IES-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen IES er en IES fotometrisk fil som står for Illuminating Engineering Society. De er klartekstfiler som inneholder lysdata for arkitektoniske programmer som kan simulere lys.

Lysprodusenter kan publisere IES-filer for å beskrive hvordan forskjellige strukturer påvirkes av produktet. Programmet som bruker IES-filen, kan tolke det for å forstå hvordan du viser de riktige lysmønstrene på ting som veier og bygninger.


Hvordan åpne en IES-fil

IES-filer kan åpnes med Photometrics Pros, Lighting Analysts 'Photometric Toolbox, Autodesk's Architecture and Revit software, RenderZone fra AutoDesSys, AcuityBrands' Visual Lighting Software og LTI Optics Photopia.

En IES-fil kan også åpnes gratis med IES Viewer, så vel som online via AcuityBrands 'Visual Photometric Tool.

En enkel tekstredigerer, som Notisblokk i Windows eller en fra listen over beste gratis tekstredigeringsprogrammer, kan også åpne IES-filer fordi filene er i ren tekst. Hvis du gjør dette, kan du ikke se noen visuell fremstilling av dataene, bare tekstinnholdet.

ISE-filer har de samme bokstavene som .IES-filtypen. Imidlertid er ISE-filer enten InstallShield Express Project-filer eller Xilinx ISE Project-filer; de åpner med henholdsvis InstallShield og ISE Design Suite. EIP-filtypen ser også ut, men er i stedet bildefiler opprettet av Capture One.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne IES-filen, men det er feil program, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne IES-filer, kan du endre standardprogrammet i Windows.


Hvordan konvertere en IES-fil

En IES-fil kan konverteres til en EULUMDAT-fil (.LDT) ved hjelp av denne online omformeren. Du kan også gjøre det motsatte og konvertere LDT til IES. Eulumdat Tools skal være i stand til å gjøre det samme, men det fungerer fra skrivebordet i stedet for via nettleseren din.

PhotoView er ikke gratis, men kan konvertere IES-filer til formater som LDT, CIE og LTL.

Den gratis IES Viewer som er nevnt ovenfor, kan lagre filen til BMP.

Selv om det sannsynligvis ikke vil være til nytte, kan du konvertere en IES-fil til et annet tekstbasert format ved hjelp av Notepad ++.

Det gratis DIALux-programmet kan åpne ULD-filer, som er Unified Luminaire Data-filer - et lignende format som IES. Du kan kanskje importere en IES-fil til det programmet og deretter lagre den som en ULD-fil.


Mer informasjon om IES

IES-filformatet kalles slikt på grunn av Illuminating Engineering Society. Det er et samfunn som samler lyseksperter (f.eks. Lysdesignere, konsulenter, ingeniører, salgspersonell, arkitekter, forskere, produsenter av belysningsutstyr osv.) For å bedre utforme lysforholdene i den virkelige verden.

Det er IES som til slutt har påvirket etableringen av forskjellige standarder for noen belysningsapplikasjoner, som de som brukes i helsefasiliteter, sportsmiljøer, kontorer osv. Selv National Institute of Standards and Technology har referert til publikasjoner fra IES når det gjelder Optical Strålingskalibreringer.

Publisert av IES, The Lighting Handbook: 10. utgave er den autoritative referansen for lysvitenskap.

Legg igjen en kommentar