Slik bruker du Facebook Messenger for iOS

Facebook Messenger-appen for iPhone, iPad og iPod Touch-enheter er mer enn en chat-app. Bruk Messenger-appen for å få tilgang til Facebook-meldingene dine på dine mobile enheter for å lese og svare på meldinger og for å legge ut bilder, videoer og talemeldinger.

Pexels

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Messenger-appen på iPhone, iPad og iPod touch-enheter som kjører iOS 9.0 eller nyere.


Installer Facebook Messenger-appen

Hvis Facebook Messenger-appen ikke er installert på enheten din, går du til App Store og laster den ned.

  1. Trykk på App Store ikonet på din iPhone.

  2. Plukke ut Søk.

  3. Søk boksen, skriv inn Messenger.

  4. Trykk på en av resultatlistene Messenger or Facebook Messenger

  5. Pek for å laste ned den gratis Messenger-appen til iPhone.

  6. Åpne Messenger app og skriv inn Facebook-brukernavnet og passordet ditt i feltene.

    Hvis Facebook-appen er installert på telefonen din, blir du spurt om du vil bruke samme Facebook-legitimasjon med Messenger.

  7. Facebook Messenger-appen synkroniseres med Facebook-meldinger på Facebook-nettstedet og laster inn samtalene dine.


Bla gjennom Facebook-samtalene dine

Når du åpner Messenger-appen, vises ikonene til Facebook-brukerprofiler øverst på meldingsskjermen. Under ikonene finner du den komplette listen over Facebook-brukere du har utvekslet meldinger med. Hvert navn inkluderer dato og første linje i den siste meldingen. Hvis personen for øyeblikket er tilgjengelig i Messenger, vises en grønn prikk ved siden av navnet.

Hvis personen du vil chatte med ikke er online, blir meldingen din lagret og levert neste gang mottakeren er på Facebook.

For å finne noen, naviger gjennom kontaktlisten din. Sveip oppover for å bla gjennom samtalene dine, eller skriv inn et navn i søkefeltet øverst på skjermen.


Send en Facebook-melding

Trykk på et navn for å åpne samtalen og se meldingene i samtalen. Det er også et felt der du kan skrive inn en ny melding eller svar.

  1. Trykk på samtalen for å åpne den.

  2. Skriv inn en melding for å fortsette der chatten slapp.

  3. Velg et ikon ved siden av inntastingsfeltet for å legge til et bilde, sette inn en video eller ta opp en talemelding.

  4. Trykk på smilefjeset i svarfeltet for å legge til et klistremerke, GIF eller emoji i meldingen.

  5. Trykk på $ symbol for å sende eller be om penger.


Start en ny melding

Hvis du vil chatte med noen du aldri har snakket med før, kan du starte en ny samtale.

  1. Trykk på komponer ikon. Det ser ut som et papir med en penn over.

  2. Ny melding skjermen, gå til Til feltet og skriv inn navnet på Facebook-mottakeren for meldingen din.

    Når du skriver inn et navn, endres vennevalgene og er basert på tegnene du skriver.

  3. Skriv inn meldingen.

  4. Pek Tilbake på tastaturet for å sende meldingen.

Foreta telefon- og videosamtaler

Du kan foreta både tale- og videosamtaler ved hjelp av Facebook Messenger-appen. Trykk på kontakten din for å åpne den på en skjerm, og velg deretter enten telefon or de video ikonet for å starte et taleanrop eller en videosamtale. En grønn prikk ved siden av et ikon indikerer at personen for øyeblikket er online. Hvis du valgte en videosamtale, er iPhone-kameraet engasjert i videochatten. Du må gi Messenger tilgang til kameraet.

Spill Messenger-spill

Trykk på de fire punktene i en firkant nederst i Messenger-appen for å vise posisjonen din, andre appalternativer og et utvalg av spill du kan spille med vennene dine via Messenger. Spillene inkluderer Words With Friends, Cookie Crush, Uno, Daily Sudoku og andre.

Etter at du har spilt ett spill, blir hele spillbiblioteket låst opp. Hvert spill har tilgang til den offentlige profilinformasjonen din og menneskene du kjenner som også spiller spillet. Spillet kan sende deg meldinger som inneholder tips eller kunngjøringer.

Send penger gjennom Messenger

Hvis du bruker debetkort eller har en PayPal-konto, kan du sende penger til en av dine Facebook-venner i Messenger. Åpne personens samtale og trykk på $ ved siden av meldingsfeltet. Trykk deretter på betalinger, skriv inn beløpet du vil sende, legg ved et notat og trykk på Betale knapp. Skriv inn betalingsinformasjonen din som angitt. Betalingen din er på vei, og vennen din blir varslet.

Denne funksjonen er praktisk når venner vil dele en regning på en restaurant eller skylder halvparten av leien til en romkamerat. Tjenesten er gratis og sikker. Du kan også bruke den til å be om betaling fra noen.

Endre Facebook Messenger App-innstillinger

For å endre innstillingene for Facebook Messenger-appen, trykk på profilbildet ditt øverst på appskjermen. Deretter justerer du varslingsinnstillingene, endrer din aktive status, skriver inn et telefonnummer, bytter Facebook-konto, angir innstillinger for Facebook Payments, synkroniserer kontakter, inviter folk til Messenger og mye mer.


Legg igjen en kommentar