Facebook Messenger: Alt du trenger å vite

Messenger, en direktemeldingstjeneste eid av Facebook, ble lansert i august 2011, og erstattet Facebook Chat. Du trenger ikke en Facebook-konto for å bruke Messenger. Mens de to er delvis tilkoblet når du har en Facebook-konto, trenger du ikke å ha en for å bruke Messenger.


Hvordan få tilgang til Facebook Messenger

Messenger kan brukes i forbindelse med Facebook på datamaskinen din, på Messenger.com eller nås ved hjelp av mobil Messenger-appen på Android- og iOS-enheter. Fordi Messenger fungerer på iPhones, fungerer det også på Apple Watch.

Selv om Messenger er lett tilgjengelig via Messenger-nettstedet, Facebook-kontoen din på datamaskinen din og mobilappene, kan du installere tillegg i noen nettlesere for raskere tilgang. Disse tilleggene er ikke offisielle Facebook-apper. De er tredjeparts utvidelser som ikke-Facebook-utviklere ga ut gratis. Firefox-brukere kan for eksempel plassere Messenger på siden av skjermene sine og bruke den mens de er på andre nettsteder, på delt skjerm, med Messenger for et Facebook-tillegg.

Du trenger ikke å ha en Facebook-konto for å bruke Messenger, slik at den er tilgjengelig for personer som ikke har registrert seg for Facebook eller har lagt ned kontoer.


Send tekst, bilder og video

I sin kjerne er Messenger en sms-app for både en-til-en og gruppemeldinger, men den kan også sende bilder og video. Messenger inneholder også mange innebygde emojier, klistremerker og GIF-er.

Noen nyttige funksjoner som er inkludert i Messenger, er skrive indikatoren for å se når en person skriver, levert kvitteringer, lest kvitteringer og et tidsstempel for når meldingen ble sendt, med en annen for når mottakeren leste den siste.

I likhet med Facebook lar Messenger deg reagere på meldinger på både nettstedet og appen.

En annen flott ting med å dele bilder og videoer via Messenger er at appen og nettstedet samler alle mediefilene slik at du raskt kan sile gjennom dem.

Hvis du bruker Messenger med Facebook-kontoen din, vises en hvilken som helst privat Facebook-melding i Messenger. Du kan slette disse tekstene, samt arkivere og arkivere meldingene for å skjule eller vise dem fra konstant visning.


Foreta tale- eller videosamtaler

Messenger støtter også lyd- og videosamtaler fra både mobilappen, desktop Messenger-nettstedet og Facebook-siden. Telefon ikonet er for lyd anrop, mens kamera ikonet foretar videosamtaler ansikt til ansikt.

Hvis du bruker ringer funksjonene til Messenger på Wi-Fi, kan du bruke appen eller nettstedet til å ringe gratis på internett.

Send penger

Messenger fungerer som en enkel måte å sende penger til folk som bare bruker debetkort informasjonen din. Du kan gjøre dette fra både nettstedet og mobilappen.

Bruke Send penger knappen fra en datamaskin, eller betalinger knappen i appen, for å sende eller be om penger. Alternativt kan du sende en tekst med en pris i og deretter klikke den for å åpne forespørselen om å betale eller be om betaling. Du kan til og med legge til et kort notat i transaksjonen, slik at du kan huske formålet.

Spill spill

Messenger lar deg spille spill på appen eller nettstedet Messenger.com, selv i en gruppemelding. Du trenger ikke å laste ned en annen app eller besøke et annet nettsted for å begynne å spille med andre Messenger-brukere.

Del din beliggenhet

I stedet for å bruke en dedikert app for å vise noen hvor du er, kan du la mottakere følge posisjonen din i opptil en time med Messenger sin innebygde funksjon for deling av plassering, som bare fungerer fra mobilappen.

Facebook Messenger-funksjoner

Selv om Messenger ikke har en kalender, lar den deg opprette hendelses påminnelser gjennom Påminnelser-knappen på mobilappen. En annen fin måte å gjøre det på er å sende en melding som inneholder en referanse til en dag, og appen spør deg automatisk om du vil gjøre en påminnelse. Som mange andre apper har Facebook Messenger en mørk modus.

Fra en melding i mobilappen lar Messenger deg be om en tur fra Lyft- eller Uber-kontoen din.

Navnet på en gruppemelding kan tilpasses, i tillegg til kallenavnet til de involverte. Farge temaet til hver samtalt råd kan også endres.

Lydklipp kan sendes via Messenger hvis du vil sende en melding uten å måtte sende en tekst eller foreta en full lyd anrop.

Varsler kan stilles ut pr. Samtale i et spesifisert antall timer eller slås helt av, både for skrivebord versjonen av Messenger og gjennom mobilappen.

Legg til nye Messenger-kontakter ved å invitere kontakter fra telefonen din, eller hvis du er på Facebook, dine Facebook-venner. Det er også en egen definert skanne kode du kan hente fra appen og dele med andre, som deretter kan skanne koden din for å legge deg til Messenger umiddelbart.


Legg igjen en kommentar