Slik bruker du ES File Explorer APK for å få mest mulig ut av Android

ES File Explorer var en gang alternativet for filadministrasjon på Android, men introduksjonen av innfødte Android-filbehandlere gjorde effektivt denne en gang flotte appen foreldet. Selv om Google har fjernet appen fra Play-butikken, er det fortsatt mulig å bruke ES File Explorer på Android-enheter.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder ES File Explorer versjon 4.2 for Android 1.6 og nyere.

Stuart C. Wilson / Getty Images


Hvorfor bruke ES File Explorer for Android?

ES File Explorer gjør alt den innebygde Android-filbehandleren kan gjøre og mer. Filhåndteringsfunksjonene inkluderer administrering av lokale filer, inkludert root-systemfiler og andre skjulte filer på enheten. Den administrerer filene i skykontiene dine, inkludert Google Drive, Dropbox, Box.net, OneDrive og mer.

ES File Explorer styrer hvordan og hvor lagring brukes til å optimalisere enhetsytelsen og kobles til enheter på LAN, for eksempel Windows-maskiner og deres delte mapper. Ekstra funksjoner inkluderer en notisblokkeapp, en nedlastingsbehandling og en musikkspiller.


Slik installerer du ES File Explorer for Android

For å bruke ES File Explorer, må du først laste ned APK-filen direkte fra utvikleren, ES App Group, og deretter laste appen på siden på Android-enheten din. Når du har tilgang til gratisversjonen, er det også en premiumversjon du kan låse opp med et kjøp i appen.

ES File Explorer ble fjernet fra Google Play i 2019 på grunn av sikkerhetsproblemer. Bruk ES File Explorer på egen risiko.

Hvordan bruke ES File Explorer på Android

Etter å ha installert ES File Explorer, start appen og trykk på Start nå å godta personvernreglene og vilkårene for bruk. Når du ankommer Hjem skjerm, trykk på meny ikonet øverst til venstre for å vise en liste over alle appens funksjoner.

Pek Premium for å fjerne annonser, låse opp egendefinerte temaer og nyte flere ekstra funksjoner.

Trykk på forstørrelsesglass øverst på startskjermen for å søke etter filer etter navn, og trykk på tre prikker øverst til høyre for å avsløre en liste over tilleggsalternativer. Trykk for eksempel på Windows for å se en liste over åpne verktøy og menyer.

Hver gang du åpner et menyelement eller starter et verktøy, oppretter appen et nytt vindu. Du kan ha opptil 12 vinduer åpne om gangen; etter det begynner de å overskrive hverandre.


Lokal filbehandling med ES File Explorer

Fra hovedskjermbildet åpner du hovedmenyen og velger lokal for å avsløre en liste over alternativer. Hjem lar deg gå tilbake til startskjermen, Enhet tar deg til rotkatalogen til enheten din, Last ned bringer deg til standard nedlastingsmappe, og Intern lagring tar deg til stedet på SD-kortet ditt.

Når du surfer på filsystemet, navigerer du på samme måte som du bruker en filbehandling på et stasjonært system. Trykk på en mappe for å komme ned i den, og trykk på en fil for å starte den.

Under den øverste menylinjen er det en brødsmulesti som viser hierarkiet du har krysset for å nå den gjeldende mappen. Bruk disse kategoriene for å gå tilbake til forrige mapper.


Hvordan flytte mapper

For å begynne å flytte filer, trykk lenge på en fil eller mappe for å gå inn i valgmodus. Du kan da klippe, kopiere og lime inn, slik du forventer med en skrivebordsfilbehandling. Trykk på Flere nederst til høyre for å avsløre flere alternativer, inkludert fildeling, komprimering og kryptering.

Plukke ut Bibliotek under Hjem-menyen for å se dataene dine sortert etter filtype i stedet for plassering.

ES File Explorer's filanalyseverktøy

Pek Analyser øverst til høyre på startskjermen for en oversikt over dataene på enheten din sortert etter filkategori. I tillegg til den totale mengden ledig plass som er tilgjengelig, viser den prosentandelen av lagringsplassen din som brukes av bilder, mediefiler, dokumenter og apper.

Trykk på arrow ved siden av Intern lagringsanalyse for å generere mer inngående rapporter for de enkelte kategoriene.

Hvordan få tilgang til skykontoer med ES File Explorer

Slik administrerer du skylagringskontoene dine i ES File Explorer:

 1. Trykk på sky ikonet i historikklinjen øverst på skjermen (hvis en er der), eller åpne hovedmenyen og velg Network > Cloud Drive.

 2. Pek Logg på Google Disk for å koble til Google-kontoen din, eller trykk på Logg på med annen skystasjon for å koble til One Drive, Box.net eller Dropbox.

 3. Etter synkronisering av kontoene dine viser Cloud Drive-skjermen mapper som representerer alle skytjenestene dine. Trykk på plusstegnet (+) for å legge til flere.

  Det er mulig å kopiere eller flytte filer direkte fra en skytjeneste til en annen fra ES File Explorer.

Bla gjennom nettverket med ES File Explorer

I tillegg til skytjenester har ES File Explorer mange verktøy som lar deg samhandle med lokale nettverkstjenester.

Under Network i hovedmenyen, ser du disse alternativene:

 • LAN: Koble til Windows-fildelinger på det lokale nettverket.
 • FTP: Koble til vanlige FTP-, SFTP-, FTPS- og WebDAV-servere.
 • Android TV: Bla gjennom filer på TV-en.
 • Bluetooth: Bla gjennom eller utveksle filer med andre enheter via Bluetooth.
 • Vis på PC: Start en FTP-server på enheten din slik at du kan skrive inn URL-en i en stasjonær klient og få tilgang til enhetens filer.
 • Net Manager: Kontroller Wi-Fi-tilkoblinger, eller opprett et hotspot på enheten din.
 • avsender: Slipp filer til andre enheter som kjører ES File Explorer i samme nettverk.

ES File Explorer's Tool & Utilities

Appen inneholder en rekke ekstra funksjoner under verktøy i hovedmenyen:

 • Download manager: Skriv inn en URL og et filnavn for å begynne å laste ned en fil.
 • Music Player: Spill musikk i bakgrunnen.
 • Renere: Skann etter søppelfiler, foreldede APK-filer, annonseinnhold og unødvendige nedlastinger du kan slette fra enheten.
 • Merkeditor: Lag enkle tekstnotater ved hjelp av en grunnleggende editor.


Legg igjen en kommentar