Slik løser du Libeay32.dll mangler eller ikke funnet feil

Libeay32.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av libeay32 DLL-filen. Libeay32.dll-filen brukes av forskjellige programmer for å overføre data sikkert over nettverk.

I noen tilfeller kan libeay32.dll feil indikere et registerproblem, en virus- eller malware-infeksjon, eller til og med en maskinvarefeil.

Det er flere forskjellige måter som libeay32.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se libeay32.dll-feil på:

 • Libeay32.dll ikke funnet.
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi libeay32.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
 • Kan ikke finne [PATH] libeay32.dll.
 • Filen libeay32.dll mangler.
 • Libeay32.dll mangler på datamaskinen din. Vennligst installer programmet på nytt.
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: libeay32.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Libeay32.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til libeay32.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet. Feilmeldingen libeay32.dll kan gjelde ethvert program eller system som bruker filen på et av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Libeay32.dll feil

Ikke last ned libeay32.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av libeay32.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av libeay32.dll-feilen.

Følg følgende feilsøkingstrinn, som presenteres i rekkefølge etter de vanligste (og enkleste å fikse) til de mest destruktive:

 1. Gjenopprett libeay32.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" libeay32.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet libeay32.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette libeay32.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

  Å gjenopprette en slettet kopi av libeay32.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du selv har slettet filen og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Installer programmet som bruker libeay32.dll-filen på nytt. Hvis libeay32.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir libeay32.dll-filen på nytt, er om mulig en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

 3. Installer OpenSSL for å forsyne datamaskinen med filen libeay32.dll. Det forrige trinnet er sannsynligvis et smartere valg, men hvis du ikke kan gjøre det, er det en god plan å installere OpenSSL.

  Når du installerer OpenSSL, blir du spurt om hvor du vil kopiere DLL-ene. Velg alternativet for Windows-systemkatalogen, men hvis ikke, kopier du filen manuelt til systemmappen senere.

  Hvis du installerer den nyeste versjonen av OpenSSL, men den ikke inneholder libeay32.dll-filen, kan du prøve å installere en eldre versjon, som "OpenSSL v1.0.2n" -alternativet på OpenSSL-nedlastingssiden. Det er mulig at nyere utgaver ikke gir denne spesielle DLL-filen.

 4. Hvis du bruker Symantec Endpoint Protection og ser feilen når du kjører ClientRemote.exe, kopierer du libeay32.dll til mappen Tools PushDeploymentWizard. Følg denne lenken til Symantecs nettsted for detaljerte instruksjoner om hvor du finner libeay32 DLL-filen.

 5. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen libeay32.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at libeay32.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 6. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at libeay32.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 7. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til libeay32.dll. Hvis du for eksempel mottar en feil som libeay32.dll mangler bare når du åpner nettleseren, kan du prøve å oppdatere driverne for nettverkskortet og se om det hjelper.

 8. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis libeay32.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 9. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte libeay32.dll feilsøkingsrådene for filene ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 10. Bruk en gratis registerrens for å reparere libeay32.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige libeay32.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

 11. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen libeay32.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar