Sertifikatfeilnavigasjon blokkert: Hva det betyr og hvordan du løser det

Nettsteder bruker krypteringssertifikater for å beskytte personvernet ditt og sikkerheten når du besøker dem. Sertifikatene fungerer ved å kryptere data som sendes mellom datamaskinen din og nettstedet. Hvis et nettsted har et utdatert eller feil konfigurert sertifikat, advarer nettleseren deg om situasjonen eller blokkerer siden for lasting. Dette er kjent som en sertifikatfeilnavigering blokkert feil.

Denne veiledningen er rettet mot Internet Explorer og Microsoft Edge, men mange av de mulige løsningene som er beskrevet her, fungerer også med andre nettlesere, som Firefox og Google Chrome.


Årsaker til sertifikatfeil Navigering blokkert feil

Det er flere grunner til at sertifikatfeilnavigering er blokkert. Før du begynner å grave rundt og prøve å løse problemet, bør du først vurdere at det ikke kan være noe problem. Kanskje nettstedet ikke er riktig konfigurert, og nettleseren gjør jobben sin.

Det er imidlertid vanlige årsaker du kan fikse. Nedenfor er noen årsaker som du kanskje kan løse.

 • Nettstedet er ikke riktig konfigurert.
 • Systemklokken er ikke satt riktig.
 • Mangler Windows-oppdateringer.
 • Antivirus og brannmurer blokkerer nettstedet.
 • Kompatibilitetsproblemer med nettleseren.

Hvordan unngå farlige nettsteder som kan skade datamaskinen


Hvordan fikse sertifikatfeilnavigering blokkert

Hvis du støter på problemet med sertifikatfeilnavigering blokkert, er det noen få ting du kan prøve å omgå denne feilen og få tilgang til nettstedet du prøver å nå.

Vær forsiktig når du navigerer forbi advarsler, som advarselen om sertifikatfeilnavigering. Sikkerhetssertifikater sørger for at nettsteder er trygge å bla gjennom og ikke er lastet med skadelig programvare som kan være skadelig for et system. Bypassing av disse feilene kan sette personvernet ditt og datasystemet ditt i fare.

 1. Kontroller om feilen er berettiget. Avhengig av hvor du mottok feilen, kan du få en lenke for å motta ytterligere informasjon om nettstedets sertifikat. Ellers kan du få tilgang til informasjonen i de fleste nettlesere ved å velge låse i adressefeltet. Hvis sertifikatets utløpsdato er tidligere enn gjeldende dato, er sertifikatet utløpt, noe som betyr at det ikke er noe du kan gjøre.

 2. Kjør en Windows Update. Noen ganger er det utdatert programvare på datamaskinen som har skylden.

 3. Prøv en annen nettleser. Både Google Chrome og Firefox håndterer ting annerledes enn Edge. Du kan oppleve at et nettsted fungerer bra på det ene, men ikke det andre.

 4. Oppdater problemleseren. Edge og IE er oppdatert sammen med Windows-oppdatering, men du kan enkelt oppdatere Chrome og Firefox også.

 5. Still inn Windows-systemklokken. Når klokken er feil, bruker Windows feil tid til å sammenligne utløpsdatoen på sertifikatet, og forårsaker feilen.

 6. Forsikre deg om at DNS-servere leder koblingen til riktig nettsted. Når et nettsted endrer noe større, som stedet det er vert, må disse DNS-serverne oppdateres. Ikke alle DNS-servere oppdateres i samme tempo eller har samme informasjon. Endre DNS-serverne for å se om du ankommer riktig sted.

 7. Sjekk innstillinger for antivirus og brannmur. Forsikre deg om at et antivirusprogram eller brannmur ikke blokkerer nettstedet. Det er tider når et antivirusprogram er for strengt og blokkerer viktige deler av nettstedet du prøver å få tilgang til. Uten informasjonen den trenger, kan en datamaskin ikke gjøre annet enn å opprette en feil. Løsne begrensningene fra antivirus- eller brannmuren for å se om det løser problemet.

  Et alternativ, men risikabelt, alternativ er å deaktivere McAfee, Norton eller Windows-brannmuren midlertidig. Men hvis du bruker dette alternativet, må du være oppmerksom på at du setter datamaskinen din i fare for inntrenging. Aktiver antivirus eller brannmur igjen når du er ferdig.

 8. Fjern Trusteer Rapport. Noen antivirus- og sikkerhetsapplikasjoner inkluderer Trusteer Rapport, en programvare fra IBM som gir et ekstra beskyttelsesnivå når du sender informasjon online. Forvalterrapport kan forårsake feil og feil, inkludert denne. Du kan fjerne Trusteer Rapport mens du holder antivirusprogrammet fullt funksjonelt.

 9. Endre sikkerhetsalternativene for internett. Senk sikkerhetsnivået i Windows for å se om det løser problemet.

 10. Deaktiver beskyttet modus i Internet Explorer. Hvis problemet bare vises i Internet Explorer, deaktiver du beskyttet modus for å se om sikkerhetsmekanismen er skylden.

  Beskyttet modus er der av en grunn, og du bør bare deaktivere den hvis du vet at feilen oppstår feil og det ikke er en legitim grunn til å blokkere nettstedet.

 11. Legg til pålitelige nettsteder i Internet Explorer. Hvis du er sikker på at feilen er uberettiget, kan du legge til det spesifikke nettstedet permanent som et klarert nettsted for IE og Microsoft Edge. trykk Windows-tast + R, og skriv deretter inn inetcpl.cpl og velg OK.

 12. Deaktiver advarsler om manglende samsvar mellom sertifikater. Dette forhindrer at feilen dukker opp. Dette er en midlertidig løsning, og den løser ikke det underliggende problemet.

  1. Åpne Egenskaper for Internett vinduet.
  2. Velg Avansert fanen.
  3. Se gjennom tabellen for Advarsel om uoverensstemmelse mellom sertifikatadresser, og fjern sjekken for å deaktivere den.
  4. Press Ok å bruke endringen.
  5. Start nettleseren på nytt og få tilgang til nettstedet igjen.

Legg igjen en kommentar