Slik bruker du VLC for å fange en Screencast

VLC er et gratis og åpen kildekode-multifunksjonsprogram for lyd- og videoavspilling og konvertering. VLC spiller en rekke videoformater, inkludert DVD-medier, på mange operativsystemer, inkludert Windows, Mac og Linux. VLC kan også kode en live feed på skrivebordet ditt. Denne typen video kalles en screencast. Opprett en screencast når du vil demonstrere et programvareprodukt eller et nettsted, instruere seerne om hvordan du bruker et program eller dokumentere en feil eller feil for å løse et problem.


Hvordan laste ned VLC

For å begynne, last ned og installer den nyeste versjonen av VLC, som ofte oppdateres. På tidspunktet for denne guiden var den siste versjonen 3.0.8, men VLC endrer ikke grensesnittet ofte, om noen gang.

På Windows eller Mac, gå til nedlastingssiden og velg versjonen av VLC for operativsystemet ditt. Installasjonen er grei, og du kan trygt gå gjennom installasjonsveiviseren for å komme i gang.

Linux-brukere bør bruke distribusjonens pakkebehandling i stedet. VLC er åpen kildekode, og det er en favoritt på Linux. Pakkenavnet er vanligvis VLC. På Ubuntu, Debian, Linux Mint eller noe basert på disse distribusjonene, installer VLC ved å åpne en terminal og skrive inn denne kommandoen:

sudo apt installere vlc

Når du har VLC, er det to måter å konfigurere skjermbildet på: bruk pek-og-klikk-grafisk VLC-grensesnitt eller en kommandolinje. Kommandolinjen lar deg spesifisere mer avanserte opptaksinnstillinger, som størrelse på skrivebordet og indeksrammer, for å lage en video som er enklere å presisere. Det meste av tiden kan dette imidlertid være mer enn du trenger. Det grafiske VLC-grensesnittet er enklere å bruke.


Start VLC og sett opp fange

Start VLC grafisk. Det er en normal mediespiller med et oransje trafikkegleikon. Du finner det sammen med resten av applikasjonene, plasseringen avhenger av hvordan operativsystemet ditt sorterer multimediaapplikasjoner.

  1. Når VLC-vinduet er åpent, velger du Media.

  2. Media meny, velg Åpne Capture Device.

  3. Åpne medier dialogboksen, velger du Capture-modus rullegardinpilen og velg desktop.

  4. Sett Ønsket bildefrekvens til et tall mellom 10 og 30. Jo høyere bildefrekvens, jo jevnere vil videoen spilles av, men med større filstørrelse. Datamaskinvaren bestemmer videokvaliteten den kan håndtere. Vanligvis er 24 og 30 trygge. 24 bilder per sekund er standarden for amerikansk TV.

  5. Velg Vis flere alternativer avkrysningsruten for å avsløre flere innstillinger. Still deretter inn caching alternativet lavere for mindre minnebruk eller høyere hvis systemet har mer.

  6. Velg rullegardinpilen ved siden av Spille Og velg Konverter. Dette koder live-skrivebordet til en lagringsfil.


Sett opp destinasjonsfil- og kodealternativer

Etter at du har valgt å konvertere strømmen din til en fil, vil vinduet skifte slik at du kan konfigurere kodingsalternativene.

  1. kilde tekstboks, skriv inn skjerm://.

  2. Velg Profil rullegardinpilen og velg en profil. Dette bestemmer hvilke kodeker VLC vil bruke til å lage filen din og hvilke enheter som kan spille den. Standaren Video - H.264 + MP3 (MP4) er et godt alternativ for de fleste situasjoner.

    VLC har forhåndsinnstillinger for forskjellige enheter og oppløsninger. Ikke velg en lydprofil, siden den ikke inneholder noen videodata.

  3. Plukke ut Søk for å finne en destinasjonsmappe. Velg en utdatamappe, og skriv inn en Navn for filen din i feltet øverst. Velg deretter Spar.

  4. Når du er klar til å starte fangsten, velger du Start.

  5. Det mindre vinduet forsvinner, og VLC-grensesnittet vises. Det vil se nesten ut som før, men avspillingslinjen nederst vil lyse opp som den spiller. Det indikerer at VLC tar opp.

  6. Velg for å stoppe opptaket av strømmen Stopp i VLC-avspillingskontrollene.


Oppsett av skjermopptak ved hjelp av kommandolinjen

Du kan velge flere konfigurasjonsalternativer ved å opprette en screencast ved hjelp av VLC på kommandolinjen i stedet for det grafiske grensesnittet. Denne tilnærmingen krever at du er kjent med kommandolinjen på systemene dine, for eksempel cmd-vinduet i Windows, Mac-terminalen eller Linux-skallet.

Når kommandolinjeterminalen er åpen, kan du se denne eksemplet på kommandoen for å sette opp en screencast-opptak på Windows:

c: sti til vlc.exe skjerm: //: skjerm-fps = 24: skjerm-følg-mus: skjerm-mus-bilde = "c: temp mousepointerimage.png": sout = # transcode {vcodec = h264, venc = x264 {scenecut = 100, bframes = 0, keyint = 10}, vb = 1024, acodec = none, skala = 1.0, vfilter = croppadd {cropleft = 0, croptop = 0, cropright = 0, cropbottom = 0}}: dupliser {dst = std {mux = mp4, access = file, dst = "c: temp screencast.mp4"}}

På Linux og Mac er det likt:

vlc skjerm: //: skjerm-fps = 24: skjerm-følg-mus: skjerm-mus-bilde = "/ tmp / mousepointerimage.png": sout = # transkode {vcodec = h264, venc = x264 {scenecut = 100, bframes = 0, keyint = 10}, vb = 1024, acodec = none, skala = 1.0, vfilter = croppadd {cropleft = 0, croptop = 0, cropright = 0, cropbottom = 0}}: duplikat {dst = std {mux = mp4, tilgang = fil, dst = "/ tmp / screencast.mp4"}}

Denne kommandoen er en enkelt linje og må limes inn eller skrives på den måten. Eksemplet ovenfor er den eksakte kommandoen som brukes til å ta opp skjermvideoen som er inkludert i denne artikkelen.

Flere deler av denne kommandoen kan tilpasses:

  • c: sti til vlc.exe: Dette skal være riktig vei til kjørbar vlc.exe. På Mac og Linux kan dette bare være vlc.
  • : skjerm-fps = 24: Dette bør settes til frekvens per sekund du vil ta opp.
  • : skjerm-følg-mus: Inkluder dette for å registrere musepekeren, ekskluder hvis du vil skjule musepekeren i skjermkastingen.
  • : skjerm-mus-bilde: Gi en sti til et pekerbilde hvis du tar musepekeren.
  • vb = 1024: Sett dette til bithastigheten du vil spille inn. En høyere bithastighet gir en bedre kvalitet, men med større filstørrelse (dette fungerer i kombinasjon med fps-verdien). Prøv verdier på 1500 eller 2048 for å forbedre kvaliteten.
  • : skala = 1.0: Still inn denne verdien for å redusere eller forstørre videoen proporsjonalt. For eksempel skaper en verdi på 0.5 en skjermsending av skrivebordet ditt nedskalert til halv størrelse.
  • cropleft, croptop, cropright, cropbottom: Disse verdiene representerer pikselstørrelsen på avlingsområdene. Sett til 0 for å fange opp hele skrivebordet. For eksempel, hvis du setter cropleft til 100, vil det innspilte skrivebordet beskjære 100 piksler med bredde fra venstre side av skrivebordet. Den samme logikken gjelder for hver parameter.
  • dst = ": Hele banen og navnet på videofilen du vil opprette.

Hvordan redigere Screencast

Når du tar opp en skjermsending, kan det hende at du ikke får alt riktig på en gang. Når dette skjer, bruk videoredigeringsprogramvare til å polere screencast-opptaket. Ikke alle videoredigerere kan åpne videofiler i MP4-format.

For gratis redigeringsjobber kan du prøve den gratis open source-applikasjonen Avidemux. Bruk dette programmet til å kutte deler av en video og bruke filtre som beskjæring.

Legg igjen en kommentar