Slik bruker du Android Messages-appen

Android Messages (også referert til som bare Messages) er en gratis alt-i-ett-meldingsapp designet av Google for sine smarttelefoner. Den lar deg sende tekst, chatte, sende gruppetekster, sende bilder, dele videoer, sende lydmeldinger og mer. Vi viser deg hvordan du bruker den nedenfor.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder smarttelefoner med Android 5.0 Lollipop eller nyere.


Hva kan Android-meldinger gjøre?

Android Meldinger støtter alle funksjonene du forventer fra en meldingsapp, i tillegg til teksting og chatting fra telefonen eller datamaskinen via Wi-Fi og dataforbindelser, inkludert emojis, klistremerker og GIF-er. Du kan også sende og motta betalinger via Google Pay. Du kan til og med få Android til å lese meldingene dine høyt.

Slik kommer du i gang med Android-meldinger

Meldinger er forhåndsinstallert på Android-telefonen din og bør være standard meldingsapp. Hvis du ikke har det av en eller annen grunn, kan du laste ned og installere det fra Google Play Store. Følg deretter instruksjonene nedenfor for å starte sms:

Hvis du har mer enn én meldingsapp, kan du gjøre Meldinger til standard. Det ber deg om å gjøre det når du åpner det. Bare følg instruksjonene på skjermen. Du kan også endre standardmeldingsappen i enhetens innstillinger.

  1. Pek Start chat for å sende en melding.

    Hvis du ikke kan sende meldinger med en gang, må du starte telefonen på nytt.

  2. Trykk på Til feltet og skriv inn telefonnummeret, e-postadressen eller navnet på personen du vil kontakte. Trykk på ønsket kontakt for å åpne samtalene dine. Alternativt kan du velge Start gruppesamtale for å begynne å sende tekstmeldinger til flere personer samtidig.

  3. Skriv inn meldingen. Du kan også trykke på + symbol for å legge ved en fil, sende penger via Google Pay og mer. Tappe på bilde symbolet lar deg legge ved et bilde fra galleriet ditt.

  4. Velg når du er klar SMS for å sende meldingen.


Hvordan håndtere kontakter i Android-meldinger

Når du mottar en tekst fra en ukjent person, har du muligheten til å blokkere dem eller legge dem til som en kontakt. Dette er hvordan:

  1. Åpne samtalen og trykk på Flere (Den tre prikker i øvre høyre hjørne).

  2. Pek Legg til kontakt. Her kan du fylle ut mer informasjon som kontaktens navn, adresse og e-post.

  3. Pek Spar.

  4. For å legge til en ny kontakt fra en gruppemelding, velg gruppesamtalen og trykk deretter på Flere > Gruppedetaljer. Trykk på nummeret du vil legge til, og velg deretter Legg til i kontakter.

  5. Trykk på for å blokkere et nummer detaljer, og trykk deretter på Blokker og rapporter spam på neste skjerm.


Hvordan bruke Android-meldinger på datamaskinen din

Du kan motta og sende Android-meldinger på datamaskinen din. Dette er hvordan:

  1. Åpne nettstedet Android Messages i en hvilken som helst nettleser.

  2. Åpne Meldinger-appen på telefonen din. Trykk på på hovedskjermen tre prikker øverst til høyre, og trykk deretter på meldinger for nettet.

    Pek Aktiver mørk modus for en mer komfortabel meldingstjeneste i omgivelser med lite lys.

  3. Pek QR-kode skanner og skann QR-koden på nettstedet Android Messages.

  4. Android Messages-grensesnittet lastes inn i nettleseren. Du kan nå chatte med kontaktene dine og bruke alle appens funksjoner på datamaskinen din.

Legg igjen en kommentar