Slik deaktiverer du gruppering av oppgavelinjeknapper i Windows

Har du noen gang "mistet" et vindu fordi det ble gruppert med andre vinduer i oppgavelinjen nederst på skjermen? Ingen bekymringer; vinduet er ikke borte, og du har ikke mistet noe - det er bare skjult.

Det som skjer er at Windows som standard klumper sammen knapper som tilhører det samme programmet, og det gjør dette for å både organisere vinduene bedre og for å unngå å fylle opp oppgavelinjen. Fem Internet Explorer-vinduer kan for eksempel holdes samlet i ett ikon når gruppering av oppgavelinjen er aktivert.

Oppgavelinje gruppering kan være nyttig for noen, men for de fleste er det bare en irritasjon. Du kan stoppe Windows fra å gjøre dette en gang for alle ved å følge trinnene som beskrevet nedenfor.

Denne opplæringen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP.


Slik deaktiverer du gruppering av oppgavelinje knapper i Windows

  1. Høyreklikk eller trykk og hold nede på oppgavelinjen. Dette er linjen som sitter nederst på skjermen, forankret av Start-knappen til venstre og klokken helt til høyre.
  2. I Windows 10 velger du Innstillinger for oppgavelinjen i menyen som dukker opp. For Windows 8 og eldre velger du Eiendommer.

    Et vindu som heter Innstillinger åpnes. Windows 8 kaller det Oppgavelinje og navigasjons egenskaper, og eldre versjoner av Windows kaller det Oppgavelinje og Startmeny egenskaper.

  3. I Windows 8, gå inn i oppgavelinjen kategorien til venstre eller øverst i vinduet, og finn deretter Knapper på oppgavelinjen alternativet.

    Hvis du bruker Windows 7, Windows Vista eller Windows XP, vil du se etter Oppgavelinjens utseende alternativene øverst i vinduet.

    Windows 10-brukere kan hoppe over dette trinnet helt og gå rett til trinn 4.

  4. For brukere av Windows 10, ved siden av Kombiner oppgavelinje knapper velger du menyen og velger aldri. Endringen lagres automatisk, slik at du kan hoppe over det siste trinnet nedenfor.

    For Windows 8 og Windows 7, ved siden av Knapper på oppgavelinjen alternativet, bruk rullegardinmenyen for å velge Aldri kombiner. Se Tips 1 nederst på denne siden for et annet alternativ du har her.

    Fjern merket for Windows Vista og Windows XP Gruppere lignende oppgavelinje knapper avkryssingsruten for å deaktivere gruppering av oppgavelinjen.

    Hvis du ikke er sikker på nøyaktig hvordan dette alternativet vil påvirke systemet ditt, endres den lille grafikken øverst i dette vinduet (kun i Windows Vista og XP) for å demonstrere forskjellen. For de fleste nyere versjoner av Windows, må du faktisk godta endringen før du kan se resultatene.

  5. Plukke ut OK or Påfør for å bekrefte endringene.

Hvis du blir bedt om det, følg eventuelle tilleggs anvisninger på skjermen.


Andre måter å deaktivere gruppering av knapp på oppgavelinjen

Metoden beskrevet ovenfor er definitivt den enkleste måten å endre innstillingen knyttet til gruppering av oppgavelinje knapper, men her er to alternativer:

Søk etter Oppgavelinjen i Kontrollpanel og åpne Oppgavelinje og navigasjon, eller bla etter Utseende og temaer > Oppgavelinjen og Start-menyen, avhengig av hvilken versjon av Windows du har.

Avanserte brukere kan endre grupperings alternativet for oppgavelinje knapper gjennom en Windows-registeroppføring:

  1. Finn denne nøkkelen:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows Currentversion

  2. Endre verdien nedenfor for din versjon av Windows for å deaktivere gruppering av knapp på oppgavelinjen. Verdien er på høyre side av Register redigering; Hvis den ikke allerede eksisterer, må du først lage en ny DWORD-verdi og deretter endre nummeret som vist her:
    • Windows 10: TaskbarGlomLevel (verdi av 2)
    • Windows 8: TaskbarGlomLevel (verdi av 2)
    • Windows 7: TaskbarGlomLevel (verdi av 2)
    • Windows Vista: OppgavelinjeGlomming (verdi 0)
    • Windows XP: OppgavelinjeGlomming (verdi 0)
  3. Du må kanskje logge ut brukeren og deretter tilbake for at register endringen skal tre i kraft. Eller du kan prøve å bruke Oppgavebehandling for å lukke og deretter åpne explorer.exe-prosessen på nytt.

Mer hjelp med oppgavelinjeknappgruppering

  1. I Windows 10, Windows 8 og Windows 7 kan du i stedet velge alternativet som heter Når oppgavelinjen er full or Kombiner når oppgavelinjen er full hvis du vil at knappene skal grupperes, men bare hvis oppgavelinjen blir full. Dette lar deg fortsatt unngå å gruppere knappene, noe som kan være irriterende, men det lar kombinasjons funksjonen være åpen når oppgavelinjen blir for rotete.

  2. I Windows 10 og Windows 8 kan du aktivere Bruk små oppgavelinje knapper alternativ for å redusere knappes tørrelsene. Dette vil gi deg flere vinduer åpne uten å tvinge ikonene fra skjermen eller inn i en gruppe.

    Dette alternativet er også inkludert i Windows 7, men det heter Bruk små ikoner.

  3. Oppgavelinjens innstillinger er også hvordan du automatisk kan skjule oppgavelinjen i Windows, låse oppgavelinjen og konfigurere andre oppgavelinje relaterte alternativer.

Legg igjen en kommentar