Hva er AirDrop? Hvordan virker det?

AirDrop er en funksjon som lar Mac og iOS-enheter dele filer trådløst med hverandre med et minimum av oppstyr. I denne artikkelen lærer du:

  • Hvorfor folk bruker Airdrop
  • Hva den kan brukes til
  • Hvordan det fungerer fra et teknisk synspunkt

Hvordan Airdrop brukes

Ofte når du vil dele bilder med noen, vil du enten sende dem en tekst eller sende dem en e-post. Mens det vil fungere, kan det være mye raskere å bare bruke AirDrop til å sende bildet (e) til dem. Det eneste kravet er at begge enhetene må være fra Apple.

AirDrop er ikke bare for bilder. Du kan bruke den til å overføre nesten alt du kan dele. For eksempel kan du AirDrop et nettsted fra iPad til vennens telefon, noe som er flott hvis de vil legge den til bokmerke for å lese senere. Du kan også AirDrop-tekst fra Notes til andres iPad eller iPhone. Funksjonen kan til og med håndtere informasjon som spillelister, kontaktinformasjon og steder du har festet i Apple Maps.

Lær hvordan du bruker Airdrop på en iPhone

Ellen Lindner / Web

Disse instruksjonene gjelder enheter som kjører iOS 7 eller nyere og Mac-maskiner etter 2012 som kjører OS X Yosemite og nyere.


Hvordan fungerer AirDrop?

AirDrop bruker Bluetooth for å opprette et peer-to-peer-Wi-Fi-nettverk mellom enhetene. Det betyr at du ikke trenger å være koblet til ruteren eller til og med internett for å ha en AirDrop-tilkobling. Du må imidlertid ha Wi-Fi og Bluetooth slått på.

Hver enhet oppretter en brannmur rundt forbindelsen, og filene sendes kryptert, noe som faktisk gjør det tryggere enn å overføre via e-post. AirDrop vil automatisk oppdage enheter som støttes i nærheten, og enhetene trenger bare å være nær nok til å opprette en god Wi-Fi-forbindelse, noe som gjør det mulig å dele filer i flere rom.

En fordel for AirDrop er bruk av Wi-Fi for å opprette tilkoblingen. Noen apper gir lignende fildelingsfunksjoner ved hjelp av Bluetooth. Og noen Android-enheter bruker en kombinasjon av NFC (Near Field Communications) og Bluetooth for å dele filer. Men både Bluetooth og NFC er relativt tregt i forhold til Wi-Fi, noe som gjør deling av større filer ved hjelp av AirDrop mye raskere og mer praktisk.

Hvis du har problemer med at AirDrop ikke fungerer som den skal, kan du prøve disse feilsøkingstipsene for å få den til å fungere igjen. 


Legg igjen en kommentar