Slik kobler du en Android til en PC

Hvis du vil koble en Android til en PC, er det flere alternativer. Den vanligste tilnærmingen er å bruke en USB-kabel, men det er en rekke trådløse løsninger som fungerer like bra, og som ofte tilbyr en raskere tilkobling.


Slik kobler du en Android til en PC

De fleste Android-enheter kommer med en USB-ladekabel, med laderenden koblet til via USB-enden av ledningen. Hvis du kobler USB-enden fra laderen, kan du koble den til PC-en din for å få forbindelse med datamaskinen.

Men hvis du ikke har USB-kabelen med deg, eller foretrekker en trådløs løsning, er det slik du kan koble en Android til en PC uten kabel:

  • Bruke AirDroid: Denne populære appen bruker hjemmenettverket ditt til å opprette en forbindelse mellom datamaskinen og Android-enheten og overføre filer.
  • Bluetooth: De fleste moderne datamaskiner har Bluetooth tilgjengelig. Du kan bruke Bluetooth til å overføre filer fra Android.
  • Microsofts telefonapp: Microsoft tilbyr nå en ny app for Windows 10-brukere kalt Your Phone, som gir en enkel forbindelse med Android.

Koble en Android til en PC med USB

Det er enkelt å bruke en USB-kabel for å koble Android til PC-en, men det lar deg bare overføre filer frem og tilbake. Du kan ikke fjernstyre Android-enheten din ved hjelp av denne tilkoblingen.

  1. Koble først mikro-USB-enden av kabelen til telefonen og USB-enden til datamaskinen.

    Tetra-bilder / Getty Images 

  2. Når du kobler Android til PC-en via USB-kabelen, ser du et USB-tilkoblingsvarsel i Android-varslingsområdet. Trykk på varselet, og trykk deretter på Overfør filer.

  3. På datamaskinen din ser du et varsel der du blir spurt om hva du vil gjøre med den nye USB-enheten. Velg dette varselet.

  4. Dette åpner et vindu for å velge hvordan du vil bruke enheten. Plukke ut Åpne enheten for å vise filer.

  5. Nå, når du åpner Windows Utforsker, velger du denne PC og du vil se enheten din tilgjengelig. Velg enheten for å utvide den, og bla gjennom alle mappene og filene på telefonen.


Koble en Android til en PC med AirDroid

AirDroid er en imponerende app fordi den lar deg ikke bare overføre filer til og fra Android, men den inneholder også en rekke fjernkontrollfunksjoner.

  1. Installer AirDroid fra Google Play på Android-enheten din.

  2. Åpne appen og aktiver funksjonene du planlegger å bruke. Du må kanskje opprette en ny AirDroid-konto hvis det er første gang du bruker appen.

    Noen funksjoner, for eksempel ekstern kontroll av Android-skjermen, krever root-tilgang til enheten. I tillegg er noen funksjoner deaktivert med mindre du kjøper Premium-abonnementet.

  3. Gå til AirDroid Web, og logg inn på den samme kontoen du opprettet ovenfor.

  4. Når du har koblet deg til, ser du hoveddashboardet. Til høyre ser du en verktøykasse med et sammendrag av informasjon om telefonlagringen din. Til venstre ser du alle appene som lar deg kontrollere telefonen din.

  5. Velg Filer-appen for å bla gjennom filer på telefonen og overføre filer frem og tilbake.

  6. Velg Meldinger-appen for å gjennomgå lagrede meldinger på telefonen din eller for å starte en ny SMS-økt med hvem som helst i kontaktlisten din.

  7. Du kan til og med bruke Camera-appen til å vise og kontrollere kameraet på Android-telefonen din eksternt.


Koble en Android til en PC med Bluetooth

Hvis du bare trenger en tilkobling for å overføre filer, er Bluetooth et utmerket alternativ fordi det ikke krever ledninger og overføringene er raske og enkle.

  1. Forsikre deg om at Bluetooth er slått på både Android-enheten og datamaskinen. Når det er, ser du datamaskinen dukker opp på Android som en tilgjengelig enhet å koble til.

  2. Trykk på denne enheten for å pare med den. Du bør se at en parekode vises både på PCen og på Android-enheten din. Trykk på Par for å fullføre tilkoblingen.

  3. Når du er tilkoblet, høyreklikker du på PCen blåtann ikonet på høyre side av oppgavelinjen, og velg deretter en av dem Send en fil or Motta en fil.

  4. Deretter blar du til filen på PCen du vil overføre, og velger neste.

  5. Dette vil starte filoverføringen fra PCen til Android.


Koble en Android til en PC med Microsoft Your Phone

En annen praktisk skybasetjeneste som lar deg få tilgang til telefonens filer, tekster og varsler er en ny tjeneste levert av Microsoft som heter Telefonen din.

Din telefon-app er ideell for de situasjonene når du har glemt telefonen hjemme. Fra den bærbare datamaskinen din kan du fremdeles se alle meldinger og varsler du ellers har gått glipp av.

  1. Installer Microsoft Your Phone-appen fra Google Play på din Android. Du må godta alle de forespurte sikkerhetstillatelsene.

  2. Installer appen Din telefon fra Microsoft Store på Windows 10-PCen din.

  3. Start Your Phone-appen på datamaskinen din og velg Android som telefontypen du vil koble til. Velg deretter KOM I GANG.

  4. Datamaskinen din kobles til Android-telefonen din. Plukke ut Bilder fra venstre panel for å vise alle bildene på telefonen.

  5. Plukke ut meldinger for å vise meldinger, eller sende og motta nye meldinger, fra datamaskinen din via Android-telefonen din.

  6. Plukke ut Påminnelser for å se alle de siste varslene på Android-telefonen din.


Legg igjen en kommentar