Hvordan koble Chromecast til hotell-Wi-Fi

Hva er det å vite

  • På et hotell med åpent Wi-Fi-nettverk og uten pålogging? Koble Chromecast til TV-en og sett den opp på Wi-Fi-nettverket.
  • Hvis nettverksinnlogging er nødvendig, må du opprette et hotspot, bruke en ruter eller få hotellruteren til å tro at Chromecast er en bærbar datamaskin.

Denne artikkelen dekker flere måter å konfigurere Chromecast-en til et hotellnettverk slik at du kan glede deg over TV på dine vilkår. Når du leser videre i artikkelen, blir tilnærmingene mer kompliserte og tør vi si litt mer nerdete.


Opprett en Windows 10-hotspot

Hvorfor lage en alternativ hotspot? Når du gjør en bærbar eller mobil enhet til et hotspot som er koblet til internett, kan Chromecast koble til den akkurat som hjemmenettverket ditt, fordi det ikke er noen velkomstside nødvendig.

Alle andre enheter (mobil eller bærbar PC) som er koblet til samme hotspot, kan streame til Chromecast på samme måte som de gjør via et nettverk hjemme.

Først kobler du den bærbare datamaskinen til hotellets Wi-Fi som du pleier å gjøre, og logg deg på hotellets velkomstside. Når den bærbare datamaskinen din er koblet til internett, er du klar til å følge de neste trinnene for å koble til Chromecast.

  1. Klikk Start, velg innstillinger, deretter velger du Nettverk og Internett.

  2. Plukke ut Mobil hotspot fra venstre rute.

  3. Klikk på velgeren for å snu Del internettforbindelsen min med andre enheter til On.

  4. Sørge for at Del Internett-tilkoblingen min fra er satt til Wi-Fi.

  5. Sørg også for Del Internett-tilkoblingen min er satt til Wi-Fi.

  6. Legg inn Nettverksnavn og Nettverkspassord som vises nederst i vinduet.

Nå som din hotspot for din bærbare datamaskin er aktivert, trenger du bare å konfigurere Chromecasten din som du pleier å gjøre, men bruk nettverksnavnet og passordet du registrerte ovenfor i tilkoblingsinnstillingene.

Hvis du ikke har en Windows 10-bærbar PC, kan du også dele Internett-tilkoblingen din via Wi-Fi med en Mac. Hvis du har en eldre Windows-bærbar PC, kan du bruke Connectify til å dele Wi-Fi-tilkoblingen din.


Opprett et mobil hotspot

Hvis du ikke har den bærbare datamaskinen din, har de fleste moderne mobiltelefoner en funksjon for å dele internettforbindelsen via et mobilt hotspot.

Slik aktiverer du et Wi-Fi mobilt hotspot med Android:

  1. Åpen Innstillinger.

  2. Under Trådløst nettverk trykk på Mer.

  3. Trykk på Tethering og bærbart hotspot.

  4. Trykk på Konfigurer Wi-Fi hotspot.

  5. Skriv et Nettverksnavn og Passord.

  6. Trykk på Spar.

  7. aktiver Bærbart Wi-Fi-hotspot.

Nå deler telefonen den mobile internettforbindelsen som et Wi-Fi-tilgangspunkt. Du kan koble til dette Wi-Fi-nettverket med Chromecasten din akkurat som du gjør med et hvilket som helst annet nettverk.

Hvis du har en iPhone, kan du også aktivere et Wi-Fi mobilt hotspot med iPhone.

Bruk bare denne løsningen hvis du har en ubegrenset dataplan. Streaming av filmer eller show via ditt mobile hotspot kan forbruke mye data og medføre store databrukskostnader. Noen få telefoner er i stand til å dele Wi-Fi-tilkoblingen i stedet for data. Hvis telefonen din har denne muligheten, trenger du ikke å bekymre deg for databruk.


Bruk en bærbar ruter

En av de enkleste løsningene for å få en Chromecast til å jobbe på et hotell-Wi-Fi-nettverk er å ta med seg en bærbar Wi-Fi-ruter.

Hvis du aldri har brukt en sånn, er en trådløs reiseruter en kompakt enhet som du kan koble til et trådløst hotspot, og deretter dele denne forbindelsen med flere enheter. Når du kjøper en, må du være sikker på at den tilbyr Wi-Fi-klientstøtte, noe som betyr at den kan bli med i et Wi-Fi-nettverk som en klient. Alt som logger seg på og blir med i et nettverk (et Wi-Fi-nettverk i dette tilfellet) er en klient. Så når din iPhone eller bærbare datamaskin blir med i et nettverk, regnes det som en klient.

Kittichai Boonpong / EyeEm / Getty Images

Det er mange gode valg for reiserutere. Det kan også hende du må ta med deg en nettverkskabel for å koble til hotellromets nettverkskontakt, i tilfelle hotellet ikke har en.

Selv om hotellet ikke har en nettverkskontakt, lar de fleste reiserutere deg koble til hotellets Wi-Fi-nettverk. Deretter kan du opprette et tilgangspunkt for alle enhetene i rommet (inkludert Chromecast) så de kan kobles til hverandre.


Få Wi-Fi-kortet til å se ut som Chromecast MAC-adressen

Hvis ingen av alternativene ovenfor fungerer for deg, er det et siste alternativ.

Måten et hotell overvåker hvilke enheter som er autorisert til å koble til Wi-Fi-nettverket, er via MAC-adresse (Media Access Control).

Et ekspert triks er å få hotellruteren til å tro at Chromecasten din faktisk er din bærbare datamaskin ved å midlertidig sette det trådløse kortet til samme Mac-adresse som Chromecasten din. Deretter autentiserer du ved hjelp av hotellets velkomstside.

Følg trinnene nedenfor for å overføre autentiseringen fra den bærbare datamaskinen til Chromecasten.

Før du reiser på turen, må du få Chromecasts-ens MAC-adresse mens den er koblet til Wi-Fi-nettverket ditt hjemme.

  1. Åpne Google Home-appen på telefonen din.
  2. Trykk på Enheter ikonet i øvre høyre hjørne.

  3. Trykk på tre prikker øverst til høyre på Chromecast-enheten for å se innstillingene.

  4. Bla ned til bunnen av innstillingssiden og registrer MAC-adressen.
  5. Husk å skrive ned adressen, da du trenger den i trinnene nedenfor.

Gi nettverksgodkjenning til Chromecasten din

Når du er på hotellet, utfører du følgende trinn på din bærbare Windows 10-enhet for å overføre Wi-Fi-nettverksgodkjenning til Chromecast.

  1. Klikk Start, Type cmd, og trykk på Enter tasten på tastaturet.

  2. Skriv inn getmac og trykk Enter.

  3. Skriv ned Fysisk adresse oppført ved siden av den tilkoblede enheten under Transportnavn. Dette er din bærbare datamaskins MAC-adresse, som du trenger senere.

  4. Klikk Start, skriv Enhetsbehandling og klikk på Enhetsbehandling.

  5. Expand nettverkskort.

  6. Høyreklikk på Wi-Fi-adapteren og velg Eiendommer.

  7. Klikk på Avansert fanen.

  8. Klikk på Nettverksadresse eiendom og skriv inn din Chromecast MAC-adresse inn i Verdi feltet.

Hvis du ikke ser Nettverksadresse eller Lokalt administrert adresse, kan det hende at Wi-Fi-nettverkskortet ikke støtter MAC-spoofing. Du kan imidlertid kanskje bruke Ethernet-kortet i stedet.

I eldre versjoner av Windows fungerer instruksjonene vist ovenfor også, men det er litt annerledes når du skal åpne enhetsbehandling. For å gjøre det, må du trykke og holde nede Windows tasten og trykke på R tasten. Skriv inn i dialogboksen devmgmt.msc og trykk på Enter tasten. Fortsett resten av instruksjonene som beskrevet.

Få Ethernet-kortet til å se ut som din Chromecast MAC-adresse

Koble den bærbare datamaskinen direkte til Hotel Ethernet-porten. Når du er online, kan du bruke den samme fremgangsmåten som er vist ovenfor for å lagre Ethernet-nettverkskortets MAC-adresse til din Chromecast.

Når du har logget deg på hotellets velkomstside, kobler du deg fra datamaskinen og slår deretter på Chromecast-en.

Nå som Chromecast-ens MAC-adresse er registrert hos hotellruteren, bør den ikke ha noen problemer med å koble til nettverket. Du kan sette opp Chromecast-en akkurat som du ville gjort hjemme.

Bruke Chromecast på et hotell

Hvis disse alternativene virker som et problem, kan du velge å kjøpe andre enheter som er i stand til å logge på hotellnettverk.

En Amazon Fire Stick er et godt alternativ siden den har en innebygd nettleser. Roku streaming-pinne er et annet alternativ siden du kan koble til det sekundære Wi-Fi-signalet med den bærbare datamaskinen for å logge den på hotellets hotspot.


Legg igjen en kommentar