Noen følger meg, men jeg vil ikke ha ham eller henne som følger lenger. Hvordan blir jeg kvitt denne personen? For å hindre at noen følger deg, blokkerer du kontoen. Åpne profilen, trykk på de tre hvite sirkler øverst til høyre, og trykk på Blokker bruker for å fjerne den kontoen fra dine følgere. (Du kan alternativt rapportere kontoen også.)

  • Kan jeg sette profilen min på privat ved å logge på Instagram.com på nettet?  Ja, du kan gjøre dette fra personvern- og sikkerhetsområdet i Instagrams innstillinger.

  • Hvor ofte kan jeg bytte frem og tilbake mellom offentlig og privat? Det ser ikke ut til å være en grense for hvor ofte du slår personvern innstillingene på eller av, så hvis du føler deg tilbøyelig til å gjøre det flere ganger om dagen, bør det ikke være et problem. Denne fleksibiliteten kan endres fordi Instagram legger begrensninger på andre former for aktivitet.

  • Mister jeg følgere hvis jeg gjør profilen min privat? Nei. Du vil ikke miste noen av tilhengerne du har for øyeblikket, og alle vil ha full tilgang til alt du legger ut.

  • Kan jeg gjøre en virksomhets Instagram-konto privat? Nei. Du må gjøre det om til en personlig Instagram-konto.


Legg igjen en kommentar