Hvordan fikse en 403 forbudt feil

403 Forbidden-feilen er en HTTP-statuskode som betyr at tilgang til siden eller ressursen du prøvde på nå er absolutt forbudt av en eller annen grunn.

Ulike webservere rapporterer 403 forbudte feil på forskjellige måter, hvorav de fleste vi har listet opp nedenfor. Av og til vil en nettsideeier tilpasse nettstedets HTTP 403 Forbidden-feil, men det er ikke så vanlig.


Hvordan 403-feilen vises

Dette er de vanligste inkarnasjonene av 403 forbudte feil:

 • Forbidden 403
 • HTTP 403
 • Forbudt: Du har ikke tillatelse til å få tilgang til [katalog] på denne serveren
 • Forbidden
 • Error 403
 • HTTP-feil 403.14 - Forbudt
 • Feil 403 - Forbudt
 • HTTP-feil 403 - Forbudt

403 Forbidden - feilen vises inne i nettleservinduet, akkurat som websider gjør. 403 Forbudte feil, som alle feil av denne typen, kan sees i hvilken som helst nettleser på ethvert operativsystem.

I Internet Explorer nektet nettstedet å vise denne nettsidemeldingen en 403 forbudt feil. IE-tittellinjen skal si 403 Forbidden eller lignende.

403 Forbudte feil mottatt når du åpner lenker via Microsoft Office-programmer, genererer meldingen Kan ikke åpne [url]. Kan ikke laste ned informasjonen du ba om i MS Office-programmet.

Windows Update kan også rapportere en HTTP 403-feil, men den vises som feilkode 0x80244018 eller følgende melding: WU_E_PT_HTTP_STATUS_FORBIDDEN.


Årsak til 403 forbudte feil

403-feil er nesten alltid forårsaket av problemer der du prøver å få tilgang til noe du ikke har tilgang til. 403-feilen sier i hovedsak "Gå bort og ikke kom tilbake hit."

Microsoft IIS-webservere gir mer spesifikk informasjon om årsaken til 403 forbudte feil ved å suffiksere et nummer etter 403, som i HTTP-feil 403.14 - Forbidden, som betyr at katalogoppføringen nektet.

Hvordan fikse 403 forbudte feil

 1. Se etter URL-feil og sørg for at du spesifiserer et faktisk filnavn og filtype på nettsiden, ikke bare en katalog. De fleste nettsteder er konfigurert til å ikke tillate katalogsurfing, så en 403 Forbidden-melding når du prøver å vise en mappe i stedet for en bestemt side, er normal og forventet.Dette er uten tvil den vanligste årsaken til at et nettsted returnerer 403 Forbidden-feilen. Forsikre deg om at du fullstendig utforsker denne muligheten før du investerer tid i feilsøking nedenfor.

  Hvis du driver det aktuelle nettstedet, og du vil forhindre 403 feil i disse tilfellene, aktiver katalogsurfing i webserverprogramvaren.

 2. Tøm nettleserens cache. Problemer med en hurtigbufret versjon av siden du ser på, kan forårsake 403 forbudte problemer.
 3. Logg inn på nettstedet, forutsatt at det er mulig og hensiktsmessig å gjøre det. En 403 Forbidden-melding kan bety at du trenger ekstra tilgang før du kan se siden.Vanligvis produserer et nettsted en 401 uautorisert feil når det kreves spesiell tillatelse, men noen ganger brukes den 403 Forbidden i stedet.
 4. Fjern nettleserens informasjonskapsler, spesielt hvis du vanligvis logger på dette nettstedet og logger på igjen (siste trinn) ikke fungerte.Mens vi snakker om informasjonskapsler, må du sørge for at du har dem aktivert i nettleseren din, eller i det minste for dette nettstedet hvis du faktisk logger på for å få tilgang til denne siden. Spesielt 403 forbudte feil indikerer at informasjonskapsler kan være involvert i å få riktig tilgang.
 5. Kontakt nettstedet direkte. Det er mulig at 403 Forbidden-feilen er en feil, alle andre ser den også, og nettstedet er ennå ikke klar over problemet.Hvordan vite om et nettsted er nede for alle eller bare deg

  Se vår kontaktinformasjonsliste for nettsteder for kontaktinformasjon for mange populære nettsteder. De fleste nettsteder har støttebaserte kontoer på sosiale nettverkssider, noe som gjør det veldig enkelt å få tak i dem. Noen har til og med support e-postadresser og telefonnummer.

  Twitter er vanligvis full av snakk når et nettsted går helt ned, spesielt hvis det er populært. Den beste måten å fokusere på å snakke om et nedstengt nettsted er å søke etter #websitedown på Twitter, som i #amazondown eller #facebookdown. Selv om dette trikset absolutt ikke vil fungere hvis Twitter er nede med en 403-feil, er det flott å sjekke statusen til andre nedlagte nettsteder.

 6. Kontakt din internettleverandør hvis du fremdeles får 403-feilen, spesielt hvis du er ganske sikker på at det aktuelle nettstedet fungerer for andre akkurat nå.Det er mulig at den offentlige IP-adressen din, eller hele din ISP, er lagt til i en blokkeringsliste, en situasjon som kan gi en 403 forbudt feil, vanligvis på alle sider på ett eller flere nettsteder.

  Se Hvordan snakke med teknisk støtte for å få hjelp til å formidle dette problemet til Internett-leverandøren din.

 7. Kom tilbake senere. Når du har bekreftet at siden du åpner er riktig, og at HTTP 403-feilen blir sett av mer enn bare deg, er det bare å besøke siden regelmessig til problemet er løst.

Feil som 403 forbudt

Følgende meldinger er også feil på klientsiden, og er så relatert til 403 forbudte feil: 400 dårlig forespørsel, 401 uautorisert, 404 ikke funnet og 408 tidsavbrudd for forespørsel.

Flere HTTP-statuskoder på serversiden eksisterer også, som den populære 500 interne serverfeilen, blant andre som du kan finne i denne listen over HTTP-statuskodefeil.

Legg igjen en kommentar