Slik får du tilgang til AirDrop i iOS Control Center

AirDrop er lett en av de best bevarte hemmelighetene på iPhone og iPad. Du kan bruke den til å overføre bilder og andre dokumenter trådløst mellom to Apple-enheter - iPhones, iPads, iPod touch-enheter og Mac-maskiner.

Så hvorfor har ikke flere hørt om det? AirDrop stammer fra Mac, og det er litt mer kjent for de med Mac-bakgrunn. Apple har ikke presset det på samme måte som selskapet offentliggjorde andre funksjoner gjennom årene, og det hjelper absolutt ikke at bryteren er skjult i iOS Control Center.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iOS-enheter som kjører iOS 12 eller iOS 11, med mindre annet er oppgitt.


Hvordan finne AirDrop-innstillinger i Kontrollsenter

Apples kontrollsenter er forskjellig fra det gamle, men det er ganske kult når du blir vant til det. Noen av knappene er små vinduer som kan utvides, noe som er en smart måte å legge til flere innstillinger i Kontrollsenter og likevel plassere dem på en skjerm. En annen måte å se på det er redesignet skjuler noen innstillinger, og AirDrop er en av disse skjulte funksjonene. 

Så hvordan finner du AirDrop i iOS Control Center?

  1. Åpne Kontrollsenter ved å sveipe ned fra øverste høyre kant av skjermen på iPhone X eller senere, eller ved å sveipe opp fra nederste kant av skjermen på iPhone 8 og tidligere.

  2. Finn knappen med fire ikoner, inkludert et fly og Wi-Fi-symbolet. Trykk og hold inne knappen for å utvide den.

  3. Trykk på Airdrop ikonet i det utvidede vinduet, og velg ett av alternativene i det lille vinduet som åpnes. De mottar av, kun kontakter og alle.


Hvilken innstilling bør du bruke for AirDrop?

De tre valgene du har for AirDrop-funksjonen er: 

  • Mottak av. Dette er en ikke forstyrr-innstilling. Du kan fortsatt sende AirDrop-filer og data til andre, men du vil ikke dukke opp som en tilgjengelig destinasjon for noen i nærheten, og du vil ikke motta noen AirDrop-forespørsler.
  • Kun kontakter. Enheten din vises bare for personer du har i iPhone-adresseboken din.
  • Alle. Enheten din vises på alle enheter i nærheten. AirDrops utvalg ligner på Bluetooth, så det er sannsynligvis noen i rommet med deg.

Det er vanligvis best å la AirDrop være satt til Kontakter bare eller å slå den av når du ikke bruker den. Innstillingen Alle er flott når du vil dele filer med noen som ikke er i kontaktlisten din, men du bør slå den av etter at filene er delt.


Hvordan AirDrop en fil

Du bruker AirDrop til å dele bilder og filer via Del-knappen.

  1. Trykk på et bilde i Photos-appen eller et dokument i Files-appen, for eksempel.

  2. Trykk på Dele ikonet for å åpne delingsskjermen. Ikonet ligner en boks med en pil som kommer ut av den.

  3. Trykk for å dele med AirDrop Trykk på en av enhetene i nærheten for å sende bildet til den enheten.

Hvis du sender bildet eller filen til en av dine egne enheter, er overføringen øyeblikkelig. Hvis du sender den til enheten til en annen bruker i rommet, får personen beskjed om at du prøver en AirDrop og må godkjenne prosessen.

For at AirDrop skal fungere, må begge enhetene ha Wi-Fi og Bluetooth slått på. Ingen av enhetene kan ha aktivert personlig hotspot.


Hvordan finne AirDrop-innstillinger på en eldre enhet

Selv om AirDrop ble introdusert i iOS 7, bør du oppgradere enheten din, hvis du har en iPhone eller iPad som kan kjøre iOS 11 eller iOS 12. Nye utgivelser legger ikke bare til nye funksjoner på iPhone eller iPad, men de lapper også sikkerhetshull som holder enheten din trygg.

Imidlertid, hvis du har en eldre enhet som ikke er kompatibel med nyere versjoner av iOS, er AirDrop-innstillingene enda enklere å finne i Kontrollsenter fordi de ikke er skjult. Bare sveip opp fra nederste kant av skjermen for å avsløre Kontrollsenter.

AirDrop-innstillingene er like under musikkontrollene på en iPhone. På iPad er alternativet mellom volumkontrollen og glidebryteren for lysstyrke. Dette setter den nederst i Control Center i midten.

Flere skjulte hemmeligheter i iOS Control Center

Du kan bruke fastpressemetoden til å utvide andre knapper i Kontrollsenter. Musikknappen utvides for å vise volumkontroller, glidebryteren for lysstyrke utvides for å la deg slå Night Shift på eller av, og volumskyveren utvides for å la deg dempe enheten.

Kanskje den kuleste delen av Control Center er muligheten til å tilpasse den. Du kan legge til og fjerne knapper for å tilpasse Kontrollsenter for hvordan du vil bruke det.

  1. Gå til Innstillinger-appen.

  2. Velg kontroll~~POS=TRUNC.

  3. Pek Tilpass kontroller.

  4. Fjern funksjoner fra Kontrollsenter ved å trykke på den røde minus-knappen, og legg til funksjoner ved å trykke på den grønne pluss-knappen.


Legg igjen en kommentar