Hvis Windows 10-søk er ødelagt, kan du fikse det slik

Søkeverktøyet i Windows 10 har, med forskjellige funksjonsoppdateringer av operativsystemet, både økt og redusert integrasjonen med både Cortana og File Explorer. Disse ofte skiftende endringene i hvordan søk fungerer fører til feil - noen av dem gir en enkel løsning.

Disse instruksjonene gjelder for alle versjoner av Windows 10.


Årsaker til søkeproblemer i Windows 10

Når Windows-søk ikke fungerer, er det nesten alltid et enkelt programvareproblem. Systemet trenger bare en omstart for å få det til å fungere igjen. Andre mulige årsaker kan være nettverksrelatert, eller selve søkesystemet har tjenesteavbrudd.


Slik løser du Windows 10-søkeproblemer

Du bruker mange av de samme metodene for å løse problemer med søk som andre mindre feil. Her er noen alternativer for å prøve å få systemet til å fungere igjen.

  1. Sjekk nettverkstilkoblingen. Hvis du ikke er koblet til internett, fungerer ikke Windows 10-søk. Før du prøver noe mer seriøst, må du sørge for at nettverket ditt fungerer som det skal.

  2. Start enheten på nytt. Det er grunnleggende råd, men det er en grunn til at det er den første anløpshavnen for de fleste Windows-feil - omstart gjør ofte underverker. Hvis du ikke har prøvd å starte enheten på nytt, gjør du det nå, da en enkel omstart av systemet skyller minne og feil i diskbufferen som påvirker systemytelsen negativt. Det er bedre å utføre en omstart enn å slå av, ettersom avstengninger av og til sender Windows 10-PCen din i dvalemodus.

  3. Slå Cortana av og på igjen. Siden Cortana er så sammenvevd med Windows 10s søkefunksjon, kan det av og til korrigere Windows 10s filsøkproblemer når du slår den av og på igjen.

  4. Kjør Windows Feilsøking. Microsofts Windows feilsøkingsprogram kan ikke løse alle problemer det kommer over, men det kan ofte sende deg i riktig retning for å lære mer eller i det minste finne ut hva det faktiske problemet kan være. Det samme gjelder problemer med at søkefeltet i Windows 10 ikke fungerer.

    Åpne feilsøkingsprogrammet ved å åpne Start meny og gå til innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøk > Søk og indeksering. Klikk på Kjør feilsøkingsprogrammet knappen for å gå gjennom diagnostikken.

  5. Bekreft at søketjenesten kjører. Det er mulig at Windows Search-tjenesten i seg selv har blitt deaktivert av en eller annen grunn.

    Press Vinne+R for å åpne Kjør-vinduet, skriv deretter “services.mscOg trykk Enter.

    Når vinduet Tjenester vises, blar du nedover listen over tjenester for å finne Windows-søk. Hvis den allerede kjører, høyreklikker du på den eller klikker på og holder nede, og deretter velger du Restart. Alternativt, hvis den er deaktivert eller har en tom status, høyreklikker eller trykker og holder og velger Start.

  6. Bygge innindekseringsalternativene for Windows 10. Det kan være at Windows 10 har glemt hvor bestemte filer og mapper er. Bygge indekseringsalternativene for å hjelpe det med å huske. Start med å få tilgang til Kontrollpanel i Windows 10.

    Plukke ut Indekseringsalternativer fra hovedmenyikonene, og klikk deretter Avansert. Klikk Avanserte alternativer Gjenoppbygge.

    Ombyggingsprosessen kan ta kort tid å fullføre, avhengig av størrelsen på stasjonen din og hvor full den er.

  7. Hvis ingen av de ovennevnte tipsene hjalp til med at Windows 10-søkefeltet fungerer igjen, kan du prøve noen mer avanserte Cortana-hjelpetips eller velge en fullstendig tilbakestilling av Windows.


Legg igjen en kommentar