Hvordan fikse en feil i kjernesikkerhetskontrollfeil i Windows

Feilfeil i kjernesikkerhetskontroll i Windows 10, Windows 8 og Windows 7 vises på Blue Screen of Death når en eller flere datafiler ikke klarer å gjennomføre en integritets- eller kompatibilitetskontroll.

Feilmeldingen vises vanligvis som følger.

 • PCen din fikk problemer og må starte på nytt. Vi samler bare litt feilinformasjon, og så starter vi om igjen for deg.
 • Stoppkode: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Årsak til feil i kjernesikkerhetssjekk

Feilfeil i kjernesikkerhetskontroll oppstår vanligvis når du starter, slår av eller setter en datamaskin i hvilemodus. Ofte begynner problemet etter en Windows-oppdatering eller RAM-oppgradering.

Flere problemer kan være roten til en feil med kjernesikkerhetskontrollfeil. Selv om de vanligste inkluderer utdaterte drivere, korrupsjon på harddisken eller RAM, eller en virus- eller malware-infeksjon, kan feilen også være forårsaket av skade på Windows OS-filer.

Nick Karvounis / pxhere


Hvordan fikse feil i kjernesikkerhetssjekk

I noen tilfeller er løsningen så enkel som å avinstallere en oppdatering eller driver. I andre tilfeller tar det litt mer tid og krefter å finne og løse dette problemet. Å begynne med de vanligste og lett løste løsningene og om nødvendig jobbe med mer utfordrende, kan hjelpe deg med å finne og reparere den raskt.

 1. Fjern eventuelle flyttbare eksterne enheter. Før du begynner feilsøkingsprosessen, må du fjerne eventuelle eksterne enheter som kan forstyrre. Ta også ut andre flyttbare gjenstander, for eksempel CD-er eller flash-stasjoner. Hvis noen av disse har løse eller ødelagte tilkoblinger, kan det føre til en feilfeil ved kjernesikkerhetskontroll, ettersom Windows kobles til disse elementene først ved oppstart. Start datamaskinen på nytt for å se om dette løser feilen. Hvis ikke, fortsett feilsøking.

  Sjekk andre tilkoblinger, for eksempel strømledningen og skjermen, på dette tidspunktet.

 2. Skann etter skadelig programvare. Et virus eller annen skadelig programvare kan være roten til skaden som forårsaket feilmeldingen. Bruk Windows Defender eller annen antivirusprogramvare, søk etter og fjern skadelig programvare som kan skade systemet. Start på nytt etter avsluttet, og fortsett feilsøking hvis feilen forblir.

 3. Deaktiver automatisk omstart av Windows. Når BSOD (Blue Screen of Death) vises, må du forhindre at datamaskinen starter på nytt automatisk, slik at du har muligheten til å grave inn og starte feilsøking.

 4. Start Windows i sikkermodus. Ved å starte opp bare viktige applikasjoner som kjører, kan det hende at et nylig installert program utløste feilmeldingen. Bruk om nødvendig strømknappen for å utføre en hard omstart. Når du er i sikkermodus, avinstallerer du programmer som ble lagt til før kjernesikkerhetskontrollfeilen dukket opp. Start datamaskinen på nytt og prøv igjen. Hvis feilen fremdeles vises, fortsett feilsøking.

 5. Oppdater driverne. En skadet enhetsdriver er en av de vanligste årsakene til at dette problemet oppstår. Bruk Enhetsbehandling til å se etter tilgjengelige driveroppdateringer, installere dem og deretter starte datamaskinen på nytt etter at du har gjort det. Fortsett feilsøking hvis feilen fortsetter.

 6. Se etter Windows-oppdateringer. Selv om Windows-oppdateringer vanligvis installeres automatisk, kan det være tilgjengelig en oppdatering som du ikke har lastet ned ennå, noe som kan løse problemet. Windows må starte på nytt etter oppdateringer, så sjekk om feilen er borte når datamaskinen starter opp igjen.

 7. Utfør en skanning for å diagnostisere mulige RAM-problemer. Windows Memory Diagnostic (WMD) er et gratis verktøy som tidligere var tilgjengelig fra Microsoft og fortsatt er tilgjengelig for nedlasting fra en pålitelig kilde. Imidlertid er det mange andre gratis minnetester du kanskje også vil bruke. Start datamaskinen på nytt etter bruk av verktøyet. Hvis feilen fremdeles vises, fortsett feilsøking.

 8. Skann systemet for å se etter korrupte filer. Ved å bruke systemfilkontrollen kan du oppsøke problemer med beskyttede Windows-filer. Verktøyet erstatter eventuelle skadede filer det finner. Start datamaskinen på nytt for å se om dette løser feilen. Hvis ikke, fortsett feilsøking.

 9. Sjekk harddisken for feil. Et annet verktøy innebygd i Windows er Feilkontrollverktøyet, som du når som helst kan kjøre manuelt for å identifisere (og rette) harddiskfeil. Etter å ha brukt feilkontrollverktøyet, er det nødvendig med en omstart. Hvis feilen fortsatt vises, fortsett feilsøking.

 10. Gjenopprett systemet til et tidligere arbeidspunkt. Bruke Windows System Restore angrer eventuelle endringer som kan føre til problemet, og tar i hovedsak datamaskinen tilbake i tid til et punkt da den fungerte riktig.

 11. Bruk Startup Repair Tool. Hvis du fremdeles ser BSOD når du starter datamaskinen, kan du kjøre Startup Repair Tool for å løse eventuelle utestående problemer automatisk. En oppstartsreparasjon (tidligere kalt Automatic Repair) er et effektivt verktøy for å fikse en datamaskin som ikke starter riktig. Oppstartsreparasjon er tilgjengelig fra menyen Avanserte oppstartsalternativer.

 12. Tilbakestill datamaskinen. Å bruke Tilbakestill denne PCen i Windows 10 eller Windows 8 er den siste utveien for å prøve hvis ingen av de tidligere feilsøkingsarbeidene fungerte. Du har muligheten til å beholde filene dine, fjerne alt eller gjenopprette datamaskinen til fabrikkinnstillingene. Vær forsiktig med dette alternativet hvis du ikke vil starte på nytt med datamaskinen.


Legg igjen en kommentar