Hvordan bruke Windows App Store

Mens Microsoft, Android og Apple har tilbudt apper i lang tid, har ingen noen gang brakt dem til din stasjonære datamaskin før Windows 8. Lær mer om Microsoft Store, også kalt Windows App Store, som lar deg velge mellom tusenvis av tilgjengelige apper å bruke på Windows-enheten din.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10 og Windows 8.

 


Hvordan bruke Windows App Store

Det er et par måter å få tilgang til Microsoft Store. Når du er der, begynn å bla gjennom, søke og installere appene du ønsker.

  1. For å komme i gang med Windows App Store, velg Start Og velg Microsoft Store. Microsoft Store er også tilgjengelig på nettet hvis du foretrekker å få tilgang til den på den måten.

    Butikken utnytter brukergrensesnittet som ble introdusert i Windows 8, så du vil legge merke til at det er lagt ut med et visuelt flisedesign som gjør det klart hvilke apper, spill, filmer osv. Som er tilgjengelige. 

  2. Bla gjennom butikken. Du kan komme deg rundt i butikken ved å sveipe på berøringsskjermen, bla på mushjulet eller klikke og dra rullefeltet nederst i vinduet. Poke rundt, og du vil finne at butikkens apper er lagt ut logisk etter kategorier. Noen av kategoriene du ser inkluderer:

    • spill - Inkluderer hititler som Minecraft og Angry Birds.
    • selskap - Inneholder apper som holder deg i kontakt, for eksempel Twitter og Skype.
    • Entertainment - Apper som bruker tiden som Netflix og Hulu.
    • Bilde - Bilderedigerings- og administrasjonsapper som Instagram og Adobe Photoshop Elements.
    • Musikkvideo - Apper for å lytte og se som Slacker Radio og Movie Maker Pro.

  3. For å se alle de andre titlene i en kategori, velg kategoritittelen. Som standard blir appene sortert etter popularitet, for å endre dette, velg vis alle i høyre hjørne av en kategoriliste. Du blir ført til en side som viser alle appene i den kategorien, og du kan velge sortering kriterier fra rullegardinlistene øverst på kategorisiden.

  4. Hvis du ikke er interessert i å se alt en kategori har å tilby, og heller bare vil se de appene som er mest populære eller nye, tilbyr butikken tilpassede visninger som er tilgjengelige når du blar i hovedkategorivisningen, for eksempel Topp gratisapper, Trending, og samlinger.


Søk etter en app

Det er morsomt å surfe, og det er en fin måte å finne nye apper å prøve ut, men hvis du har noe spesifikt i tankene, er det en raskere måte å få det du vil ha.

Skriv inn navnet på appen eller et nøkkelord som beskriver typen app du vil ha inn i Søkeboks på butikkens hovedside og trykk Enter.

Når du skriver, vil søkeboksen automatisk foreslå apper som samsvarer med ordene du skriver. Hvis du ser hva du leter etter i forslagene, kan du velge det.

Installer en app

Når du har funnet en app du ønsker, kan du laste den ned til datamaskinen for å begynne å bruke den.

  1. Velg en app for å se mer informasjon om den. Se på Beskrivelse, Se Skjerm og Tilhengere, og for å se hva andre som lastet ned appen også likte. Nederst på siden finner du informasjon om Hva er nytt i denne versjonen, i tillegg til Systemkrav, Egenskaperog Ytterligere informasjon.

  2. Hvis du liker det du ser, velg for å laste ned appen. Når installasjonen er fullført, vil både Windows 8 og Windows 10 legge til appen i din Start skjermen.


Hold appene dine oppdatert

Når du begynner å bruke Windows-apper, må du sørge for at du holder oppdateringer oppdatert for å sikre at du får best ytelse og nyeste funksjoner. Windows App Store vil automatisk se etter oppdateringer til de installerte appene dine og varsle deg hvis den finner noen. Hvis du ser et nummer på butikkens fliser, betyr det at du har oppdateringer å laste ned.

  1. Start Windows App Store og velg tre prikker øverst til høyre på skjermen.

  2. Velg i menyen som vises Nedlastinger og oppdateringer. Skjermbildet Nedlastinger og oppdateringer viser alle dine installerte apper og datoen de sist ble endret. I dette tilfellet kan endret bety oppdatert eller installert.

  3. Velg for å se etter oppdateringer Få oppdateringer øverst til høyre på skjermen. Windows App Store vurderer alle appene dine og laster ned tilgjengelige oppdateringer. Når de er lastet ned, blir disse oppdateringene automatisk brukt. 

Mens mange av disse appene er designet for bruk på en berøringsskjerm mobilenhet, vil du oppdage at de fleste fungerer bra i et skrivebordsmiljø. Ta deg tid til å se hva som er der ute, det er et imponerende tilbud av spill og verktøy, hvorav mange ikke koster deg noe.

Det er kanskje ikke så mange apper for Windows 8 og Windows 10 som for Android eller Apple, men det er hundretusener tilgjengelig.


Legg igjen en kommentar