iMessage for Android: Slik får du det og bruker det

En av de viktigste forskjellene mellom iPhone og Android er at Android-enheter ikke kan bruke iMessage. Det er sant, men hvis du har riktig programvare, riktig datamaskin og teknisk kunnskapsrik, eller i det minste en appetitt for eksperimentering, er det faktisk mulig å sette opp iMessage for Android-telefonen din.

Disse instruksjonene fungerer bare hvis du har tilgang til en Mac-enhet og hvis Android-telefonen din kjører Android 5.0 eller nyere. Du bruker programvare som ikke har gått gjennom den typiske Apple-godkjenningsprosessen. Selv om det ikke er noe galt med det, må du stole på at utvikleren av programvaren ikke misbruker tilliten din.


Hvorfor du normalt ikke kan bruke iMessage på Android

Du kan vanligvis ikke bruke iMessage på Android fordi Apple bruker et spesielt krypteringssystem fra ende til ende i iMessage som sikrer meldingene fra enheten de sendes på, gjennom Apples servere, til enheten som mottar dem. Fordi meldingene er kryptert, er iMessage-nettverket bare brukbart av enheter som vet hvordan de skal dekrypteres.

Apple Inc.

Apple beholder iMessage og alle de kule effektene og funksjonene, inkludert iMessage-apper, eksklusivt for enheter som kjører iOS og macOS, som en måte å få folk til å kjøpe produktene sine. Derfor er det ingen iMessage for Android-app tilgjengelig i Google Play-butikken.

Når det er sagt, er det en vei rundt Apples kontroll over iMessage: et program som heter weMessage.


Hva du trenger for å bruke weMessage

For å kunne bruke weMessage trenger du følgende:

  • En iMessage-konto: Dette er sannsynligvis din eksisterende Apple-ID.
  • En Mac som kjører macOS 10.10 (Yosemite) eller høyere: Bruk av weMessage krever at du kjører et program på din Mac.
  • Java 7 eller høyere installert på din Mac.
  • En Android-telefon som kjører Android OS 5.0 (Lollipop) eller nyere.
  • WeMessage-appen er installert på Android-telefonen din.

Hvordan weMessage lar deg bruke iMessage på Android

Maddy Price / Web

Mens iMessage ikke kan fungere på Android-enheter, fungerer iMessage både på iOS og macOS. Det er Mac-kompatibiliteten som betyr mest her. weMessage er et program for Mac som dirigerer meldinger gjennom iMessage-nettverket. Dette betyr at alle tekstene dine blir sendt til weMessage, og deretter videre til iMessage for sending til og fra macOS, iOS og Android-enheter, mens du fortsatt bruker Apples kryptering.


Slik setter du opp weMessage til å bruke iMessage for Android

weMessage er en ganske smart løsning for å håndtere Apples sikkerhet for iMessage, men å sette den opp er ikke for teknisk nybegynner eller svak av hjertet. Det er mange trinn her, og det krever mer kompleks konfigurasjon enn de fleste programmer. Men hvis du virkelig er dedikert til å få iMessage på Android, er det ditt eneste alternativ. Her er hva du trenger å gjøre.

Konfigurer weMessage på Mac

  1. Du trenger Java installert på din Mac for å bruke weMessage. Sjekk at du har det ved å navigere til applikasjoner > verktøy, og deretter starte terminal app forhåndsinstallert på din Mac. Type Java, klikk deretter retur.

    Hvis du får en feil, har du ikke Java. Hvis du ikke ser feilen, har du den. Forsikre deg om at du har den nyeste versjonen ved å laste den ned her.

  2. Last deretter ned weMessage-programmet for din Mac.

  3. Dobbeltklikk på weMessage-mappen run.command fil for å starte weMessage. Hvis du får en feil som sier at programmet ikke kan kjøres fordi det er fra en uidentifisert utvikler, klikker du på Apple logo > system~~POS=TRUNC > Sikkerhet og personvern > general, klikk deretter Åpne uansett.

  4. Deretter må du aktivere noen tilgjengelighetsfunksjoner på din Mac. I system~~POS=TRUNC > Sikkerhet og personvern skjerm, klikk på Privatliv kategorien, og klikk deretter tilgjengelighet.

  5. Klikk på låsikonet nederst til venstre for å låse opp innstillingene dine. Hvis du blir bedt om det, angir du passordet du bruker til å logge på Mac-en.

  6. Klikk på + ikonet, og naviger deretter gjennom harddisken til applikasjoner > verktøy.

  7. Klikk terminal > Åpen.

  8. Dobbeltklikk run.command igjen for å starte programmet. Dette starter et terminalvindu.

  9. Skriv inn e-postadressen du bruker med iMessage.

  10. Deretter skriver du inn passord.

    WeMessage-appen kjører på en Mac. Web

    Passordet ditt trenger ikke å matche iMessage-passordet ditt, og kanskje ikke, siden Apple-ID-en din brukes til så mange ting.

Slik setter du opp weMessage på Android

  1. Gå til Google Play Store på Android-enheten din og installer weMessage-appen.

  2. Start weMessage på din Android.

  3. Pek Fortsett.

  4. Trykk på i tillatelsesfeilmeldingen GREIT for å gi appen tillatelse til å få tilgang til enhetsinnstillingene dine.

  5. Når Innstillinger åpnes, trykk på knappen ved siden av Tillat endring av systeminnstillinger for å gi weMessage tilgang.

  6. Trykk på bakoverpilen øverst for å gå tilbake til appen.

  7. Når du blir bedt om å velge en standard SMS-app, trykker du på weMessage og deretter Angi som standard. Velg GREIT på "hjelp" -prompten.

  8. Skriv inn Mac-ens IP-adresse i appen slik at den vet hvordan den skal kommunisere med datamaskinen din. Lær hvordan du finner IP-adressen din hvis du ikke er sikker på hvordan.

  9. Skriv inn iMessage-e-postadressen din og passordet du valgte under installasjonen ovenfor.

  10. Skriv inn iMessage-e-postadressen din og passordet du valgte under installasjonen ovenfor.

Forutsatt at alt er konfigurert riktig, ser du en skjerm for alle samtalene dine. Test at du kan sende iMessage-tekster fra Android ved å sende en sms til en iPhone; du vet at det fungerer hvis tekstboblene er blå.


Du er ikke ferdig ennå!

Instruksjonene så langt fungerer bare når Android-telefonen din er på samme Wi-Fi-nettverk som Mac-en. Det er nyttig, men du vil at Android skal bruke iMessage uansett hvor du er. For å gjøre det må du konfigurere Port Forwarding.

Port Forwarding konfigurerer ditt Wi-Fi-hjemmenettverk for å slippe inn tilkoblinger utenfra. Slik vil Android-enheten din koble seg til weMessage-appen på din Mac hvor som helst.

Måten du konfigurerer Port Forwarding på er forskjellig for stort sett alle rutere eller modemer. På grunn av det er det ikke noe sett med instruksjoner som kan gis. Den beste måten å lære å gjøre dette på er å bruke videoen og instruksjonene på weMessage-nettstedet.

Når du har konfigurert Port Forwarding, kan du teste konfigurasjonen ved å slå av Wi-Fi på Android-enheten din og sende en tekst til noen som bruker iMessage.

iMessage er kanskje ikke den eneste iPhone-funksjonen du vil bruke på Android. Du kan kanskje bruke Siri på Android eller til og med bruke noen få iTunes-funksjoner.


Legg igjen en kommentar