Hvordan betale med Google

Det er to måter å betale med Google, og begge bruker den gratis betalingsplattformen kalt Google Pay. Den ene brukes til å kjøpe ting, og den andre brukes til å sende og motta penger med andre brukere.

Den første, Google Pay for Android, brukes til å betale for ting på nettet, i butikker, i apper og andre steder. Den fungerer bare for Android-enheter og godtas bare steder der Google Pay støttes. Google Pay het tidligere Android Pay og Pay med Google.

Den andre, Google Pay på iPhone og Google Pay Send på Android, er en annen betalingsapp fra Google som brukes til å sende og motta penger med andre mennesker. Den er 100% gratis og fungerer på datamaskiner, telefoner og nettbrett, for både iOS og Android. Dette ble tidligere kalt Google Wallet.


Google Pay

Google Pay er som en digital lommebok der du oppbevarer dine fysiske kort på ett sted på telefonen. Den lagrer debetkort, kredittkort, lojalitetskort, kuponger, gavekort og billetter.

For å bruke Google Pay, skriv inn informasjonen fra betalingskortet ditt i Google Pay-appen på en Android-enhet og bruk telefonen din i stedet for lommeboken din for å kjøpe ting der Google Pay støttes.

Google Pay bruker kortinformasjonen din til å gjøre kjøp, slik at du ikke trenger å overføre penger til en spesiell Google Pay-konto eller åpne en ny bankkonto for å bruke pengene dine. Når det er på tide å kjøpe noe med Google Pay, brukes kortet du velger til å betale trådløst.

Ikke alle kort støttes. Sjekk hvilke som er på Googles liste over støttede banker.

Google-betalinger er tillatt hvor som helst du ser Google Pay-ikonene (symbolene øverst på denne siden). Noen av stedene du kan bruke Google Pay inkluderer Whole Foods, Walgreens, Best Buy, McDonald's, Macy's, Petco, Wish, Subway, Airbnb, Fandango, Postmates, DoorDash og mange andre.

Finn ut hvordan du bruker Google Pay i butikkene i denne videoen fra Google.

Google Pay fungerer bare på Android. For å betale for ting med Google på en iPhone, kobler du telefonen til et Wear OS (tidligere Android Wear) smartklokke og betaler med klokken.


Google Pay for P2P-betalinger

Google Pay (kalt Google Pay Send på Android) ligner Google Pay Android-appen ved at det er en Google-app som håndterer pengene dine, men den fungerer ikke på samme måte. Google Pay er en peer-to-peer-betalingsapp som sender og mottar penger til og fra andre mennesker.

Send penger direkte fra debetkortet eller bankkontoen din, samt fra Google Pay-saldoen din, som er et oppbevaringssted for penger du ikke vil ha i banken din.

Når du mottar penger, blir de satt inn på hvilken betalingsmåte som er valgt som standard, som kan være et bank-, debetkort- eller Google Pay-saldo. Hvis du velger et bank- eller debetkort, går pengene du får over Google Pay direkte til den bankkontoen. Hvis du setter Google Pay-saldoen som standardbetaling, holder innkommende penger på Google-kontoen din til du flytter dem manuelt.

Det er flere måter å bruke Google Pay på, og alle fungerer på samme måte. Skjermbildet nedenfor viser hvordan du sender penger med Google Pay, samt hvordan du ber om penger fra en annen Google Pay-bruker, som begge kan gjøres med Google Pay-nettstedet.

Legg til opptil fem personer for å be om penger fra, eller legg til en person å sende penger til. Når du sender penger, velger du fra betalingsmåtene du vil bruke for den transaksjonen. Du kan endre betalingsmåten hver gang du bruker Google Pay.

Hvis du vil bruke Gmail til å sende og motta penger på en datamaskin, velger du Send og be om penger ($ symbolet) nederst i meldingen. Det ser ut som skjermen ovenfor, men lar deg ikke velge hvem du skal sende pengene til (eller be om penger fra) siden du allerede har valgt det i e-posten. Det samme er mulig med Gmail-mobilappen.

Et annet sted Google Pay jobber er gjennom mobilappen. Skriv inn et telefonnummer eller e-postadresse for den du vil sende penger til. Du kan få Google Pay på iTunes for OS-enheter og på Google Play for Android-enheter.

Et annet sted hvor du kan foreta Google-betalinger til noen, eller be om at penger blir sendt til deg, er via Google Assistant. Si noe sånt som "Betal Lisa $ 12" eller "Send penger til Henry." Lær mer om denne funksjonen i denne hjelpeartikkelen på Googles nettsted.

Det er en grense per transaksjon på Google Pay på $ 9,999 10,000 USD, og ​​en grense på XNUMX XNUMX USD innen hver sju dagers periode.

Google Wallet pleide å tilby et debetkort du kunne bruke til å bruke saldoen din i butikker og på nettet, men det er avviklet, og det er ikke noe Google Pay-kort du kan få.


Legg igjen en kommentar