Hvordan avinstallere Avast Antivirus

Avast Antivirus har en spesiell selvforsvarsmodus som forhindrer skadelig programvare fra å avinstallere Avast fra systemet ditt. Dessverre betyr dette at du ikke kan avinstallere det heller.

Hvis du fortsatt trenger å vite hvordan du avinstallerer Avast Antivirus, følger du trinnene nedenfor for å deaktivere Avasts selvforsvarsfunksjon og avinstallere programvaren.

Hvis du avinstallerer Avast Antivirus, må du sørge for at du bytter ut det med et annet antivirusprogram. La aldri datamaskinen være koblet til internett uten at antivirusprogramvare beskytter den.


Slik deaktiverer du Avasts selvforsvarsmodus

For å deaktivere selvforsvarsmodus i Avast, må du gå inn i et "skjult" område i Innstillingene.

  1. Åpne Avast brukergrensesnitt og klikk meny øverst i brukergrensesnittet.

  2. Plukke ut innstillinger fra rullegardinmenyen som vises.

  3. Dette åpner en ny innstillinger vindu. Å velge general fra venstre navigasjonsrute, og velg deretter Feilsøking fra undermenyen.

  4. Fjern merket for avkrysningsruten Aktiver selvforsvar for å slå av selvforsvarsmodus.

  5. Dette åpner et popup-vindu som ber deg om å bekrefte. Plukke ut OK for å bekrefte endringen.

  6. På dette punktet, Self-Defense modus er slått av, og du kan lukke innstillinger vindu samt Avast brukergrensesnitt.


Fullfør Avast Avinstaller

Nå som Avast Self-Defense er deaktivert, er du klar til å avinstallere Avast Antivirus.

Avinstalleringsprosessen for Avast er den samme om du vil avinstallere Avast fra Windows 10 eller utføre Avast-avinstallasjonen for Windows 8 og Windows 7.

  1. Velg Start-menyen og skriv Kontrollpanel. Velg kontroll Panel app for å åpne den.

  2. Velg Kontrollpanel-vinduet Programmer og funksjoner.

  3. Programmer og funksjoner vindu, bla ned til Avast Antivirus-applikasjonen og velg den. Velg deretter Avinstaller for å starte avinstallasjonsprosessen.

  4. Dette vil starte Avasts konfigurasjonsskjermbilde der det er flere tilgjengelige alternativer for å endre Avast-installasjonen. Hovedalternativene er Oppdater, Reparer eller Endre. Imidlertid vil du se Avinstaller -knappen nederst i dette vinduet. Velg den for å starte Avast-avinstallasjonsprosessen.

  5. Du får se et bekreftelsesvindu som spør deg om du virkelig vil avinstallere Avast. Velg Ja knapp.

  6. Dette starter Avast-avinstallasjonsprosessen. Det kan ta noen minutter før fremdriftslinjen er fullført, da avinstallasjonen sletter alle Avast-filene som er distribuert i hele systemet.

  7. Når avinstallasjonen er fullført, vil du se en melding om å starte datamaskinen på nytt slik at avinstallasjonen kan fullføres. Velg Start datamaskinen på nytt knappen for å fullføre.

  8. Å starte datamaskinen på nytt vil fullføre avinstallasjonsprosessen. Når dette er gjort, blir Avast fullstendig avinstallert fra systemet ditt.


Installer ny antivirusprogramvare

Hvis du har avinstallert Avast Antivirus slik at du kan installere ny antivirusprogramvare, er det mange gode, gratis antivirusprogramvarealternativer å velge mellom.

Hvis du bare avinstallerer den for å teste om den forstyrrer andre ting du prøver å gjøre med datamaskinen din, må du sørge for å laste ned den nyeste versjonen av Avast Antivirus og installere den på nytt på systemet slik at du er fullstendig beskyttet.

Legg igjen en kommentar