Hvordan skanne QR-koder på telefonen din

Hva å vite

  • For å skanne en QR-kode trenger du en smarttelefon med kamera, og i noen tilfeller, en mobilapp.
  • QR-koder eller Quick Response-koder er todimensjonale strekkoder som opprinnelig ble brukt av bilprodusenter i Japan.
  • QR-koder brukes på en rekke måter, inkludert deling av tilbud, lenker til nettstedet, og for reklameformål.

Denne artikkelen forklarer deg hvordan du skanner en QR-kode på iPhone eller Android. Noen smarttelefoner kan kreve at du laster ned en mobilapp; Vi har noen anbefalte alternativer nedenfor.


Hvordan skanne en QR-kode med en iPhone som kjører iOS 11 eller nyere

En iPhone som kjører iOS 11 (eller nyere) kommer med en innebygd QR-leser i kameraet. Følg disse trinnene for å skanne en QR-kode med et iPhone-kamera:

  1. Start Kamera-appen.
  2. Ramm inn QR-koden.
  3. Se etter varselbanneret øverst på skjermen.
  4. Trykk på varselet for å utløse kodens handling.

Smarttelefoner som kjører iOS 10 eller eldre, kan skanne mange typer QR-koder ved hjelp av Wallet-appen, som lagrer arrangementskort, ombordstigningskort, kuponger og lojalitetskort. Wallet-appen kan ikke lese hver eneste QR-kode; bare gjenstander den gjenkjenner, som eksemplene ovenfor. For en one-stop QR-leser trenger du en tredjepartsapp.


Den beste iPhone QR Code skanner-appen

Dennne gratis Quick Scan - QR Code Reader appen er en fullverdig app som kan lese QR-koder ute i verden og fra bilder i kamerarullen din.

Den kan også legge til kontakter i adresseboken din, åpne lenker og kartplasser, og legge til hendelser i kalenderappen din. Du kan lagre koder for fremtidig referanse, og appen har ubegrenset lagringsplass. Alt du trenger å gjøre er å åpne appen og peke på QR-koden du vil skanne. Hvis det fører til en URL, får du et varsel om at du kan trykke.


Hvordan skanne en QR-kode med en Android-telefon

Android har ikke en innebygd QR-kodeleser, så du må laste ned en tredjepartsapp å følge instruksjonene. For å skanne en QR-kode trenger du en smarttelefon med kamera og, i de fleste tilfeller, den mobile appen. Noen Android-telefoner kan også ha dette innebygd som en funksjon.

Den generelle prosessen:

  1. Start kameraet.
  2. Pek den på QR-koden.
  3. Trykk og hold nede startknappen.
  4. Trykk for å utløse kodens handling.

Den beste QR-skanneren for Android

QR-kodeleseren (gratis; av TWMobile) kan skanne QR-koder, inkludert Wi-Fi QR-koder, som gjør det mulig for brukere å koble til et Wi-Fi-hotspot uten å angi et passord.

Android-skjermbilde

Når du vil skanne en QR-kode, start appen og pek smarttelefonen på den; vil du enten se informasjonen om koden eller få en melding om å åpne en URL.

Måter å bruke QR-koder på

Når du skanner en QR-kode, kan den åpne en lenke til et nettsted eller en konto på sosiale-medier, vise en YouTube-video, og vise en kupong eller kontaktinformasjon.

iStock

Annonsering er trolig den vanligste bruken av QR-koder. Merker kan for eksempel legge til en QR-kode på et oppslagstavle eller magasin som sender brukere til nettstedet eller en kupong eller destinasjonsside. For brukeren tar dette bort bryet med å skrive inn en lang URL, eller å notere den på papir. Annonsøren drar nytte av sanntidsresultater der brukeren umiddelbart besøker nettstedet deres i stedet for å vente til de kommer hjem, eller enda verre, de glemmer det helt.

En annen bruk er gjennom en virtuell butikk der det er en stor berøringsskjerm på et offentlig sted, for eksempel en t-banestasjon eller et torg. Shoppere kan skanne varer med smarttelefonen å få varene levert på et valgt tidspunkt og sted. Hvert stykke har en unik QR-kode og fungerer med en mobilapp som lagrer betalings- og fraktinformasjon.

QR-koder brukes ofte til å overføre kryptovaluta, inkludert Bitcoin. Flere kirkegårder over hele verden har til og med begynt å legge til QR-koder i gravsteiner for å gjøre det lettere for besøkende å finne gravstedet.

Det er en god praksis å bare skanne QR-koder fra selskaper du stoler på, med tanke på sikkerhetsproblemer. En hacker kan koble en QR-kode til et nettsted med onde hensikter, men som ser legitimt ut, men i stedet "fisker" din personlige informasjon når du prøver å logge på. Husk også å sjekke URL-en før du legger inn legitimasjonen din, noe du allerede bør gjøre uansett.


Legg igjen en kommentar