Avanserte oppstartsalternativer (hva det er og hvordan du bruker det)

Avanserte oppstartsalternativer-meny er en valgbar liste over Windows-oppstartsmodi og feilsøkingsverktøy.

I Windows XP kalles det Windows Advanced Options Menu.

Fra og med Windows 8 ble menyen erstattet av Oppstartsinnstillinger, en del av menyen Avanserte oppstartsalternativer.

 Web


Avanserte oppstartsalternativer Meny Tilgjengelighet

Avanserte oppstartsalternativer-menyen er tilgjengelig i Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows-serveroperativsystemene utgitt sammen med disse versjonene av Windows.

Fra og med Windows 8 er de forskjellige oppstartsalternativene tilgjengelige fra Startup Settings-menyen. De få Windows-reparasjonsverktøyene som er tilgjengelige fra ABO flyttet til Avanserte oppstartsalternativer.

I tidligere versjoner av Windows som Windows 98 og Windows 95 ble menyen kalt Microsoft Windows Startup Menu og fungerte på samme måte, men uten så mange diagnostiske verktøy som er tilgjengelige i senere versjoner av Windows.


Hva er det brukt til?

Denne menyen er en liste over avanserte feilsøkingsverktøy og Windows-oppstartsmetoder som kan brukes til å reparere viktige filer, starte Windows med de minste nødvendige prosessene, gjenopprette tidligere innstillinger og mye mer.

Sikker modus er den mest tilgjengelige funksjonen som er tilgjengelig på menyen Advanced Boot Options.

Hvordan få tilgang til menyen for avanserte oppstartsalternativer

Du får tilgang til menyen Advanced Boot Options ved å trykke på F8 når Windows-skjermbildet begynner å lastes inn.

Denne metoden gjelder for alle versjoner av Windows som inkluderer menyen, inkludert Windows 7, Windows Vista, Windows XP, etc.

I eldre versjoner av Windows får du tilgang til tilsvarende meny ved å holde nede Ctrl tasten mens Windows starter.


Hva alternativene betyr

Menyen Avanserte oppstartsalternativer gjør i seg selv ingenting - det er bare en meny med alternativer. Velg ett av alternativene og trykk på Enter vil starte den modusen for Windows, eller det diagnostiske verktøyet, etc.

Med andre ord betyr bruk av menyen å bruke de individuelle alternativene på menyskjermen.

Her er de forskjellige verktøyene og oppstartsmetodene du finner på menyen Avanserte oppstartsalternativer i Windows 7, Windows Vista og Windows XP:

Reparer datamaskinen

Alternativet Reparer datamaskinen starter Systemgjenopprettingsalternativer, et sett med diagnostiske og reparasjonsverktøy inkludert oppstartsreparasjon, systemgjenoppretting, ledetekst og mer.

Den er tilgjengelig i Windows 7 som standard. I Windows Vista er alternativet bare tilgjengelig hvis alternativene for systemgjenoppretting er installert på harddisken. Hvis ikke, kan du alltid få tilgang til Alternativer for systemgjenoppretting fra Windows Vista DVD.

Alternativer for systemgjenoppretting er ikke tilgjengelig i Windows XP, så du vil aldri se dette alternativet fra menyen i den versjonen av Windows.

sikker~~POS=TRUNC

Safe Mode-alternativet starter Windows i Safe Mode, en spesiell diagnostisk modus for Windows. I denne modusen er bare bare nødvendigheter lastet, forhåpentligvis slik at Windows kan starte slik at du kan gjøre endringer og utføre diagnostikk uten at alle tilleggene kjører samtidig.

Det er faktisk tre individuelle alternativer for sikkermodus:

  • Sikkerhetsmodus: Starter Windows med et minimum av drivere og tjenester mulig.
  • Sikkermodus med nettverk: Samme som sikkermodus, men inkluderer også drivere og tjenester som trengs for å aktivere nettverket.
  • Sikkermodus med ledetekst: Samme som sikkermodus, men laster ledeteksten som brukergrensesnitt.

Generelt sett, prøv Sikker modus først. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve Sikkermodus med ledetekst, forutsatt at du har feilsøkingsplaner for kommandolinjen. Prøv Safe Mode with Networking hvis du trenger nettverk eller internettilgang mens du er i Safe Mode, som å laste ned programvare, kopiere filer til / fra datamaskiner i nettverk, feilsøke trinn, etc.

Aktiver oppstartslogging

Alternativet Aktiver oppstartslogging vil føre en logg over driverne som lastes inn under oppstartsprosessen i Windows.

Hvis Windows ikke starter, kan du referere til denne loggen og bestemme hvilken driver som sist ble lastet inn eller først mislyktes, noe som gir deg et utgangspunkt for feilsøking.

Loggen er en ren tekstfil kalt Ntbtlog.txt, og lagres i roten til Windows installasjonsmappe, som vanligvis er "C: Windows." (tilgjengelig via miljøvariabelen% SystemRoot%).

Aktiver video med lav oppløsning (640x480)

Alternativet Aktiver video med lav oppløsning (640x480) reduserer skjermoppløsningen til 640x480, og senker oppdateringsfrekvensen. Dette alternativet endrer ikke skjermdriveren på noen måte.

Dette verktøyet er mest nyttig når skjermoppløsningen er endret til en som skjermen du bruker ikke kan støtte, noe som gir deg muligheten til å gå inn i Windows med en universelt akseptert oppløsning, slik at du deretter kan sette den til en passende.

I Windows XP er dette alternativet oppført som Aktiver VGA-modus, men fungerer nøyaktig det samme.

Sist kjente gode konfigurasjon (avansert)

Alternativet Last Known Good Configuration (avansert) starter Windows med driverne og registerdataene som ble registrert sist Windows ble startet og deretter slått av.

Dette verktøyet er en god ting å prøve først, før noen annen feilsøking, fordi det returnerer mye veldig viktig konfigurasjonsinformasjon tilbake til en tid da Windows fungerte.

Hvis et oppstartsproblem du har, skyldes et register- eller driverbytte, kan Last Known Good Configuration være en veldig enkel løsning.

Gjenopprettingsmodus for katalogtjenester

Alternativet Directory Services Restore Mode reparerer katalogtjenesten.

Dette verktøyet gjelder bare for Active Directory-domenekontrollere og har ikke bruk i et vanlig hjem eller i de fleste datamaskiner.

Feilsøkingsmodus

Alternativet Feilsøkingsmodus aktiverer feilsøkingsmodus i Windows, en avansert diagnostisk modus der data om Windows kan sendes til den tilkoblede "feilsøkingsprogrammet".

Deaktiver automatisk omstart ved systemfeil

Alternativet Deaktiver automatisk omstart ved systemfeil hindrer Windows i å starte på nytt etter en alvorlig systemfeil, som en Blue Screen of Death.

Hvis du ikke kan deaktivere automatisk omstart fra Windows fordi den ikke starter helt, blir dette alternativet plutselig veldig nyttig.

I noen tidlige versjoner av Windows XP er ikke Deaktiver automatisk omstart ved systemfeil tilgjengelig i Windows Advanced Options Menu.

Deaktiver Driver Signatur Enforcement

Alternativet Disable Driver Signature Enforcement gjør det mulig å installere drivere som ikke er signert digitalt i Windows.

Dette alternativet er ikke tilgjengelig på Windows XP-menyen.

Start Windows normalt

Alternativet Start Windows starter normalt Windows i normal modus.

Med andre ord tilsvarer det at Windows kan starte som du gjør hver dag, og hoppe over eventuelle justeringer av Windows oppstartsprosess.

Reboot

Reboot-alternativet er bare tilgjengelig i Windows XP og gjør nettopp det: starter datamaskinen på nytt.

Gå tilbake til OS Choices Menu

Gå tilbake til OS-valgmenyen tar deg tilbake til et skjermbilde der du kan velge hvilket operativsystem du vil starte opp til.

Dette alternativet er kanskje ikke tilgjengelig i alle operativsystemer.


Legg igjen en kommentar